Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Fortaco karsi IT-kuluistaan jopa 40% – Inmics mukana säästökuurin toteutuksessa

Inmics Oy

Fortaco karsi IT-kuluistaan jopa 40% – Inmics mukana säästökuurin toteutuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 15:04
Julkaisija: Inmics Oy

Merkittävä konepajateollisuuden sopimusvalmistaja Fortaco Group Oy on siirtynyt käyttämään ICT-palveluyritys Inmics Oy:n UpCare-ylläpitopalveluita. Fortaco Group otti käyttöönsä Inmicsin Service Desk -toiminnot, työasemapalvelut sekä järjestelmien valvonta- ja ylläpitopalvelut. ”Toki teemme Fortacolle myös osan sovelluspalveluista”, kertoo Inmicsin myyntijohtaja Tomi Autere.

Palvelut otettiin käyttöön yhden toimintavuoden aikana. Ensin siirrettiin Service Desk -toiminnot sekä osa infrastruktuurin peruspalveluista. Samassa yhteydessä vaihdettiin sähköpostijärjestelmä joustavaan Microsoft Office 365 -pilvipalveluun.

Fortaco Groupilla on 11 tuotantolaitosta viidessä eri maassa sekä muutama myyntikonttori. Jokaisen tuotantolaitoksen työasemat, paikalliset palvelimet ja sovellukset siirrettiin uuteen infrastruktuuriin. ”Tavoitteena oli siirtää eri lähtökohdissa olleet tuotantolaitokset osaksi Fortaco Group Oy:n yhteistä IT-infrastruktuuria ja tällä tavoin parantaa palvelua sekä laskea kustannuksia”, Inmicsin kehitysjohtaja Antti Toivonen kertoo.

Fortaco Groupin CIO Tea Kaivoluoto kuvailee perusteellisen pohjatyön olleen edellytys sujuville siirtovaiheille: ”Migraatioprojektit olivat erittäin haastavia ja jokainen projekti suunniteltiin tarkasti siten, ettei tuotanto häiriintynyt.” Onnistuneiden projektien jälkeen on pystytty todentamaan sekä 40 % kustannussäästöt että erinomaisesti toimivat IT-palveluprosessit.

Myös hyvät toimittajasuhteet ovat vaikuttaneet säästötavoitteisiin pääsemiseen. Inmicsin kanssa suunniteltuun ja toteutettuun siirtovaiheeseen Kaivoluoto on tyytyväinen: ”Joustavan kumppanin kanssa on ollut helppo ja mukava toimia. Ensimmäistä kertaa työurani aikana kapasiteettipalveluiden käytettävyys on ollut 100 % jo kahden vuoden ajan.”


Lisätietoja:

Fortaco Group, tietohallintojohtaja Tea Kaivoluoto, puh. +358 50 314 3733
Inmics Oy, myyntijohtaja Tomi Autere, puh. +358 400 547837

Fortaco Group Oy lyhyesti:
Euroopan suurin kone- ja laiterakennuksen sopimusvalmistaja Fortaco Group muodostui kahden suomalaisen konepajan, Ruukki Engineering Oy:n ja Komas Oy:n fuusioituessa 2012. Yhtiön päätuotteita ovat vaativat hitsatut ja koneistetut komponentit, asennusvalmiit työkoneiden ohjaamot sekä koneiden ja laitteiden loppukokoonpanot. Fortaco Group työllistää yhteensä noin 2300 henkilöä Suomessa, Virossa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa. http://www.fortacogroup.com/

Inmics Oy lyhyesti:
Inmics Oy on vuonna 1989 perustettu ICT-palveluyritys, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää edistyksellisiä IT-ympäristöjä. Inmics Oy on hallitusti kasvava, tällä hetkellä yli 110 asiantuntijaa työllistävä perheyritys, jonka liikevaihto on n. 22 milj. euroa. Inmics Oy:n toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä, Helsingissä, Lahdessa, Tampereella ja Kuopiossa. http://www.inmics.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs