Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Yritysvastuun viestinnässä panostetaan seuraavaksi brändinrakennukseen

Yritysvastuun viestinnässä panostetaan seuraavaksi brändinrakennukseen

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 08:00
Julkaisija: Taskut

Vastuullisuuden merkitys yritysten markkinoinnissa ja viestinnässä kasvaa lähivuosina. Tieto ilmenee markkinointiviestintätoimisto Taskujen huhtikuussa teettämästä tutkimuksesta. Taskut esittelee tutkimustuloksia tänään omalla osastollaan Ratkaisun paikassa, Suomen suurimmassa yritysvastuutapahtumassa, Helsingin Wanhassa Satamassa.

Rooli vahvistuu

Jopa 90 prosenttia tutkimukseen vastanneista päättäjistä oli täysin tai osittain samaa mieltä vastuullisuuden roolin vahvistumisesta yritysviestinnässä.

– Vastuuviestinnän kasvun myötä yrityksen brändi, maine ja viestit syntyvät yhä enemmän yrityksen eri funktioissa. Markkinointivastuu hajautuu eri toiminnoille, toimitusjohtaja Antti Leskinen Taskuista sanoo.

Tutkimus vahvistaa käsitystä siitä, että viestinnän merkitys yritysten vastuullisuusstrategioiden toteuttamisessa on kasvussa.

– Jo aiemmin yritysvastuuverkosto FIBSin tutkimus osoitti, että vastuullisuudesta viestiminen on kolmanneksi suurin haaste suomalaisyritysten vastuullisuuden johtamisessa. Vastuuviestinnälle asetetaankin kestävässä liiketoiminnassa yhä enemmän odotuksia.

Vastuullisuus osaksi brändiä

Taskujen tutkimuksen mukaan yritysvastuun viestinnässä panostetaan seuraavaksi vastuullisuuden hyödyntämiseen brändinrakennuksessa. Yli 80 % yrityksistä on jo omaksunut vastuullisuuden osaksi brändiään.

– Näemme kehityksen osana kansainvälisten yritysten ja brändien näyttämää suuntaa. Suomessakin halutaan jo käyttää vastuuviestintää muuhunkin kuin raportointiin. Siksi vastuullisuus ja kestävä kehitys on nostettava yrityksen markkinoinnin sekä viestinnän keskiöön, Leskinen sanoo.

Tutkimuksen Taskuille toteutti Value Clinic. Sähköpostikyselyyn vastasi yli 300 suomalaista markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuuspäättäjää kattavasti erikokoisista yrityksistä.

Liitetiedostot

----------------------------

Taskut on ensi vuonna 30-vuotta täyttävä, suomalainen yritysviestintään, kiinteistö- ja rakennusalan viestintään sekä vastuullisen liiketoiminnan ja kestävän kehityksen viestintään erikoistunut markkinointiviestintätoimisto. Taskut toimii Itämeren alueella työllistäen noin 30 viestinnän ja markkinoinnin ammattilaista Suomessa sekä Liettuassa. Taskut on yritysvastuuverkosto Fibsin jäsen.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Antti Leskinen, Taskut, p. 050 555 9966, antti.leskinen@taskut.fi

Vastuuviestinnän asiantuntija Lotta Suistoranta, p. 040 5273 506, lotta.suistoranta@taskut.fi

www.taskut.fi

www.vastuuviestintä.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs