Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Metalliteollisuus » Alihankinta 2015 -messuilla vieraili 16 955 teollisuuden asiantuntijaa

Tampereen Messut

Alihankinta 2015 -messuilla vieraili 16 955 teollisuuden asiantuntijaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 17:30
Julkaisija: Tampereen Messut

TEEMAT VUONNA 2016: DIGITALISAATIO JA JOHTAMINEN

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.–17.9.2015 järjestetyillä kansainvälisillä Alihankinta-messuilla kävi 16 955 messuvierasta. Messuilla oli noin tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta. Seuraavat Alihankinta-messut toteutetaan 27.–29.9.2016. Ensi vuonna tapahtuman pääteemat ovat digitalisaatio ja johtaminen.

– Teollisuusalojen hidas toipuminen on käynnissä. Vuoteen 2014 verrattuna Alihankinta-messujen näytteilleasettajienkin työtilanne on keskimäärin parantunut ja asiakkaat ovat liikkeellä positiivisen odottavaisin mielin. Ensi vuonna messuille näyttäisi olevan tulossa ennätysmäärä kansainvälisiä näytteilleasettajia kirittämään suomalaisia toimijoita, mikä tarkoittaa kiristyvää kisaa globaaleilla markkinoilla. Tähän haasteeseen pyrimme tarjoamaan yrityksille työkaluja ensi vuoden messuteemoilla, jotka ovat digitalisaatio ja johtaminen. Messuilla pureudutaan vielä enemmän siihen, mitä digitalisaatio tarkoittaa teollisuudessa ja miten teollisuusprosessien hiomisesta tuttua LEAN-johtamista voi hyödyntää muun muassa ihmisten johtamisessa, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

– Alihankinta osoitti jälleen sen, että ihmiset haluavat kohdata toisensa kasvokkain ja nämä messut vastaavat tähän tarpeeseen erinomaisesti. Tapahtuma myös kansainvälistyy vuosi vuodelta, mikä tukee yritysten mahdollisuuksia verkostoitua ja hakea partnereita kilpailukyvyn edistämiseksi globaaleilla markkinoilla. Ulkomaalaiset vieraat ovat myös olleet positiivisesti yllättyneitä Alihankinta-messujen laajuudesta ja siitä, että Tampereella voi nähdä kerralla Suomen teollisuuden tarjonnan. Messuilla vieraili muun muassa Venäjän ja Norjan delegaatiot, jotka olivat hyvin tyytyväisiä messujen antiin, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Messut avasi vuoden 2015 Alihankinta-kumppaniyrityksen Normet Oy:n toimitusjohtaja Timo Rask ja avajaisten teemapuheen piti Hasan & Partners Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ami Hasan. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi Vuoden Päähankkijana sipoolaisen K.Hartwall Oy Ab:n ja Vuoden Alihankkijana helsinkiläisen Comptel Oyj:n.

Videokirjastossa asiantuntijahaastatteluja ja tunnelmia Alihankinta 2015 -messuilta:

•    "Suomalaisilta yrityksiltä puuttuu usko markkinointiin"
Ami Hasan, Hasan & Partners Oy
•    Ohjeita kansainvälistyvälle yritykselle: "Ei kannata mennä yksin"
Mikko Kuitunen, Vincit Oy
•    "Yrityksen koko määrittää, miten hyvin digitaalisuutta hyödynnetään"
Heikki Karjaluoto, Jyväskylän yliopisto
•    "Digitalisoinnilla saavutetaan jopa satojen prosenttien tuottavuushyppyjä"
Hannu Karp, Leanware Oy

Lisää videoita ja kuvia tapahtumasta sekä muut mediamateriaalit: www.alihankinta.fi (Medialle).

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttävillä messuilla on noin tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Esillä on alihankintateollisuuden tuotteet, palvelut ja ratkaisut metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuden, teollisuuden ICT-ratkaisujen sekä näiden alojen suunnittelun ja konsultoinnin osalta. Alihankinta 2014 -messuihin tutustui 16 893 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi, @Alihankinta, #Alihankinta
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Twitter: @TampereenMessut / facebook.com/tampereenmessut
Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325, @maja_jani
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs