Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Historian laajimmat Alihankinta-messut tuovat 1000 näytteilleasettajaa Tampereelle

Tampereen Messut

Historian laajimmat Alihankinta-messut tuovat 1000 näytteilleasettajaa Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2013 klo 15:18
Julkaisija: Tampereen Messut

MESSUILLA ON AIEMPAA ENEMMÄN KANSAINVÄLISIÄ TOIMIJOITA

Suomen merkittävin teollisuuden ammattimessutapahtuma Alihankinta 2013 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 24.–26.9.2013. Kaikkien aikojen laajimmilla ja kansainvälisimmillä Alihankinta-messuilla on ennätysmäärä näytteilleasettajia parista kymmenestä maasta. Uusia maita viime vuoteen nähden ovat Tanska, Turkki, Hollanti ja Venäjä. Kiinan osalta on nyt edustettuna myös Hong Kong. Alihankinta-messut täyttävät tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden messut avaa toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta. Messujen teemana on muotoilu ja kilpailukyky. Teemapuheen pitää Kone Oyj:n muotoilujohtaja Anne Stenros. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee avajaispäivänä Vuoden Alihankkijan ja Vuoden Päähankkijan.

– On upeaa juhlia Alihankinnan 25-vuotista taivalta yhdessä 1000 näytteilleasettajan ja koko Suomen teollisuutta edustavien päättäjien kanssa. Alkusyksystä valmistuvan uuden E-hallin tuoman lisätilan ansiosta näytteilleasettajamäärä on kasvanut 10 prosenttia. Näyttelypinta-alaa on nyt noin 15 000 neliötä. Messuilla on enemmän myös kansainvälisiä toimijoita. Teollisuudessa on haastava aika, mutta Alihankinta koetaan tässäkin taloudellisessa tilanteessa tärkeänä ja kannattavana teollisuuden kohtaamispaikkana. Toivottavasti Alihankinta osaltaan onnistuu luomaan nostetta alalle. Messut tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia verkostoitumiseen, kansainvälisten suhteiden luomiseen ja alan näkymien kartoittamiseen. Tapahtumassa esitellään yli 2000 innovaatiota vuosittain, mikä kuvaa hyvin näiden yritysten korkeatasoista osaamista ja esimerkillistä yrittäjyyttä. Teollisessa murroksessamme epätoivoon ei ole hyötyä vaipua. Kylmintä on juuri ennen auringonnousua, sanoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.    


Muotoilu ja kilpailukyky -teema näkyy ohjelmassa – messuilla on kattava seminaaritarjonta

Alihankinta on suomalaisen valmistavan teollisuuden vuoden tärkein tapahtuma, jossa halutaan nostaa esiin teollisuudellemme tärkeitä asioita. Nyt 25-vuotisjuhlia viettävien messujen teemaksi on valittu muotoilu ja kilpailukyky. Uutena yhteistyökumppanina teemaa on toteuttamassa Suomen Muotoilusäätiö. Teemavuoden seminaarissa Tuotekehitys ja muotoilu kilpailukykytekijöinä pohditaan muun muassa, kuinka muotoilu lisää tuotteiden kilpailukykyä, luo yrityskuvaa, tukee markkinointia, lisää lopputuotteen käytettävyyttä ja tekee siitä myyvän. Suomen Muotoilusäätiön yhteisosastolla nostetaan esiin muotoilutoimistoja ja annetaan käytännön neuvontaa muotoiluklinikoilla.
Suomen Muotoilusäätiön asiamies Pekka Koiviston haastattelu ”Muotoilu antaa strategian tehdä yrityksestä kilpailukykyinen” Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä: www.tahtiuutiset.fi.

Design Forum Finland järjestää teemavuoden toisen seminaarin. Muotoilun Road Show -seminaarissa teollisen muotoilun toimistot esittelevät työtään ja asiantuntijat kertovat, mitä muotoilussa tapahtuu juuri nyt.

Messujen seminaareissa pohditaan esimerkiksi keinoja kilpailukyvyn parantamiseksi, päähankkija-alihankkija -suhteen jalostamista molempia osapuolia hyödyttäväksi yhteistyöksi, käyttäjäystävällistä robotiikkaa, hitsaavan tuotannon tehostamista sekä työajan ja töiden hallintaratkaisuja. Keskustelunaiheita ovat myös Norjan ja Suomen välinen yhteistyö, alihankinta Aasiasta ja sen asettamat haasteet sekä liiketoimintamahdollisuudet Puolassa. Alihankinta-messujen ohjelma löytyy osoitteesta www.alihankinta.fi.


Kansainvälinen EEN-yrityskontaktitapahtuma tuo myös Brasilian ja Venäjän kontaktit messuille

Messuilla järjestetään neljännen kerran kansainvälinen Enterprise Europe Network -yrityskontaktitapahtuma torstaina 26.9. klo 9–16. EEN toteuttaa tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Älykkäät koneet -klusterin ja Finnpartnershipin kanssa.
Lisätiedot: www.b2match.eu/subcontracting2013/pages/home.

– Kansainvälisyys ja oikeiden kontaktien löytäminen on entistä tärkeämpää suomalaisille yrityksille tämän päivän nopeasti muuttuvassa  globaalissa maailmassa. EEN-yrityskontaktitapahtuma on nopea ja helppo tapa etsiä uusia kotimaisia ja kansainvälisiä liikekumppaneita, teknologiakumppaneita ja alihankkijoita. Myös Euroopan Unionin ulkopuoliset maat kuten Brasilia ja Venäjä ovat osoittaneet kiinnostuksensa osallistua tapahtumaan, kertoo Enterprise Europe Networkin projektipäällikkö Sirkka Siikamäki.

– Osallistuimme Alihankinta 2012 -messuilla EEN-yrityskontaktitapahtumaan, jossa meillä oli runsaasti ennalta sovittuja tapaamisia ja solmimme useita hyödyllisiä kontakteja myös kahvitaukojen aikana. Lisäksi tapahtuma auttoi keräämään tietoa uusista alan vaatimuksista, markkinoiden kehityksestä ja  kansainvälisistä trendeistä. Mielestämme tapahtuma oli todella ainutlaatuinen ja hyödyllinen kokemus,  kertoo Managing Partner Mr Vasily S. Davydov LLC Russian law company Pietarista.  

– Brasilia on Suomen tärkein kauppakumppani Latinalaisessa Amerikassa. Brasiliassa on investointi- ja businessmahdollisuuksia useilla sektoreilla: infrastruktuuri, energia, logistiikka, puhtaanapito, satamat, laivat, öljy, kaasu, mineraalit ja rautatiet. Brasilia on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista talouksista. Yritykset etsivät pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ja -mahdollisuuksia Suomessa etenkin teknologia-, innovaatio- ja koulutusaloilla. Lisäksi brasilialaiset yritykset voivat harkita investointeja Suomeen ottaen huomioon suomalaisten yritysten kontaktit Venäjän kanssa, kertoo Brasilian Suomen suurlähettiläs Norton de Andrade Mello Rapesta.
Lisätiedot: www.b2match.eu/subcontracting2013/participants/7.

Cursor Oy:n projektipäällikkö ja Rubicon-hankkeen koordinaattori Sergey Troshkov kertoo, että venäläiset teknologiayritykset etsivät uusia yhteistyökumppaneita Suomesta ja Euroopan Unionista. Rubicon-projektin tarkoitus on auttaa venäläisiä yrityksiä investoimaan Suomeen. Troshkov suunnittelee yhdessä kahden venäläisen yritysorganisaation St. Petersburg Foundation for SME Developmentin ja Pietarin yrityskontaktikeskus Bizkonin kanssa tuovansa venäläisiä yrityksiä Pietarista Alihankinta 2013 -messuille ja EEN-yrityskontaktitapahtumaan.
Lisätiedot: www.b2match.eu/subcontracting2013/participants/9


Alihankinta-messujen uutena yhteistyökumppanina Muoviteollisuus ry

Tampereen Messut Oy on järjestänyt Alihankinta-messut vuosittain pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Vuodesta 2013 lähtien uutena pääyhteistyökumppanina on mukana Muoviteollisuus ry.

Nyt 25 vuotta täyttävät Alihankinta-messut pidettiin Tampereella ensimmäisen kerran vuonna 1988. Alihankinta 2013 on järjestyksessään 23. teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma. Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä kävijöille ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan tilanteesta ja näkymistä sekä alan innovaatioista.


E-halli tuo lisätilaa ja uutta ilmettä messuille

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuun alussa valmistuva E-halli tuo Alihankinta-messuille kaivattua lisätilaa. E-hallin 11 223 neliötä sisältävät 5263 neliötä näyttelytilaa, 3103 neliön logistiikkakeskuksen tapahtumien alihankkijoiden varasto- ja tuotantotiloiksi sekä ravintolatiloja. Uusi halli tulee olemaan jatkossa erilaisten tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka. Messuilla hallista käytetään kansainvälisen tavan mukaan nimeä E-halli, mutta muissa tapahtumissa se tunnetaan nimellä TähtiAreena.

Alihankinta 2012 -messuilla oli 890 näytteilleasettajaa 17 maasta. Näytteilleasettajista ulkomaalaisia yrityksiä oli yli 70. Tapahtuma kokosi kolmen messupäivän aikana 15 742 kävijää, joista noin 600 saapui messuille ulkomailta. Alihankinta on Suomen suurin teollisuuden messutapahtuma näytteilleasettajien lukumäärässä mitattuna. Kävijämäärän mukaan laskettuna Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alan tapahtuma.


LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 0207 701 255, 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs