Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Uusi kirja: suomalainen turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä

Into Kustannus

Uusi kirja: suomalainen turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 12:26
Julkaisija: Into Kustannus

Jussi Förbomin suomalaista turvapaikkapolitiikkaa ruotiva Väki, valta ja virasto – Maahanmuuttovirasto ja suomalainen turvapaikkapolitiikka julkaistaan tiistaina 20.5.2014 klo 15 Kevään kirjakarnevaali -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla. Julkaisutilaisuuden keskustelussa ovat mukana eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila (ps.) ja Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Taina Martiskainen. Keskustelun vetää Suomen Pakolaisavun viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Väki, valta ja virasto on laajaan haastatteluaineistoon ja lainmuutoskeskustelun analyysiin pohjautuva vankka tietopaketti. Se analysoi, miten suomalainen turvapaikkapolitiikka ja sitä ohjaavat linjaukset ovat syntyneet.

Kirja osoittaa, että ulkomaalaishallinnon suuri missio niin Suomessa kuin EU:ssakin on ollut oman yhteiskunnan turvallisuuden takaaminen, ei muualta saapuvien ihmisten oikeuksien varjeleminen. Tiukan politiikan muotoilussa vuonna 2008 perustetulla Maahanmuuttovirastolla on ollut merkittävä rooli. Kirja argumentoi inhimillisten arvojen puolesta – nykyisessä turvapaikkapolitiikassa ei juurikaan kiinnitetä huomiota siihen, millaiset ovat esimerkiksi ulkomaalaislain soveltamisen inhimilliset seuraukset itse siirtolaisille.

Kirjan keskiössä ovat Maahanmuuttoviraston rooli politiikkavaikuttajana, parasta aikaa valtioneuvoston käsittelyssä oleva vapaaehtoisen paluun lakiesitys, tilapäisen oleskeluluvan muutokset Suomen ulkomaalaislaissa, turvapaikanhakijalapset, perheenyhdistämiskäytännöt, mediapeli ja humanitaarista siirtolaisuutta koskeva poliittinen määrittelypeli.

Median edustajat voivat tilata kirjasta pdf-ennakkokappaleen osoitteesta ari.hakkinen @ intokustannus.fi

Jussi Förbom on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on toiminut pitkään myös Amnestyn Suomen osaston puheenjohtajana. Hänen esikoisteoksensa Hallan vaara. Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista (Into) ilmestyi 2010.

Kirjan tiedot:
Jussi Förbom: Väki, valta ja virasto – Maahanmuuttovirasto ja suomalainen turvapaikkapolitiikka
ISBN: 978-952-264-153-3
Into-tieto | 304 sivua | nidottu | ovh: 25 €

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet @ kurvinkirja.fi
Painokelpoinen kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/vaki_valta_ja_virasto_kansi.jpg
Kirjailijan kuva: http://www.intokustannus.fi/images/kirjailijat/Jussi_Forbom.jpg

Lisätiedot ja pdf-ennakkokappaleiden tilaukset:
Ari Häkkinen | Into Kustannus
ari.hakkinen @ intokustannus.fi | 040 54 60 235

Into on ketterä ja ärhäkkä yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs