Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Markku Aherto Merivaaran toimitusjohtajaksi

Merivaara Oy

Markku Aherto Merivaaran toimitusjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 12:00
Julkaisija: Merivaara Oy

Sairaalakalusteita ja -järjestelmiä valmistavan Merivaara Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Markku Aherto 8.4.2015 alkaen. Aherto on toiminut Merivaaran myyntijohtajana tammikuusta 2015 lähtien ja sitä ennen mm. OscareMedical Oy:n hallituksessa. Vuosina 2005–2011 Markku Aherto toimi Merivaara Oy:n vientijohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Aikaisemmin Aherto on työskennellyt liiketoiminnan ja myynnin johtotehtävissä mm. Hackman Metoksella sekä Planmecassa. 

”Markku Aherto tuntee hyvin sekä Merivaaran yhtiönä että sen tuotteet ja asiakkaat kansainvälisesti. Lisäksi hänellä on menestyksekästä ja pitkäaikaista kokemusta myynnin ja liiketoiminnan johtamisesta.  Aherto on myös ollut monipuolisesti mukana asiakaslähtöisten tuotteiden, palveluiden ja yhteistyökokonaisuuksien kehityksessä ja myynnissä. Uskon vahvasti, että Markku Aherto vie Merivaaran uuteen kasvun ja kehityksen vaiheeseen. Olemme erittäin iloisia että hän palasi yhtiöön ja ottaa nyt toimitusjohtajan tehtävän hoitaakseen”, toteaa Merivaara Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Bergendahl.

Merivaara on Suomen pitkäaikaisimpia terveysteknologiayhtiöitä. Yritys perustettiin Suomessa vuonna 1901 ja sen ensimmäisiä tuotteita olivat rautasängyt koti- ja sairaalakäyttöön. Ensimmäinen leikkauspöytä valmistettiin vuonna 1910. Instrumentarium Oy omisti yhtiön yli 50 vuoden ajan. Nykyään Merivaara on yksityisessä omistuksessa ja panostaa vahvasti uusiin hoitotyötä helpottaviin teknologiaratkaisuihin sekä kotimarkkinoille että vientiin. 

"Merivaara on minulle pitkältä ajalta tuttu yhtiö niin tuotteidensa kuin henkilöstönkin osalta ja siksi paluu yhtiöön oli helppo. Yhtiön laaja-alainen kehittäminen innostaa minua ja toimitusjohtajan tehtävän vastaanottaminen on minulle luonnollinen seuraava askel", Markku Aherto kertoo.

Syyskuusta lähtien väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Petteri Saarinen jatkaa Merivaara Oy:n pääomistajan, Intera Partnersin, neuvonantajana ja vaikuttaa jatkossakin taustalla yhtiön kehittämiseen.

Lisätietoja:

Matti Bergendahl, hallituksen puheenjohtaja, Merivaara Oy, puh. 040 833 5461
Markku Aherto, toimitusjohtaja, Merivaara Oy, puh. 040 778 6613

Liitetiedostot

Merivaara Oy

Vuonna 1901 perustettu Merivaara kehittää ja toimittaa laajan valikoiman sairaalakalusteita, kuten leikkauspöytiä ja leikkausvalaisimia, tutkimuspöytiä ja paareja sekä synnytys- ja potilassänkyjä. Lisäksi Merivaara tarjoaa edistyksellisiä leikkaussalin kuvanhallinta- ja ohjausjärjestelmiä. Helppokäyttöisyydestään, kestävyydestään ja ergonomisesta muotoilustaan arvostettuja Merivaaran tuotteita ja ratkaisuja käytetään nykyään jo yli 120 maassa. Merivaara työllistää yhteensä noin 120 henkilöä neljässä maassa. Pääkonttori, tuotekehitys ja valmistus sijaitsevat Lahdessa. Lisäksi Merivaaralla on myyntiin ja markkinointiin keskittyvät tytäryhtiöt Ruotsissa ja Norjassa sekä myyntiorganisaatio Venäjällä. Lue lisää osoitteessa www.merivaara.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs