Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » KONE KOULUTTAA HISSIASENTAJIA HYVINKÄÄLLÄ: UUSIEN OPISKELIJOIDEN HAKU ALKANUT

KONE Hissit Oy

KONE KOULUTTAA HISSIASENTAJIA HYVINKÄÄLLÄ: UUSIEN OPISKELIJOIDEN HAKU ALKANUT

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 10:15
Julkaisija: KONE Hissit Oy

Hissiasentajiksi opiskelevilla erinomaiset työllisyysnäkymät

KONE hakee tammikuussa 2017 alkavaan kaksivuotiseen hissitekniikan koulutusohjelmaansa innostuneita ja motivoituneita sähköalan osaajia eri puolilta Suomea. Haku on avoinna 21.10.2016 saakka, ja lisätietoja koulutusohjelmasta on saatavilla Internet-osoitteessa http://www.kone.fi/kone-yrityksena/kone-uralle/opiskelijat-vastavalmistuneet/teollisuusoppilaitos/oppilaaksi-hakeminen/. Tammikuussa 2017 alkavaan koulutusohjelmaan valitaan noin 20 uutta opiskelijaa.

KONE-teollisuusoppilaitoksen hissitekniikan koulutusohjelma on suunnattu opiskelijoille, joilla on pohjakoulutuksena ammattioppilaitoksen sähköalan tutkinto. Teollisuusoppilaitos sijaitsee Hyvinkäällä, ja kaksivuotisen koulutusohjelman painotus on käytännönläheinen: yli 70 prosenttia koulutuksesta suoritetaan käytännön työharjoitteluna KONE-yhtiön ammattilaisten johtamana asennus- ja kunnossapitokohteissa eri puolilla Suomea. Opiskelijoilla on valmistuessaan hissiasentajan ammattitutkinto.

”Panostamme koulutusohjelmassamme huippuasiantuntijuuteen: opiskelijoilla on käytössään toimialamme viimeisimmät tekniset ja digitaaliset innovaatiot sekä opettajinaan hissialan huippuosaajat. Koska yksi yhtiömme keskeisimmistä tavoitteistamme on olla paras asiakastyytyväisyydessä, koulutus keskittyy teknisen osaamisen, turvallisuuden ja laadun varmistamisen lisäksi vahvasti myös hyvän asiakaspalvelun oppimiseen”, sanoo Taija Lehtola, Kone Hissit Oy:n Suomen henkilöstöjohtaja.

KONE maksaa opiskelijoille opiskeluaikana oppilaspalkkaa, ja oppilaat kuuluvat yhtiön työterveyshuollon piiriin.

Työpaikkoja eri puolilla Suomea

”Oppilaitoksemme tavoitteena on tarjota kaikille valmistuneille opiskelijoille työpaikka asennus- ja kunnossapitotoiminnoissamme. Arvioidemme mukaan ensi vuoden alussa aloittaville opiskelijoille on tulevaisuudessa tarjolla työpaikkoja toiminnoissamme eri puolella Suomea, muun muassa Kuopiossa, Kokkolassa, Lahdessa, Mikkelissä, Turussa, Vaasassa ja pääkaupunkiseudulla”, kertoo Taija Lehtola.

Aluejohtaja Pasi Paukkosen KONE-ura alkoi teollisuusoppilaitoksesta, ja ensimmäinen työpaikka löytyi Tampereelta hissiasentajana kunnossapito- ja asennustehtävissä. Nykyään Paukkonen vastaa yhtiön Länsi-, Keski- ja Pohjois-Suomen toiminnoista.

”Minulla oli sähköasentajan tutkinto, mutta halusin teknisesti monipuolisempaa osaamista, ja hissiasentajan koulutusohjelma tuntui hyvin kiinnostavalta vaihtoehdolta. Se osoittautui nappivalinnaksi. Koulutus antoi minulle valtavan hienon mahdollisuuden työskennellä yhtiössä, joka on alansa johtavia ja jossa panostetaan vahvasti henkilöstön kehittämiseen. Ensimmäisen työpaikkani jälkeen olen työskennellyt KONE-yhtiössä erilaisissa kunnossapidon ja asennuksen esimiestehtävissä sekä myynnissä samalla kun olen työnantajan tukemana opiskellut työn ohessa muun muassa konetekniikkaa ja liiketaloutta”, Paukkonen kertoo.

KONE-teollisuusoppilaitos lyhyesti

Vuonna 1951 perustettu Hyvinkäällä sijaitseva KONE-teollisuusoppilaitos on Opetushallituksen valvonnan alainen ammattillinen erikoisoppilaitos, joka kouluttaa hissiasentajia yhtiön omiin tarpeisiin. Tammikuussa 2017 alkava hissiasentajien koulutusohjelma on teollisuuslaitoksen 66. vuosikurssi. Teollisuusoppilaitoksesta on vuosikymmenien aikana valmistunut tuhansia hissialan ammattilaisia, joista suurin osa on tehnyt pitkän KONE-uran ja joista moni on myös siirtynyt  yhtiössä muihin, muun muassa johto- ja päällikkötason tehtäviin. Teollisuusoppilaitoksen kouluttamia asentajia työskentelee myös yhtiön ulkomaan toiminnoissa erilaisissa asennus- ja kunnossapitotehtävissä.

Lisätietoja medialle:

Taija Lehtola, henkilöstöjohtaja

Kone Hissit Oy

Puh. 040 5603763

Sähköposti: taija.lehtola@kone.com

 

Eija-Riitta Huovinen, markkinointi ja viestintä

Kone Hissit Oy

Puh. 050 5910299

Sähköposti: eijariitta.huovinen@kone.com

 

 

 

KONE yrityksenä

KONE kuuluu alansa johtaviin yrityksiin ja tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. Eri asiakasryhmien tarpeiden ymmärtäminen on ohjannut yhtiön toimintaa jo sadan vuoden ajan. KONEen tavoitteena on tarjota paras käyttäjäkokemus kehittämällä ja toimittamalla ratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten liikkumisen rakennuksissa sujuvasti, turvallisesti, mukavasti ja viivytyksettä yhä enemmän kaupungistuvassa ympäristössä.

www.kone.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs