Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Kaivosteollisuus: Suomen sijoitus kaivosmaana säilyi

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus: Suomen sijoitus kaivosmaana säilyi

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2015 klo 12:14
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomi on edelleen hyvä maa kaivostoiminnalle. Suomen kaivosteollisuus on hyvä sijoituskohde, kanadalaisen Fraser-instituutin tiistaina julkaistu tutkimus kertoo.

Fraserin tulosten mukaan Suomi on houkuttelevin maa kaivostoimintaan sijoittaville. Seuraavaksi tulivat Saskatchewan ja Nevada. Kahtena viime vuonna Suomi on myös sijoittunut kärkisijoille. Kaikkiaan tutkimuksessa oli mukana 112 maata ja aluetta eri puolilta maailmaa.

Kaivosteollisuus ry pitää hyvänä sijoittajien kiinnostuksen säilymistä Suomen kaivostoimintaan.

– Onneksi sijoitus säilyi, sillä tummia pilviä on viime aikoina kerääntynyt taivaalle. Ennakoimattomuus verotuksessa on tekijä, jonka on pelätty vähentävän kiinnostusta Suomeen, Kaivosteollisuus ry:n toiminnanjohtaja Pekka Suomela sanoo.

Viime vuosina Suomen kaivosala on kärsinyt myös luvituksen kohtuuttomasta hidastumisesta ja malminetsintäkorvausten korkeista maksuista.

– Suomella olisi mahdollisuus johdonmukaisella politiikalla saada investointeja ja sitä kautta rakentaa hyvinvointia.  Toivomme, että Suomen tuleva hallitus ryhtyy pikaisesti korjaamaan epäkohtia, jotta hyvä maine säilyy, Suomela sanoo.

 

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Pekka Suomela
Kaivosteollisuus ry
040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Kaivosteollisuus ry ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 44 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs