Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Vastuullisuusviestinnällä luodaan luottamusta – luottamuksella liiketoimintaa

Pilgrim Oy

Vastuullisuusviestinnällä luodaan luottamusta – luottamuksella liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2013 klo 11:05
Julkaisija: Pilgrim Oy

Let’s walk the talk!

 

Viestintätoimisto Pilgrimin yksi viestinnän erikoistumisalue on vastuullisuusviestintä. Vastuullisuusviestinnällä tarkoitetaan hyvin ja hyvän tekemisestä kertovaa viestintää. Vastuullisuusviestintä ei kerro ainoastaan hyväntekeväisyydestä tai kansalaisjärjestöyhteistyöstä vaan kaikesta hyvin s.o. esimerkiksi ympäristön, henkilöstön tai vaikkapa lähialueen kannalta kestävästi tehdystä työstä.


Vastuullisuusviestintä kuten yhteiskuntavastuukin on hyvä hahmottaa laajasti mutta samalla konkreettisesti. Vastuullisuusviestintä kertoo laajasti yrityksen toimintaan ja olemassaoloon liittyvistä tosista teoista, jotka voivat olla pieniäkin.

Pienistäkin vastuullisuusteoista kertominen hyödyttää kertojaa, koska niillä ansaitaan luottamusta. Digitaalisena aikana luottamuksella on hyvä kasvualusta kumuloitumiseen, ja luottamus on tärkeää yrityksen liiketoiminnan yhteiskunnallisen hyväksynnän lunastamiseksi. Yrityksen ja sen palveluiden sekä tuotteiden parhaimmuus arvioidaan nykyisin uusin kriteerein: ollaksesi hyvä sinun täytyy käyttäytyä hyvin yhteiskunnassa. Voidaan siis sanoa, että luottamuksella tehdään kauppaa.

Laajasti ymmärretyn mutta konkreettisen vastuullisuusviestinnän esimerkkejä ovat vaikkapa Itämeren hyväksi tehtävästä työstä kertova viestintä. Vastuullisuusviestinnällä voidaan myös tarkoittaa henkilöstön hyvinvoinnin hyväksi tehdystä työstä kertomista. Terveyden ja hyvinvoinnin alueella sosiaalisen vastuun aiheet, esimerkiksi potilaiden tai sairaaloiden hyväksi tehty työ,  sopivat vastuullisuusviestinnän aiheiksi.

Joskus vastuullisuusviestintä käsitetään suppeasti ja vain velvollisuutena. Esimerkiksi yrityksen toimintaan liittyvien ympäristövaatimusten noudattamisesta ja eettisistä periaatteista raportoiminen ovat lähinnä hyvän vastuullisuusviestinnän peruslähtökohtia.

Pisimmälle vietynä yhteiskuntavastuu löytyy yrityksen ytimestä ja määrittelee koko liiketoimintaa. Vastuu kuvastuu koko yrityskulttuurissa ja vastuullisuusviestintä on yhtä kuin koko yrityksen viestintä.

Hyvä vastuullisuusviestintä ei kuitenkaan edellytä isoja liiketoimintamuutoksia nyt ja tässä: jokaisessa yrityksessä löytyy paljon hyvin tekemistä ja näitä asioita esiin tuomalla voidaan luoda hyvien uutisten kulttuuria pitkällä aikavälillä. Mm. Yle uutiset seuraa jo vastuullisuusaiheita säännöllisesti omana uutisosionaan, mikä kertoo yhteiskuntavastuuaiheiden korostumisesta yhä selvemmin ja luo lisätarpeita vastuullisuusviestinnälle.

Ole mukana luomassa hyvien uutisten kulttuuria – me autamme!                                                                                    

Lisätietoja:

Nina Alivirta
Strategiajohtaja, osakas
LinkedIn VASTUULLISET VIESTIJÄT -ryhmän perustaja
Pilgrim, Edelman Finland Affiliate Office
Tel. +358 40 589 7752
E-mail: nina.alivirta@pilgrim.fi


Liity Vastuulliset viestijät –ryhmään LinkedIn:ssä ja osallistu keskusteluun!
http://www.linkedin.com/groups/Vastuulliset-viestijät-1832420/about

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs