Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Tutkimus: Markkinointialan yrityskauppojen määrän ennustetaan nousevan merkittävästi vuonna 2016

BDO Oy

Tutkimus: Markkinointialan yrityskauppojen määrän ennustetaan nousevan merkittävästi vuonna 2016

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 12:16
Julkaisija: BDO Oy

-     Markkinoinnin alan yrityskauppojen volyymin odotetaan nousevan maailmanlaajuisesti 11 % vuoden 2016 aikana. 

-     Etenkin keskisuuret alan yritykset ovat erityisen kiinnostavia yrityskauppojen kohteita alkavana vuonna.

-     Suomessa median kulutustottumusten muutos on jo johtanut alan murrokseen ja yrityskauppojen lisääntymiseen.

Asiantuntijaorganisaatio BDO:n vastajulkaistun Marketing Services Risk Factor Report 2015 -tutkimuksen mukaan markkinointialan yrityskaupat lisääntyvät merkittävästi vuoden 2016 aikana. Perinteisten markkinointikanavien merkityksen väheneminen, alueellisen sääntelyn vaikutus ja kilpailu sekä asiakkaista että asiantuntijoista lukeutuvat raportissa tunnistettuihin alan keskeisiin epävarmuustekijöihin. BDO:n kansainvälisessä tutkimuksessa havaitut riskit ja trendit ovat ajankohtaisia myös Suomessa. Markkinointiala muuttuu meillä nopeasti ja alan yrityskauppojen määrä on lisääntynyt jo kuluvan vuoden aikana.

Marketing Services Risk Factor Report 2015 on luettavissa kokonaisuudessaan BDO:n verkkosivuilla osoitteessa www.bdo.fi/publication/marketing-services-risk-factor-report-2015.

 

VIISI KESKEISINTÄ MARKKINOINTIALAN HAASTETTA VUODELLE 2016

1. Makrotalouteen ja maksuvalmiuteen liittyvät riskit

Peräti 72 % tutkimukseen osallistuneista markkinointialan yrityksistä on kokenut maksuvalmiuteen liittyviä ongelmia, osittain johtuen asiakkaiden lisääntyneestä tarpeesta pidemmille maksuajoille.

2. Asiakastarpeiden muuttuminen

Teknologiset innovaatiot muuttavat kuluttajien tottumuksia, joten myös markkinointialan yritysten on oltava ajan tasalla asiakkaidensa uudistuvien tarpeiden suhteen. Markkinointialan yritysten tilanteeseen tuo lisähaastetta asiakasyritysten suuntaus palkata omia markkinointiosaajia. 

3. Kiristyvä kilpailu       

Lähes puolet (48 %) tutkimukseen osallistuneista yrityksistä kokee alan liikatarjonnan uhaksi. Tiukka kilpailutilanne on tehnyt alan yrityksistä aiempaa riippuvaisempia asiakkaistaan ja 46 % niistä uskoo, että tärkeän asiakkaan menetys vaikuttaisi merkittävästi toiminnan kannattavuuteen.

4. Teknologiaan ja asiantuntijuuteen liittyvät riskit

Teknologia tuo alalle kasvupotentiaalia muun muassa älypuhelinten yleistymisen kautta. Se tuo myös haasteita, sillä esimerkiksi Iso-Britanniassa jo lähes viidesosa aikuisista käyttää mainoksia blokkaavia sovelluksia. Teknologian nopean kehityksen myötä korostuu oikeiden asiantuntijoiden rekrytointi ja sitouttaminen — 56 % markkinointialan yritysjohtajista myöntää, että heidän liiketoimintansa on riippuvainen pienestä joukosta avainosaajia. 

5. Sääntely

Eurooppalaisiin yrityksiin kohdistuva sääntely on edesauttanut alueen ulkopuolelta tulevia toimijoita kuten Googlea ja Facebookia saamaan yliotteen. Myös tietosuojalainsäädäntö estää eurooppalaisia yrityksiä keräämästä tietoa kuluttajista yhtä kattavasti kuin vaikkapa pohjoisamerikkalaisille yrityksille on sallittua.

MARKKINOINTIALAN MUUTOKSIA ODOTETTAVISSA MYÖS SUOMESSA

Alan keskeiset riskitekijät ovat tunnistettavissa myös Suomessa: heikko taloudellinen tilanne on leikannut monen suomalaisyrityksen markkinointibudjettia ja toimiala muuttuu vauhdikkaasti. Digimainonta on ohittamassa lehtimainontaa suurimpana mainonnan muotona mahdollisesti jo alkavan vuoden aikana. Digimedian kasvu tarkoittaa alan toimijoille myös sitä, että niiden tulee entistä paremmin seurata digitaalisen tiedon käsittelyyn liittyvää sääntelyä, valmistautua tietomurtoyritysten varalta sekä ylipäänsä huolehtia cyberturvallisuudesta.

Median kulutustottumukset ovat tuottaneet yhdistymisiä sekä media- että markkinointiviestintäyritysten keskuudessa jo kuluvan vuoden aikana, josta tuore esimerkki on Alma Median ja Talentumin yhdistyminen. BDO ennustaa kehityksen jatkuvan ja uskoo, että ensi vuonna tullaan näkemään useita kiinnostavia alan yrityskauppoja Suomessa.

 

Lisätietoja:

Jan Kovero, Johtaja, liikkeenjohdon konsultointi
jan.kovero@bdo.fi
p. 050 370 3536

 

Liitetiedostot

BDO on kasvava tilintarkastus-, vero- ja neuvonantopalvelujen asiantuntija. Tarjoamme tutkitusti toimialamme parasta asiakaspalvelua. Kansainvälisesti tuemme asiakkaidemme menestystä yli 154 maassa 64 000 asiantuntijamme voimin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs