Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Vuoden 2011 Innovaatiokidekilpailu käynnistyy

Vuoden 2011 Innovaatiokidekilpailu käynnistyy

Julkaistu: 22.11.2010 klo 12:07
Julkaisija: Innovaatiojournalismin Seura ry

Innovaatiojournalismin seura Finjo myöntää ensi keväänä viidennen kerran Innovaatiokiteen vuoden parhaasta innovaatioaiheisesta jutusta. Parhaan jutun tai juttusarjan valitsee Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri.

Tiedotusvälineille 22.11.2011

Vuoden 2011 Innovaatiokidekilpailu käynnistyy
Innovaatiokiteen voittajan valitsee Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri

Innovaatiojournalismin seura Finjo myöntää ensi keväänä viidennen kerran Innovaatiokiteen vuoden parhaasta innovaatioaiheisesta jutusta. Innovaatiokide 2011 -palkinto myönnetään sääntöjen mukaan ”journalistiselle esitykselle, jossa erityisen ansiokkaasti on käsitelty jotain innovaatioteemaa”.

Parhaan jutun tai juttusarjan valitsee Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri. Hän luovuttaa luonnonkiteestä valmistetun Innovaatiokiteen sekä 3 000 euron palkintosekin voittajalle 19. huhtikuuta 2011 järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

”Innovaatiokidekilpailu on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan. Viime vuonna esiraati sai luettavakseen ennätykselliset 81 juttua tai juttukokonaisuutta ja toivomme tietysti vähintään yhtä innostunutta osanottoa tänäkin vuonna. Olisi hyvä nähdä mukana myös netti-, tv- ja radiojuttuja”, Finjon puheenjohtaja Carl-Gustav Lindén sanoo.

”Kilpailu on oiva tapa laajentaa niin lukijoiden kuin toimittajienkin ymmärrystä siitä, että miltä tahansa elämän osa-alueelta voi nousta innovaatioita. Ne eivät ole pelkkää teknologiaa, vaan yksinkertaisesti uudenlainen tapa hahmottaa maailmaa. Sen todistaa myös tämänvuotinen voittajamme, joka käsitteli koulumaailman innovaatioita”, Lindén painottaa.

Vuoden 2011 palkinnon rahoittajana toimii Helsingin Sanomain Säätiö.  

”Suomessa tehdään suuri määrä kiinnostavia innovaatioita. Säätiön tavoitteena on, että suomalainen media kertoo näistä innovaatioista suurelle yleisölle. Juuri tätä päämäärää kilpailu palvelee erinomaisesti: se innostaa ja kannustaa toimittajia ideoimaan juttuja ja juttusarjoja lehtiin ja ohjelmia sähköiseen mediaan. Neljässä vuodessa kilpailu on vakiinnuttanut asemansa. Erityisen mielellään säätiö on mukana kilpailussa, johon panoksensa on antanut suomalaisen teollisuuden ja yliopistomaailman korkein johto”, säätiön yliasiamies Heleena Savela toteaa.


Innovaatiokide 2011 -kilpailuun voi osallistua vuoden 2010 aikana julkaistulla jutulla, juttusarjalla tai -kokonaisuudella, joka käsittelee uusia ideoita, toimintatapoja tai poikkitieteellisiä aihekokonaisuuksia. Kuka tahansa voi ehdottaa kilpailuun osallistujia 31.1.2011 saakka. Tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät Finjon nettisivuilta (http://finjo.fi/blog/).

Finjo on palkinnut parhaita innovaatioaiheisia juttuja vuodesta 2007 lähtien. Keväällä 2010 palkinnon sai toimittaja Tiina Tikkanen Opettaja-lehdessä kevään 2009 aikana ilmestyneellä 15-osaisella Heureka-juttusarjalla. Sarja kertoi opettajien kehittämistä innovaatioista, jotka on toteutettu oppilaiden kanssa osana koulutyötä.

Lisätiedot:
Innovaatiojournalismin Seura ry
puheenjohtaja Carl-Gustav Lindén
p. 040 515 7682
carlgustavl (at) gmail.com

Finjo. Oivaltavaa uuden ajan journalismia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs