Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Vuotta myöhemmin: Red Bull Stratos dokumentti

Red Bull

Vuotta myöhemmin: Red Bull Stratos dokumentti

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2013 klo 10:17
Julkaisija: Red BullRed Bull Stratos -projektista kertovan uuden dokumentin ”Mission to the edge of space: The inside story of Red Bull Stratos” maailmanensi-ilta ilmaiseksi 31 maassa


Presented by Rdio – Rdio esittää: Jännittävä, ennen näkemätöntä kuvamateriaalia sisältävä dokumenttielokuva historiallisesta yliääniprojektista julkaistaan tapahtuman ensimmäisenä vuosipäivänä. Mukana yksinoikeudella Portugal. The Man -yhtyeen elokuvaan tekemä kappale.


Uraauurtava digitaalisen musiikin palvelu Rdio, josta löytyy käyttäjien soitettavaksi ja jaettavaksi yli 20 miljoonaa kappaletta, julkisti tänään esittävänsä Red Bull Media Housen merkittävän uuden dokumenttielokuvan ”Mission to the Edge of Space: The Inside Story of Red Bull Stratos”. Elokuvan maailmanensi-ilta on 14. lokakuuta 2013 yksinoikeudella Rdio-palvelussa, josta filmin voi striimata ilmaiseksi kolmen kuukauden ajan, osoitteesta www.rdio.com/redbullstratos. Kyseinen päivä, 14. lokakuuta, on Felix Baumgartnerin stratosfääristä tekemän ja äänen nopeuden ylittäneen vapaapudotushypyn 1-vuotisvuosipäivä. Rdio-palvelun kautta voi yksinoikeudella striimata myös Portugal. The Man -yhtyeen erityisesti ”Mission to the Edge of Space” dokumenttielokuvan traileria ja lopputekstejä varten kirjoittaman ja levyttämän kappaleen ”Oh Boy”.

Vuosi Baumgartnerin tekemän Red Bull Stratos -hypyn jälkeen tuon historiallisen hetken voi kokea uudelleen tämän sydämet pysäyttävän uuden dokumenttielokuvan kautta. Aiemmin näkemättömät kulissientakaiset tapahtumat sekä itse laukaisupäivänä ja viisi vuotta kestäneen suunnittelu- ja valmisteluvaiheen aikana taltioitu kuvamateriaali paljastavat dramaattisia käänteitä, jotka uhkasivat pysäyttää koko projektin. Katsojat saavat kuulla pitkään odotetut yksityiskohdat Baumgartnerin kypärän visiirin lämmitysongelmista, jotka olivat lähellä johtaa hypyn peruuttamiseen aivan viime hetkillä. Lisäksi katsojat kuulevat henkilökohtaisia haastatteluja ja omakohtaisia anekdootteja, kun Red Bull Stratos -tiimin jäsenet muistelevat projektia ja sen parissa selättämiään haasteita – nyt ensimmäistä kertaa kameran edessä. ”Mission to the Edge of Space” tempaa mukaansa niin ne, jotka seurasivat Baumgartnerin hyppyä viime lokakuussa silmä kovana, kuin nekin, jotka tuolloin sattuivat missaamaan hypyn. Nähdäkseen 14. lokakuuta ensi-iltaan tulevan dokumenttielokuvan kokonaisuudessaan katsojat voivat hankkia itselleen ilmaisen Rdio-tilin rekisteröimällä sähköpostiosoitteensa osoitteessa www.rdio.com/redbullstratos.

Red Bull Stratos oli lentotestausohjelma, joka vangitsi maailman huomion viime syksynä, kun Felix Baumgartnerista tuli ensimmäinen omalla kehollaan äänen nopeuden ylittänyt ihminen. Noustuaan valtavalla heliumpallolla maan yläpuolelle, lähes 39 kilometrin korkeuteen, Baumgartner hyppäsi ulos kapselistaan. Yllään pelkkä avaruuspuku ja vain vaivaiset 10 minuuttia happea selässään Baumgartner kiihdytti vauhtinsa nollasta 1 357 kilometriin tunnissa (Mach 1,25) vain 50 sekunnissa ennen kuin laskeutui lopulta maahan laskuvarjon avulla. Red Bull Stratos rikkoi monia maailmanennätyksiä ja tuotti arvokasta tieteellistä dataa, jonka avulla voidaan parantaa tulevien lentäjien ja astronauttien turvallisuutta. Red Bull Stratos oli myös kaikkien aikojen katsotuin live-tapahtuma internetin historiassa, ja kiinnostus projektia kohtaan jatkuu yhä.

Red Bull Stratos laajensi ihmiskunnan rajoja ”avaruuden reunamille”, ja samalla lailla Rdiokin laajentaa musiikin ulottuvaisuutta. Palvelun käyttäjät voivat koota digitaalisen musiikin kokoelmia, jotka ovat saatavilla kaikkialla – verkkoyhteydellä tai ilman sekä mobiilisti. Osana ”Mission to the Edge of Space” elokuvan yksinoikeudella tapahtuvaa esittämistä, Rdion käyttäjät pääsevät käsiksi Felix Baumgartnerin sekä monien Red Bull Stratos -projektissa mukana olleiden tiedemiesten, insinöörien ja lääkintätiimin jäsenten luomiin soittolistoihin.

Leffan virallinen traileri, elokuvaa varten tehty kappale ”Oh Boy” sekä lisätietoja dokumentista ja live-striimistä on saatavilla osoitteessa: rdio.com/redbullstratos.

Tietoa Rdiosta

Rdio on uraauurtava digitaalisen musiikin palvelu, joka on uudistamassa ihmisten tapaa löytää, kuunnella ja jakaa musiikkia. Saatavilla on yli 20 miljoonaa kappaletta on-demand, eli asiakkaan tarpeen mukaan. Rdio yhdistääkin ihmiset ja musiikin ja tekee minkä tahansa kappaleen, albumin, artistin tai soittolistan hakemisesta ja välittömästä kuuntelusta helppoa – ilman että joutuisi koskaan kuuntelemaan yhtäkään mainosta. Saat reaaliajassa selville mitä ystäväsi, samanlaisen musiikkimaun omaavat ihmiset, laulajat, muusikot ja niin edelleen kuuntelevat, ja voit jakaa kaiken Twitterissä ja Facebookissa. Kokoa digitaalisen musiikin kokoelma, joka on saatavillasi kaikkialla: netissä, kotona, autossa, tableteilla tai kännyköissä ja jopa offline-tilassa, eli ilman verkkoyhteyttä.

Elokuussa 2010 toimintansa aloittaneen Rdion pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, ja sen on perustanut Janus Friis, yksi Skype-palvelun luojista. Rdio toimii tällä hetkellä 31 maassa. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.rdio.com, jossa voi myös rekisteröityä palvelun käyttäjäksi.

Tietoa Red Bull Media Housesta
Red Bull Media House on globaali mediayhtiö, joka tuottaa, jakelee ja julkaisee autenttista sisältöä ja inspiroivia urheilu- ja lifestyle-genren viihdeohjelmia. Elokuvasta televisioon, printistä digitaaliseen mediaan, musiikkiin ja peleihin – yhtiön tuotteista voi nauttia kaikkein uusimmilla laitteilla ja alustoilla, ja ne kiinnostavat yleisöjä ympäri maailman. Red Bull Media House vastasi muun muassa Red Bull Stratos -projektin dokumentoinnista ja monialustajakelusta. Red Bull Stratos vangitsi koko maailman huomion vuonna 2012, ja se onkin kaikkien aikojen katsotuin live-striimaus. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.redbullmediahouse.com.


Red Bull Content Poolista, osoitteesta www.redbullstratosnewsroom.com, voi ladata maksutta Red Bull Stratos -projektiin liittyviä korkean resoluution valokuvia ja teräväpiirtovideoklippejä toimituksellista käyttöä varten.


Yhteystiedot:

Jeff Koo
Sparkpr for Rdio
+1 415 321 1866
jeff@sparkpr.com

Anna Berkl
Red Bull Media House
anna.berkl@at.redbullmediahouse.com
+43 664 88 379855

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs