Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Elämysten äärellä - Modernia ja ainutlaatuista teatteritekniikkaa Lappeenrannan uudessa kaupunginteatterissa

SKS Mechatronics Oy

Elämysten äärellä - Modernia ja ainutlaatuista teatteritekniikkaa Lappeenrannan uudessa kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2016 klo 14:18
Julkaisija: SKS Mechatronics Oy

Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin suuri näyttämö on kansainvälisellä tasolla ainutlaatuinen tila. Näyttämö on sijainniltaan uniikki, kauppakeskuksen yhteyteen rakennettu, samassa tasossa oleva teatterikokonaisuus. Tällainen ratkaisu ansaitsee parasta tekniikkaa ja se toteutuu suuren näyttämön teatterimekaniikassa. Teatterin kulisseissa elämystekniikan kanssa työskentelevä tekijäjoukko saa käyttöönsä alan huippulaatua.

SKS Mechatronics Oy on toimittanut suuren näyttämön teatteritekniikan ja Lappeenrannan kaupunginteatteri sai teatterimekaniikan osalta tilat käyttöönsä marraskuussa 2015. Modernissa teatteritekniikan toimituksessa on erityisesti huomioitu turvallisuus, helppokäyttöisyys ja luotettavuus. Suuren näyttämön tankonostimet (27 kpl), pistenostimet (4 kpl), valaisinansaat, pyörönäyttämö sekä esirippu ohjautuvat SKS Mechatronicsin Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmällä.

Tankonostimissa, joilla liikutetaan lavasteita ja kulisseja on nykyaikaiset servokäytöt. SKS Mechatronics on ainoa toimittaja Suomessa, joka käyttää näyttämömekaniikassa servotekniikkaa. Nopeat kiihdytykset, hyvä dynamiikka, erinomainen tarkkuus sekä ohjattavuus ovat servotekniikan etuja. Kuormituskestävyys ja jarrujen sijainti toisiopuolen akselilla, koko voimansiirtoketjun viimeisenä lenkkinä lisää turvallisuutta.

SKS Mechatronics käyttää tankonostinkoneikoissa pystyasennusta, jolloin nostovaijerit voidaan sijoittaa näyttämön yläpuolella sijaitsevan näyttämötornin ritilälattian eli gridin alapuolelle. Näyttämötorni on nyt käyttäjille turvallinen ja miellyttävä työskentelytila ilman vaijeriviidakkoa ritilälattian päällä.

Näyttämötornissa käytetään myös SKS Mechatronicsin tuotekehityksen uutuutta - pistenostimia. Kevyiden, helposti paikasta toiseen siirreltävien pistenostimien käsiteltävyys ja nopeus ovat huippuluokkaa.

- Tuotekehityksemme kulmakiviä on asiakkailta saatu palaute, jonka perusteella mietimme tuotteille uusia ominaisuuksia. Painotamme näyttämötekniikassa aina turvallisuutta ja luotettavuutta.
Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmiä on käytetty vaativissa hissikäytöissä, jotka edellyttävät ohjausjärjestelmän korkeinta turvallisuustasoa. Samalla järjestelmällä on toteutettu huippuristeilijöille Rising Tide -baareja, joissa kuljetetaan yli 50 ihmistä kerrallaan, SKS Mechatronicsin toimitusjohtaja Jouni Kaukonen kertoo.

 

Hallittu liike
Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön keskellä sijaitsee halkaisijaltaan 12 metrinen pyörönäyttämö. Suuren näyttämön pyörö on noin 30 tonnin massasta huolimatta käyttöääneltään hiljainen ja pyöröä voidaan käyttää esityksen jokaisessa vaiheessa. Pyöröä voidaan ajaa halutulla nopeudella ja pysäyttää äärimmäisen tarkasti haluttuun kohtaan.

- SKS Mechatronics käyttää näyttämötekniikan ratkaisuissa SKS-konserniin kuuluvien yhtiöiden koeteltuja ja nykyaikaisia komponentteja. Raskaat teräsrakenteet, tankonostimet ja pistenostimet ovat SKS-konsernissa valmistettuja tuotteita. Suunnittelu, valmistus ja käyttöönotto sekä myöhemmin huolto sujuvat jouhevasti SKS-konsernin maahantuomilla tai omilla tuotteilla, Jouni Kaukonen toteaa.

SKS Mechatronics on toteuttanut yli 50 näyttämöohjausjärjestelmää loistoristeilijöihin eri puolille maailmaa. Käyttäjäystävällinen, nopeasti omaksuttava ja turvallinen Visual Stage -ohjausjärjestelmä on kehittynyt näiden projektien mukana. Loistoristeilijöillä näyttämöohjausjärjestelmän käyttäjät vaihtuvat useasti ja käyttäjäkoulutus on lyhyt. Visual Stagella käyttäjä näkee 3D-mallinnuksena koko ajan, mitä ohjausjärjestelmä tekee. Näytöksiä voidaan helposti testata ja läpi ajaa visuaalisesti.

Teatterimekaniikan lisäksi SKS Mechatronics on toimittanut omasta ompelimosta Lappeenrannan kaupunginteatterin suurelle näyttämölle esiripun, sivurajoittimet ja katteet.

Suuren näyttämön yönsininen esirippu aukeaa juhlallisesti 15.1.2016 Kolmen Pennin Ooppera -esityksen ensi-illassa.

 

Lisätietoa:
Toimitusjohtaja Jouni Kaukonen
SKS Mechatronics Oy
puh. 0500 423 809
sähköposti: jouni.kaukonen@sks.fi

www.sks.fi/elamys

https://www.youtube.com/channel/UC8ATEl8fMUfTwfdRxx5xEag

SKS Mechatronics Oy on Suomen johtava näyttämötekniikan ratkaisujen toimittaja, jonka asiakkaita ovat muun muassa teatterit, kulttuurikeskukset ja loistoristeilijät. Yhtiön vahvuuksia ovat toimialan ehdoton huippuosaaminen, kokemus, asiakaslähtöinen toimintatapa ja edistykselliset järjestelmäratkaisut. SKS Mechatronics on edelläkävijä turvallisuutta lisäävissä näyttämötekniikan ratkaisuissa.

SKS Mechatronicsin liikevaihto vuonna 2015 on noin 5,2 milj. euroa ja henkilöstön määrä on 17. 

SKS-konserniin kuuluvat yritykset, SKS Automaatio Oy, SKS Connecto Oy, SKS Control Oy, SKS Mechatronics Oy, SKS Mekaniikka Oy ja SKS Toijala Works Oy, muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Laajoissa hankkeissa yritysten erikoisosaamiset yhdistyvät yhdeksi asiakasratkaisuksi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs