Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Baltic Yachts kehittää toimintojaan Dassault Systèmesin PLM-ratkaisuilla

Baltic Yachts kehittää toimintojaan Dassault Systèmesin PLM-ratkaisuilla

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2011 klo 09:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Baltic Yachts valitsi CATIA 3D-suunnitteluohjelmiston tuotekehityksen ja valmistuksen tehostamiseksi.

 

Göteborg, Ruotsi - 29. maaliskuuta 2011 – Baltic Yachts on valinnut Dassault Systèmesin CATIA Marine solutions -ohjelmiston käyttöönsä laadukkaiden komposiittipurjealusten suunnittelun nopeuttamiseksi ja tehostamiseksi. Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-teknologioihin keskittynyt ohjelmistoyritys. Vuonna 1973 perustettu Baltic Yachts on maailmanlaajuisesti tunnettu purjealusten rakentamisen edelläkävijä. Yksilöllisissä purjealuksissa innovatiiviset materiaalit ja tekniikat yhdistyvät korkealaatuiseen käsityöhön.

Monet Baltic Yachtsin hankkeet ovat vuosien kuluessa kasvaneet entistä laajemmiksi ja monimutkaisemmaksi. Tätä kasvua varten tarvittiin tiukempaa suunnittelu- ja valmistusprosessin hallintaa ja valvontaa.

Baltic Yachts valitsi CATIA-ohjelmiston korvaamaan nykyisin käytössä olevan CAD-järjestelmän. Uusi ohjelmisto tulee integroimaan suunnitteluprosessin osaksi koko arvoketjua. Se tuo tarvittavaa joustavuutta suunnittelu- ja insinöörityöhön. Samalla ohjelmisto mahdollistaa yhä luovemmat ja innovatiivisemmat vene- ja laivanrakennusteollisuuden ratkaisut.

”Uusi ratkaisu auttaa muuttamaan liiketoimintaamme tavalla, joka tukee ja laajentaa asiakkaille tarjoamiamme palveluita. Ohjelmisto tuo mukanaan parempaa tuotannon hallinnointia, ja tulevaisuudessa se antaa avaimet kasvuun”, kertoo Baltic Yachtsin toimitusjohtaja Marjo Keiramo.

”CATIA-ohjelmisto soveltuu erinomaisesti alustemme iteratiiviseen suunnitteluprosessiin, jossa toimimme jatkuvassa vuorovaikutuksessa laivanrakennusarkkitehtien, insinöörien ja komponenttivalmistajien kanssa. CATIA:n avulla voimme luoda tuotteestamme kokonaisen virtuaalisen mallin ilman rajoituksia ja yhdistää useita tiedostoformaatteja, joita saamme eri toimittajilta. Tämä on meille merkittävä parannus”, kertoo Dassault Systèmesin tekninen johtaja Henrik Sjöblom.

Avoimen ohjelmistoarkkitehtuurin johdosta CATIA Marine solutions -ohjelmisto mahdollistaa informaation saumattoman siirron. Kaikki alusten tuotekehitysprosessiin osallistuvat toimijat toimivat samalla alustalla, mikä mahdollistaa vene- ja laivanrakennusteollisuudessa ennennäkemättömän prosessien integraation.

CATIA:n implementoi RAND Finland, joka on Dassault Systèmes PLM -ratkaisuihin erikoistunut kumppani. Yhtiö käynnisti hiljattain paikallista vene- ja laivanrakennusteollisuutta tukevan projektin Pietarsaaressa, missä sijaitsee yksi Baltic Yachtsin tehtaista. Dassault Systèmesillä on maailmanlaajuinen Marine Industry -asiantuntijaryhmä, joka tukee vene- ja laivanrakennusteollisuuden asiakkaita ja kumppaneita.

”Baltic Yachts todistaa valinnallaan, että tuotteemme ja menetelmämme sopivat täydellisesti vene- ja laivanrakennusteollisuuden prosesseihin ja vastaavat teollisuuden tarpeisiin. Olemme iloisia, että Baltic Yachts liittyi kasvavaan CATIA-yhteisöön, johon kuuluu jo yli 130 purjealusten valmistajaa”, sanoo Dassault Systèmesin purjealusmarkkinoiden kehitysjohtaja François Mathieu.

Baltic Yachts

Vuonna 1973 perustettu Baltic Yachts on kansainvälisesti tunnettu korkealaatuisten komposiittipurjealusten rakentaja. Yhtiö soveltaa uusimpia ajattelutapoja alusten suunnittelussa ja innovaatioissa. Baltic Yachtsin valmistamien purjealusten koot vaihtelevat 50 jalasta 260 jalkaan. Yhtiössä työskentelee 165 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto oli 28.5 miljoonaa euroa. Viennin osuus myynnistä oli 100 prosenttia. Lisätietoja: www.balticyachts.fi

Lisätietoja:

Baltic Yachts, Lehdistön yhteyshenkilö

Henrik Sjöblom henrik.sjoblom@balticyachts.fi +358 6 781 92 25

 

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, Lehdistön yhteyshenkilö

Sari Hoffmann sari.hofmann@3ds.com +358 40753 8294

Liitetiedostot

Dassault Systèmes Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs