Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Viewability-kampanjat lisäävät mainosten parissa vietettyä aikaa jopa 170 prosentilla

Widespace

Viewability-kampanjat lisäävät mainosten parissa vietettyä aikaa jopa 170 prosentilla

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 08:30
Julkaisija: Widespace

Mainonnan näkyvyys ja näkyvyyden takaaminen on tärkeä mainonnan laatukriteeri, joka on noussut puheenaiheeksi etenkin digitaalisen mainonnan saralla. Muun muassa Mainostajien Liiton tekemän kyselyn mukaan 38 prosenttia mainostavista yrityksistä kokee mainonnan näkyvyyden suurimmaksi haasteeksi ohjelmallisessa ostamisessa. Mainonnan laadun parantamiseksi Widespace toi vuonna 2015 markkinoille ensimmäisen viewability-ratkaisunsa, jonka ansiosta mainostajat voivat ostaa kampanjoita Suomen suosituimmilla mobiilisivustoilla ja -sovelluksissa optimoiden mainonnan sen näkyvyyden sekä merkityksellisyyden mukaan.

Widespacen viewability-ratkaisu takaa, että kampanjan kaikki ostetut mainosnäytöt myös näkyvät mobiililaitteen näytöllä. Widespace analysoi ensimmäisten viewability-kampanjoiden tuloksia selvittääkseen, minkälainen vaikutus ratkaisulla on ollut kampanjan brändimittareihin, kuten mainoksen muistettavuuteen ja merkityksellisyyteen sekä kuluttajien ostoaikeisiin1:

  • Katseluajan mediaani kasvoi 170 prosenttia verrattaessa viewable-näyttöjä saman kampanjan kaikkiin mainosnäyttöihin.
  • Viewability yhdistettynä relevantiksi koettuun mainontaan sai kuluttajat muistamaan mainoksista jopa 72 prosenttia ja heidän ostoaikeensa kasvoivat jopa 17-kertaiseksi.
  • Näkyviksi luokiteltavista mainoksista 88 prosenttia oli näkyvissä yli yhden sekunnin ja 50 prosenttia yli kolme sekuntia2.
  • Keskimäärin 89 prosenttia näkyväksi luokitellun mainoksen pikseleistä näkyi näytöllä.

”Viewability-kampanjoidemme tulokset osoittavat, että kampanjatasolla suurin vaikutus brändimittareihin saadaan yhdistämällä näkyvyys mainosten merkityksellisyyteen”, Widespacen Suomen myynnistä vastaava Nikolai Pietiläinen kertoo. ”Nämä luvut myös todistavat, että viewability-ratkaisumme tarjoaa mainostajalle enemmän laatuaikaa kohderyhmänsä parissa.”

”Mainonnan saaminen oikeiden yleisöjen eteen on mediatoimiston tehtävä, ja siksi mainonnan laadun parantaminen ensiarvoisen tärkeää”, toteaa Antti Mäki, GroupM:n operatiivinen johtaja Suomessa. ”Viewability on tervetullut konkreettinen parametri, jonka pohjalta voimme ostaa asiakkaillemme laadukkaampaa mediaa. Tämä on suunnittelun lähtökohta ja kaupankäynnin valuutta, jonka roolia tulemme entisestään nostamaan.”

”Viewability yhdistettynä kuluttajalle merkitykselliseen mainontaan sekä hyvään käyttökokemukseen laadukkaassa, kuluttajan kiinnostuksen mukaisessa mediaympäristössä takaavat mainostajalle parhaan tuloksen”, sanoo Otavamedian Head of Digital Media Sales Jukka Pulkkinen. ”Yhteistyömme Widespacen kanssa on tältä osin sujunut hyvin.”

Widespacen viewability-ratkaisu hyödyntää reaaliaikaista dataa ja älykästä optimointia taaten markkinoiden kattavimman näkyvyysratkaisun, joka on nyt saatavilla kaikkialla Euroopassa.

”Pelkästään mainoksen näkeminen ei kuitenkaan yksistään riitä brändikampanjan tehon takaamiseen, vaan vaatii rinnalleen brändimainontaan kehitetyn teknologian, kuten brändialgoritmimme”, Pietiläinen jatkaa. ”Markkinoinnin ammattilaisten kannattaa panostaa kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin, jotka lisäävät halutun kohderyhmän viettämää aikaa brändin parissa sekä kasvattavat kampanjoiden huomioarvoa, mainosten muistettavuutta ja kuluttajien ostoaikeita.”  


1 Widespace analysoi 34 miljoonaan mainosnäyttöön pohjautuvan datan, joka koottiin viewability-kampanjoista joulukuun 2015 ja tammikuun 2016 välisenä aikana. Katseluaikaan perustuvaa dataa verrattiin Widespacen Brand Impact Survey -kyselytutkimusten tuloksiin.

2 Widespace luokittelee mainoksen näkyväksi, jos vähintään 50 % mainoksen pikseleistä on ehtinyt näkyä ruudulla vähintään 300 millisekuntia. Mainokset, joiden katseluajat ovat yli 50 sekuntia, on jätetty pois tarkastelusta.

 

Lisätietoja:
Nikolai Pietiläinen, Head of Sales, Finland
Puh: +358 50 407 3965
nikolai.pietilainen@widespace.com

Tietoa Widespacesta
Widespace on Ruotsissa perustettu teknologiayritys, joka auttaa brändejä tavoittamaan kohderyhmänsä tehokkaasti suosituimmissa mobiilisivustoissa ja -sovelluksissa. Ennakoivan teknologian avulla Widespace varmistaa, että oikea mainos tavoittaa oikeat yleisöt haluttuun aikaan. Tämä parantaa brändin huomioarvoa, tarjoaa julkaisualan yhtiöille laadukkaita mainossisältöjä ja kohentaa yleistä käyttäjäkokemusta. Yhtiön mobiilimainokset tavoittavat Suomessa viikossa yli 2,5 miljoonaa, Euroopassa kuukaudessa yli 100 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti jo yli 230 miljoonaa älypuhelinkäyttäjää. http://www.widespace.com/fi/ 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs