Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Viledan tutkimus paljasti suomalaisten siivoustavat: Suomessa miehet imuroivat ja naiset siivoavat loput

Viledan tutkimus paljasti suomalaisten siivoustavat: Suomessa miehet imuroivat ja naiset siivoavat loput

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2012 klo 08:45
Julkaisija: Vileda

Innokkaimmat lattianpyyhkijät ovat Itä-Suomessa, laiskimmat Lounais-Suomessa.

Viidennes miehistä tiskaa käsin harvemmin kuin kolme kertaa vuodessa.

Suomalaiset siivoavat ahkerimmin keittiötä ja vihaavat eniten ikkunoiden pesua.

Siivoustavat ovat yhä vanhanaikaisia. 

Tutkmusyritys Promate tutki Viledan toimeksiannosta suomalaisten siivoustapoja. Tammikuussa tehtyyn tutkimukseen vastasi 544 suomalaista. Tutkimuksessa selvisi, että suomalaiset haluaisivat siivota nopeammin. He myös kaipaavat vinkkejä uusiin tapoihin siivota.

Suomalaisissa kodeissa miehet siivoavat selvästi naisia harvemmin. Ainoastaan kodinkoneiden puhdistuksen miehet hoitavat naisia useammin. Siivoavan miehen näkee useimmiten imuroimassa. Vaikka se on miehille mieluisin siivoamistehtävä, imuroivat naiset silti miehiä useammin. Seitsemän prosenttia naisista kertoo imuroivansa joka päivä.

Miehet tekevät monia siivoustöitä hyvin harvoin. Esimerkiksi 12 prosenttia miehistä pesee vessan harvemmin kuin kolme kertaa vuodessa. Viidennes (20%) miehistä kertoo tiskaavansa käsin harvemmin kuin kolmesti vuodessa.

Asuinpaikka luo eroja

Sukupuolien lisäksi myös asuinpaikka luo eroja siivousintoon. Ahkerimmat lattianpyyhkijät löytyvät Itä-Suomesta. Heistä yli kolmasosa pyyhkii lattiat vähintään kerran viikossa. Kaikista suomalaisista saman tekee vain hieman yli neljännes.

Lounaissuomalaiset eivät pidä pintojen ja lattian pyyhinnästä. Heistä kolmannes (34%) inhoaa pintojen pyyhintää tai kokee sen vastenmielisenä. Kaikista vastaajista inhoajia löytyi neljännes (26%). Sama toistui myös lattioiden pyyhinnän kohdalla. 38 prosenttia lounais-suomalaisista koki sen inhottavaksi tai vastenmieliseksi, kun koko maan vastaajista samaa mieltä oli 31 prosenttia.

Keittiö pidetään siistinä

Kaikkein ahkerimmin suomalaiset siivoavat keittiötä. Noin puolet kaikista vastaajista pyyhkii keittiön päivittäin. Imurointi suoritetaan yleensä kerran viikossa ja lattiat pestään useimmiten kahden viikon välein. Siivoustapoihin ja välineisiin suomalaiset kaipaavat päivitystä.

Varovainen enemmistö vastaajista kertoo siivoavansa samaan tapaan kuin vanhempansa aikanaan. Kuitenkin suurin osa vastaajista tiedostaa, ettei t-paita ole yhtä hyvä siivousväline kuin mikrokuituliina. Vastaajat haluavat vinkkejä siitä, miten voisi siivota paremmin. Samalla he toivovat, että siivoustuotteita kehitettäisiin entisestään.

– Suomalaiset investoivat uusiin siivousvälineisiin laiskemmin kuin monet muut eurooppalaiset. Kun uutta siivoustuotetta sitten valitaan, ostetaan usein se sama aiemmin käytössä ollut väline, vaikka markkinoille olisikin teknologisesti paljon kehittyneempiä vaihtoehtoja. Siivous on kuitenkin ennen kaikkea välinelaji, ja kannustaisin tutustumaan siivousta helpottaviin uutuuksiin, jotka säästävät aikaa ja ovat myös monella tavalla ergonomisempia käyttää, Viledan maajohtaja Tuija Koivuniemi kertoo.

Lisätietoja:

OSG Viestintä

p. 0207 806 802, 0400 630 063 / Toni Perez

sähköposti: viestinta@osg.fi

Liitetiedostot

Freudenberg Group on kansainvälinen monialakonserni, joka on perustettu vuonna 1849 ja liikevaihto on yli 5 mrd. euroa. Freudenberg Group toimii 59 maassa ja työllistää yli 34 000 henkilöä. Yhtiön kuluttajille ja ammattilaisille siivoustuotteita valmistava divisioona, Freudenberg Household Products, on tuotekehityksen ja innovaatioiden saralla maailman johtava mekaanisten siivoustuotteiden valmistaja, jonka päätuotemerkkejä ovat Vileda® ja Wettex®. Tuotteet voidaan jakaa pääosin lattioiden ja muiden pintojen hoitoon (mopit, siivousliinat, -sienet ja -harjat), siivouskäsineisiin sekä vaatehuoltoon. Vileda panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen pyrkimyksenään olla siivoustuotteiden edelläkävijä ja suunnannäyttäjä maailmassa.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs