Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Kone- ja metallialan koulutuksessa paino työelämälähtöisyyteen

Teknologiateollisuus ry

Kone- ja metallialan koulutuksessa paino työelämälähtöisyyteen

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2012 klo 13:50
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen kone- ja metallialan opetuksen kehittämisseminaarissa Tampereella 5.6.2012

Teknologiateollisuuden kilpailukyvyn parantaminen edellyttää koulutusjärjestelmältä panostamista opetuksen laatuun ja vaikuttavuuteen. Uusiutumiskyvyn ja joustavuuden sekä oppilaitosten ja yritysten välisen yhteistyön merkitys kasvaa

Suomen kauppa- ja vaihtotase ovat heikentyneet huolestuttavasti koko 2000-luvun, ja viime vuonna ne kääntyivät alijäämäisiksi. Kaikki talouden mittarit viittaavat edelleen siihen, että Suomen on kiinnitettävä huomiota vientiteollisuuden kilpailukykyyn ja tässä osaamisen merkitys on erittäin keskeinen.

- Suomen pitäisi olla paikka, jossa yrityksiä kannustetaan kasvuun, investointeihin ja uudistumiseen. Yritysten vastuulla on huolehtia omasta kilpailukyvystään – hallituksen ja julkisen sektorin toimijoiden vastuulla on huolehtia toimintaympäristön kilpailukyvystä, toimitusjohtaja Jorma Turunen Teknologiateollisuus ry:stä korostaa.

Yritys-oppilaitosyhteistyöllä joustavuutta ammatilliseen koulutukseen

Ammatillisten perustutkintojen uudistamisen lähtökohtana ovat olleet ammatillisen osaamisen vahvistaminen, tutkintojen työelämälähtöisyys ja joustava sopeuttaminen alueellisiin osaamistarpeisiin. Nämä mahdollistavat ammatillisen koulutuksen ketterän uudistamisen niin, että se tukee yritysten kilpailukykyä myös globaaleilla markkinoilla.

- Yritys-oppilaitosverkoissa voidaan täsmentää opetussuunnitelmien sisältöä, kehittää uusia oppimismenetelmiä sekä rakentaa tutkintojen sisältämistä valinnaisista osista työelämään johtavia koulutusväyliä. Ammattiosaamisen World Skills -kilpailuihin kehitettyjä huippuosaamisen moduuleja tulee hyödyntää osana ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, Turunen painottaa.

Pitkäjänteinen ja tiivis yritys-oppilaitosyhteistyö tuo laatua opetukseen ja oppimiseen, mahdollistaa muutosten ennakoinnin ja edistää myös opiskelijoiden kiinnittymistä työelämään.

- Myös Innostavat ja osaavat opettajat ovat avainasemassa ajanmukaisen opetuksen ja työelämävalmiuksien kehittämisessä. Pidämme tärkeänä, että heidän työelämätuntemustaan ja -kontaktejaan vahvistetaan, Jorma Turunen jatkaa.

Paras tulos oppimisen kannalta saadaan, kun opiskelijat suorittavat tutkinnon osia työssäoppimisjaksojen yhteydessä yrityksistä valituissa työssäoppimispisteissä tai oppimisympäristöissä. Tällöin voidaan myös arvioida opiskelijan osaamista käytännön työtehtävissä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, puh. (09) 192 3310
Asiantuntija Marja-Terttu Tanttinen, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 7310 514 etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs