Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Turun ammattikorkeakoulu suuntaa tekniikkaan ja hyvinvointiin

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu suuntaa tekniikkaan ja hyvinvointiin

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 14:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu lähtee rakentamaan Varsinais-Suomeen tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua tukeakseen alueen teknologialiiketoiminnan kehittymismahdollisuuksia. Lisäksi AMK alkaa tuottaa uudenlaisia palveluita ja osaamista asukkaiden hyvinvoinnin kehittämiseksi. Kokonaisuudessaan AMK:n tehtävä on tuottaa Varsinais-Suomeen osaamista ja menestystä.

Nämä lupaukset löytyvät Turun AMK:n uudesta Excellence in Action -strategiasta, joka on työstetty yhdessä alueen työelämän, opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa.

– Kaiken toiminnan keskiössä on tähtääminen mahdollisimman korkeaan käytännön osaamiseen alueen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi, rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila sanoo.

– Rakennamme tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua, jossa on vahva käytännön osaamisen fokus. Samalla haluamme rakentaa oppimisjatkumoita eri korkeakoulututkintojen välille. Tavoitteena on verkostomainen toiminta; verkostossa olisi mahdollista opiskella paljon aiempaa syvällisemmin teknistä osaamista, Vesa Taatila jatkaa.

Tulevaisuuden teknillisen innovaatiokorkeakoulun osaamiskärkinä ovat moniteknologinen meriklusteri, kiertotalous, myynti ja digitalisaatio.

Toinen keskeinen sisältöalue Turun AMK:n tulevaisuudessa on asukkaiden laaja-alaisen hyvinvoinnin kehittäminen. Sen osaamiskärkinä ovat terveyden edistäminen, taide osana hyvää elämää, osallisuuden lisääminen, uudistuvat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä hyvinvointimatkailu.

– Kehitämme uusia käyttäjälähtöisiä hyvinvointiratkaisuja, jotta elämisen laatu maakunnassa olisi parasta, Vesa Taatila korostaa.

Pienryhmäohjausta lisätään

Kahden laajan sisältöalueen työstämisen lisäksi strategiatyössä käytiin vuoropuhelua siitä, miten Turun AMK:n tulisi jatkossa toimia. Tässäkin nousi kaksi teemaa keskeiseksi: innopeda®-pohjainen oppimisjatkumo sekä innostava yhteisö.

– Innopeda®-pohjaisessa oppimisjatkumossa yhdistämme oppimisen ja soveltavan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan alueemme työelämän kehittämistarpeisiin. Käytännössä opiskelijoiden opinnot toteutuvat yhteistyössä työelämän kanssa, niin sanotulla innovaatiopedagogiikka-lähestymistavalla. Tähän liittyen lisäämme vahvasti pienryhmäohjausta ja yhteistoiminnallista Internet-pedagogiikkaa perinteisen luentopohjaisen tiedon välityksen sijaan, Vesa Taatila selventää.

Oppimisjatkumo sisältää tutkintokoulutusten lisäksi myös työelämälle suunnatun kehittämisen sekä elinikäisen oppimisen palvelut. Salon kampuksella tulee olemaan erikoisrooli oppimismenetelmien kokeilualustana.

– Tuloksellisuutemme perustuu innostavana yhteisönä toimimiseen – opiskelijat ja henkilökunta muodostavat 10 000 osaajan monialaisen yhteisön, joka toimii monissa verkostoissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, Vesa Taatila toteaa.


Strategian julkistamistilaisuutta to 21.5. klo 14-16 voi seurata Connectin kautta kirjautumalla omalla nimellä osoitteessa:

http://turkuamk.adobeconnect.com/tuas/


Lisätiedot:

rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila, p. 050 598 5761


Liite 1. Turun ammattikorkeakoulun uusi strategiakuva, jonka on toteuttanut mainostoimisto Zeeland Family Oy. Kuvan inspiraationa on käytetty Turun AMK:n opiskelijoiden strategiakuvakilpailutöitä.

Liite 2. Turun AMK:n rehtoreiden työhuoneeseen toteutettu seinämaalaus. Sen ovat suunnitelleet uuden strategian inspiroimina AMK:n Taideakatemian kuvataideopiskelijat sekä heidän opettajansa Susana Nevado. Kuvan maalasivat opiskelijat Jonna Halli, Maria Kivilaakso, Emmi Länsman ja Iiris Rusi.

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs