Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Konecranesin Lundmark: teollisuuden mahdollisuus uudistumisessa

Teknologiateollisuus ry

Konecranesin Lundmark: teollisuuden mahdollisuus uudistumisessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2013 klo 13:10
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

"Viime aikojen jatkuvat uutiset teollisten työpaikkojen katoamisesta Suomesta huolestuttavat varmasti meitä kaikkia. Viimeistään tässä vaiheessa uskoisin että kaikki poliittiset päättäjät alkavat myöntää, että olisi epärealistista olettaa talouskasvun hoitavan ongelman – paluuta entiseen ei yksinkertaisesti ole", Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark kirjoittaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa.

Lundmark tarkastelee Suomen teollisuutta nykyisestä asuinpaikastaan Singaporesta ja pitää kasvupotentiaalia omaavaa Aasiaa suomalaisten teollisuusyritysten tulevaisuuden kannalta ratkaisevana:

"Eurooppalaisena on ollut pelottavaa havaita, kuinka monen aasialaisen päättäjän asenne Eurooppaa kohtaan on nykyään skeptinen – ei uskota, että rakenteellisia uudistuksia kilpailukyvyn palauttamiseksi saadaan aikaan ja näin ollen mielenkiinto kohdistuu muualle."

Aasiassa on käynnissä suuri muutos: resurssien rajallisuuteen sekä ympäristö- ja turvallisuusongelmiin ollaan vasta heräämässä. Tämä tarjoaa isoja mahdollisuuksia eurooppalaiselle ja suomalaiselle teollisuudelle, jossa osaamista näiltä alueilta löytyy.

Lundmarkin mielestä Suomi voisi myös ottaa Singaporesta mallia maan brändäämisessä turvalliseksi "hubiksi", jonne yritykset voivat luottavaisin mielin sijoittaa avainhenkilöstöä, pääomia ja tietovarastoja. Suomella olisi tähän mahdollisuudet monessakin mielessä.

Lue koko blogikirjoitus Teknologiateollisuuden verkkosivuilla.

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 55 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs