Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Kaivosteollisuus ry: Kaivostoiminnan hyötyjä ja haittoja arvotettu

Teknologiateollisuus ry

Kaivosteollisuus ry: Kaivostoiminnan hyötyjä ja haittoja arvotettu

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 09:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Pellervon taloustutkimus PTT julkaisi tänään tutkimuksensa ”Kaivostoiminnan taloudellisten hyötyjen ja ympäristöhaittojen rahamääräinen arvottaminen”.

Kaivosteollisuus ry pitää hyvänä, että kaivosteollisuuden taloudellisista ja muista vaikutuksista julkaistaan yhä enemmän tutkimuksia. Näin ala ja sen vaikuttavuus tulee tutuksi suomalaisille.

On kuitenkin huomattava, että yhden, kasvavan teollisuudenalan merkityksen kuvaaminen on haasteellista.  Kohtuullisen helposti selvitettävissä ovat talous- ja työllisyysvaikutukset. Ympäristövaikutusten selvittäminen on jo huomattavasti vaativampaa. Kyse on silloin arvottamisesta, ja näkemyksissä korostuu helposti eri osapuolten oma näkemys. Vastaavasti rajaukset muun muassa jatkojalostukseen ovat vaikeita.

Yhteiskunnallista kannattavuutta on hyvin vaikea mitata puolueettomasti, kun erimittaisia asioita joudutaan arvottamaan. Tärkeä tulos tutkimuksessa on se, että eri kaivoksia joudutaan pohtimaan erikseen. Jos kyseessä on vasta suunnitteluasteella oleva kaivoshanke, joudutaan väkisin tilanteeseen, jossa arvioidaan mielikuvia hankkeesta. Johtopäätökset tulee tehdä vasta sitten, kun tutkitut faktat ovat kaikkien saatavilla.

– Kaivoksen perustaminen nojautuu lainsäädännön antamiin edellytyksiin, ja niissä kehyksissä myös Kaivosteollisuus ry käy vuoropuhelua ja kehittää toimintaansa. Sujuva vuoropuhelu eri intressiryhmien kanssa on olennaisen tärkeää parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Yhteistyö kaivosteollisuuden ja matkailuteollisuuden välillä toimii hyvin esimerkiksi Kittilässä, toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä sanoo.

Lisätietoja:

Pekka Suomela
toiminnanjohtaja
Kaivosteollisuus ry
040 533 2848
pekka.suomela@teknologiateollisuus.fi

Kaivannaisteollisuus ry vaihtoi nimeä Kaivosteollisuus ry:ksi 12.8.2014. Yhdistys ajaa kaivos- ja mineraalialan, malminetsintäyhtiöiden sekä alan laite- ja teknologiavalmistajien etuja. Kaivosteollisuus ry edistää myös jäsentensä tietoa ympäristöstä ja työturvallisuudesta, organisoi tutkimusta sekä edustaa jäseniään kansainvälisissä järjestöissä. Yhdistyksessä on 44 jäsentä, joiden palveluksessa on yhteensä viisituhatta työntekijää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs