Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Unfair syntyi rakkaudesta lajiin – Suomi sai ensimmäisen liinin markkinointitoimiston

Unfair Lean Marketing

Unfair syntyi rakkaudesta lajiin – Suomi sai ensimmäisen liinin markkinointitoimiston

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 07:15
Julkaisija: Unfair Lean Marketing

Markkinointitoimisto UNFAIR yhdistää ensimmäisenä Suomessa startup-maailmasta tutut Lean-menetelmät markkinointiviestintään. Tamperelaisyritys kasvoi muutamassa kuukaudessa ketterästä kokeilusta kuusi henkilöä työllistäväksi liiniksi tiimiksi, joka ei pelkää haastaa itseään tai asiakasta.

– Vannomme ketterän tekemisen, hyvän fiiliksen ja arvoa tuottavan bisneksen nimeen. Vaikka puhumme liinistä markkinoinnista, kyse on koko bisneskentän muuttumisesta. Eilisen resepteillä ei tehdä huomisen bisnestä, Unfairin keulapari Johanna Raiskio ja Taru Kumpulainen kiteyttävät.

Work smarter not harder

Lean Marketing, eli tuttavallisemmin liini markkinointi, on lähtöisin Kalifornian Piilaaksosta, jossa startup-yritysten liiketoimintamallia ja tuotteita haluttiin vauhdittaa nopeasti markkinoille. Ideana on testata markkinointiviestin toimivuutta loppuasiakkaalla jo suunnitteluasteella. Idelogia kiteytyy sanoihin build, measure, learn - eli kehitä, mittaa ja opi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mikä toimii ja mikä ei.

– Tavoitteena on saada asiakas ja tiimi loistamaan tavalla, joka huomataan – ja johon rakastutaan. ”Fail fast” on raaka peli meille, mutta voi säästää asiakkaalle pitkän pennin. Jos loppuasiakas ei syty idealle, se on syntynyt kuolleena, Johanna toteaa.

– Täytyy olla nöyrä, mutta rohkea. Heitimme heipat turhalle pönötykselle, korporaatiohumpalle ja omaan napaan tuijottelulle. Filosofiamme ei välttämättä sovi kaikille, mutta ne jotka tykkäävät, tykkäävät paljon, Taru toteaa.

Kaksikolla on aina ollut palava halu ravistella perinteistä mainosalaa ja tehdä asioita uudella tavalla; yhdessä asiakkaan ja loppuasiakkaan kanssa.

– Yrityksissä helposti unohdetaan, että tuotteita ja palveluita ei kehitetä itselle, vaan loppuasiakkaalle. Samoin unohtuu se, miksi tehdään sitä, mitä tehdään, ja miksi ylipäätään ollaan olemassa. Nämä ovat asioita, joista epäreilu kilpailuetu syntyy ja joita haluamme asiakkaissamme ravistella, Johanna taustoittaa.

– Viisaus ei asu meissä – tai ylipäätään missään mainostoimistossa. Uuden ajan tekijöiltä edellytetään kykyä innostaa ja osallistaa asiakas mukaan tekemiseen, Taru jatkaa.

Epäreilu kilpailuetu lähti laukalle

Parivaljakon polut ristesivät jo 2000-luvun alkupuolella, mikä johti ensimmäisen yhteisen mainostoimiston perustamiseen. Sittemmin ammatilliset tiet erkanivat, mutta ystävyys säilyi. UNFAIRin myötä kohtalo puuttui uudestaan peliin.

– 10 vuotta toinen teki uraa markkinoinnin ja viestinnän, toinen yritysvalmennuksen ja -strategioiden parissa. Tahoillamme huomasimme, että asiakkaat ovat kyllästyneet ikuisuusprojekteihin, joita on kallis toteuttaa ja vaikea mitata, Johanna taustoittaa.

– Löimme hynttyyt yhteen ja päätimme elää, kuten opetamme. Kysyimme asiakkailta, mikä heitä valvottaa öisin ja saa kylmän hien nousemaan ohimoille. Pian testasimmekin jo heidän kanssaan täyttä häkää uutta konseptia. Kokeilu lähti laukalle ja kasvoi Unfairiksi, Taru muistelee.

Joulukuun alussa kaksikko suuntaa ammentamaan uusia ideoita ja oppia sekä nuuskimaan tuoreimpia liinin strategian ja markkinoinnin trendejä Strategic Planning Innovation Summit -tapahtumaan New Yorkiin.

– Tarkoituksenamme on dokumentoida matka kameralle, ja sitä kautta välittää vinkkejä ja tunnelmia myös koti-Suomeen.

Liitetiedostot

____________

UNFAIR on Suomen ensimmäinen liini markkinointitoimisto. Tamperelaisessa yrityksessä työskentelee 6 markkinointiviestinnän ammattilaista ja sen asiakkaita ovat mm. Finsilva Oyj ja Tampereen Yliopisto. www.unfair.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs