Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Henkilöstön terveys ja toimintakyky parantuneet teknologiateollisuudessa

Teknologiateollisuus ry

Henkilöstön terveys ja toimintakyky parantuneet teknologiateollisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 07:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Hyvä työ – Pidempi työura -hankkeessa on saavutettu työhyvinvoinnin kehitystä uusilla osa-alueilla. Kehitystoiminnan vaikutukset ulottuvat nyt parempaan terveydentilaan ja toimintakykyyn työn kannalta.

Työhyvinvoinnin muutosta selvitettiin hankkeeseen osallistuvien 26 yrityksen ja yli 4000 osallistujan aineistolla. "Vaikka yritysten välillä on suuria eroja, kokonaistulos työhyvinvoinnin kehittymisessä on voimakkaasti positiivinen. Myös hyvässä lähtötilanteessa olleet henkilöt ovat pystyneet ylläpitämään työhyvinvointiaan", toteaa työhyvinvoinnin asiantuntija Juhani Ilmarinen.

Konkreettisia muutoksia on tapahtunut myös jo pilottivaiheessa hankkeeseen mukaan liittyneessä Kemppi Oy:ssä. Työergonomian laaja-alaisessa kehittämisessä on panostettu myös työasentojen systemaattiseen seurantaan. "Henkilöstö tiedostaa nykyisin entistä paremmin hyvän työasennon merkityksen ja omat mahdollisuudet parantaa sitä", Kemppi Oy:n henkilöstöpäällikkö Anne Aaltonen toteaa. "Työsuoritusta sujuvoittavilla ja työkuormitusta säätelevillä toimilla on saatu vaikutusta myös tuottavuuteen", Aaltonen jatkaa. Yritys palkitaan tänään kunniamaininnalla vaikuttavista toimenpiteistä hankkeen valtakunnallisessa seminaarissa Espoossa.

Positiivista muutosta on uusimpien tuloksien mukaan tapahtunut myös henkilöstön voimavarojen riittävyydessä. Lisäksi arvio vanhuuseläkeikään asti jaksamisesta on valoisampi. Boliden Harjavallassa menestymisen avain on ollut koko henkilöstön sitoutuminen yhteisen tavoitteen edistämiseen. Boliden Harjavallan henkilöstöpäällikkö Reijo Salmisen mukaan työurat ovat pidentyneet puolitoista vuotta projektin kolmen vuoden aikana ja henkilöstön hyvinvointi yrityksessä on selvästi teollisuuden keskiarvoja parempi.

Hyvät tulokset motivoivat jatkamaan hanketta

Teknologia-alan työnantaja- ja työntekijäliittojen yhteisessä Hyvä työ – Pidempi työura -hankkeessa on mukana lähes 90 yritystä. Hankkeessa on jo aiemmin saatu parannusta esimerkiksi työn järjestelyissä. Työmotivaatioon liittyviin osa-alueisiin on kyetty vaikuttamaan positiivisesti ja ammatillinen osaaminen on lisääntynyt. Positiivinen kehitys on nyt laajentunut myös henkilöstön kohentuneeseen terveydentilaan ja toimintakykyyn työn kannalta.

www.tyohyvinvointi.info

Lisätietoja: Tiina Hartikainen,

projektipäällikkö, Hyvä työ – Pidempi työura -hanke, Teknologiateollisuus ry
puh. 050 586 2879, tiina.hartikainen@teknologiateollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Insinööriliitto IL ry

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs