Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Valokuitu on tulevaisuuden yhteys

Valokuitu on tulevaisuuden yhteys

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2015 klo 14:00
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Nettiyhteyksien nopeudet kasvavat lähivuosina moninkertaiseksi. Nopeuden tarve kasvaa 50 prosenttia vuodessa, eli kymmenen vuoden päästä tarve on peräti 60 kertaa suurempi. Vain valokuitu takaa riittävät yhteydet – nyt ja tulevaisuudessa.

Liikkuvan laajakaistan huimaa nopeutta hehkutetaan. Todellisuudessa 4G-yhteyksien peittokartat ovat vielä suuntaa-antavia.

– Operaattorit luottavat siihen, etteivät kuluttajat lue pientä tekstiä sopimusehdoissa. Siellä

4G-nopeuksien normaaliksi vaihteluväliksi kerrotaan 5–80 Mbps eli pahimmillaan vain murto-osa luvatuista huippunopeuksista, toteaa Suomen Seutuverkot ry:n hallituksen jäsen Tommi Linna.

Langattomien yhteyksien ongelmana on se, että tiedonsiirtokapasiteetti jaetaan aina kaikkien käyttäjien kesken. Käyttäjä ei siis koskaan voi olla varma siitä, millaista nopeutta hän itselleen saa.

– Käytön lisääntyessä nopeus putoaa kuin kivi, Linna muistuttaa.

Luotettava ja nopea valokuitu

Liikkuvan laajakaistan rinnalle tarvitaan kiinteän verkon järjestelmä. Tiedonsiirtovälineenä valokuitu on vertaansa vailla.

– Rakentamalla toimivat valokuituyhteydet maan joka kolkkaan taataan Suomen elinvoimaisuus ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittyminen. Mallia voi ottaa Ruotsista, jossa valokuituun on satsattu jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhteiskunta digitalisoituu kiihtyvää vauhtia. Yksin langattomilla ratkaisuilla ei tulevaisuuden tiedonsiirtotarpeita pystytä tyydyttämään.

– Yhteystarve kasvaa noin 50 prosenttia vuodessa. Jo kymmenessä vuodessa tarve lähes 60-kertaistuu. Tämän päivän perusnopeus 10 Mbps on siis kymmenen vuoden päästä noin 600 Mbps. Tällaiseen suorituskykyyn langattomat ratkaisut eivät veny, Linna sanoo.

Tiedonsiirron luotettavuus ja toimivuus ovat yhä tärkeämpi osa ihmisten arkea. Nopea nettiyhteys lisää työn tuottavuutta, parantaa elämänlaatua ja tuo sisältöä.

Lisätietoja:
Jarno Laitinen
puheenjohtaja
Suomen Seutuverkot ry
puh. 020 775 0881
puheenjohtaja@seutuverkot.fi

Tommi Linna
Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaistan puheenjohtaja ja Suomen Seutuverkot ry:n hallituksen jäsen
Suomen Seutuverkot ry
puh. 044 557 7555
tommi.linna@netplaza.fi

Suomen Seutuverkot ry:n tehtävänä on edistää seutukuntien tasavertaista tietoyhteiskuntakehitystä. Yhdistys pitää yhteyksiä viranomaisiin ja edistää eri alueilla seutuverkkojen kehittymistä. Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on edistää oman alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten ja tutkimusta harjoittavien koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. www.seutuverkot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs