Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » TULE kuntoon, seniori! -luento antaa tietoa tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisystä ja itsehoidosta Lappeenrannassa maanantaina 24.10.2016

Suomen Tule ry

TULE kuntoon, seniori! -luento antaa tietoa tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisystä ja itsehoidosta Lappeenrannassa maanantaina 24.10.2016

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2016 klo 07:00
Julkaisija: Suomen Tule ry

Tuki- ja liikuntaelinterveys (tule) jää usein huomioimatta ennen kuin se aiheuttaa oireita ja vaikuttaa toimintakykyymme. Kuitenkin yli miljoonalla suomalaisella on jokin tuki- ja liikuntaelinongelma tai -sairaus ja joka kolmas eläkeläinen kärsii tuki- ja liikuntaelinongelmien aiheuttamista toimintakyvyn vajauksista. Erilaiset kolotukset, jäykkyydet ja vihlaisut ovat etenkin iän karttuessa yhä yleisempiä. Iäkkäillä ihmisillä yleisiä tuki- ja liikuntaelinongelmia ja -sairauksia ovat polven ja lonkan nivelrikko, osteoporoosi, osteoporoottiset murtumat ja kaatumistapaturmat. Tule-ongelmat ja -sairaudet ovat masennuksen jälkeen suurin syy toimintakyvyttömyyteen ja ne vaikuttavat kykyyn ja halukkuuteen liikkua.

Yli 65-vuotiaille suomalaisille sattuu vuosittain

  • 100 000 kaatumistapaturmaa, joista valtaosa tapahtuu kotona sisällä tai kotipihassa. Noin 40 000 kaatumistapaturmaa vaatii sairaalahoitoa. 
  • Noin 7 500 lonkkamurtumaa ja näistä valtaosa on seurausta kaatumisista.

 

Tuki- ja liikuntaelinongelmat tulevat kalliiksi

Tule-kustannukset uhkaavat nousta lähitulevaisuudessa väestön ikääntymisen myötä. On arvioitu, että tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuosittaiset kokonaiskustannukset ovat Suomelle jopa 3-4 miljardia euroa. Esimerkiksi Lonkkamurtuman hoito maksaa noin 20 000 € potilasta kohden. Kustannukset voivat nousta jopa 50 000 €/potilas, jos henkilö ei kuntoudu murtuman jälkeen kotiin, vaan jää laitoshoitoon.

 

TULE kuntoon, seniori! -luennot tarjoavat ihmisille tietoa ja keinoja ehkäistä ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinongelmia

Suomen Tule ry, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry, Huoltoliitto ry, Selkäliitto ry, Suomen Nivelyhdistys ry ja Suomen Luustoliitto ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen luentokiertueen nimeltä TULE kuntoon, seniori!

Luennolla käsitellään monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksia muun muassa nivelrikkoa, osteoporoosia ja selkäsairauksia, niiden syitä sekä ennaltaehkäisy- ja hoitomahdollisuuksia, kaatumistapaturmia ja kivun itsehoitoa. Luennoilla pyritään myös innostamaan ikääntyviä tuki- ja liikuntaelinterveyden itsehoitoon. Luentokiertueen toteuttamisen mahdollistaa RAY:n tuki.

Kaikille avoimet ja maksuttomat yleisöluennot järjestetään 14 paikkakunnalla ympäri maata syksyn 2016 aikana. TULE kuntoon, seniori! -luento järjestetään Lappeenrannassa maanantaina 24.10.2016 klo 18.00 Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 53300 Lappeenranta, luennoijana Maarit Eskola-Heikkinen.

Luentoa ennen paikalliset tule-yhdistykset ovat paikalla kertomassa oman yhdistyksen toimintamuodoista muun muassa vertaistuesta.

Lisätietoa Lappeenrannan luennosta: Etelä-Saimaan Invalidit, Jyry Loukiainen, puhelin: 0400-886 963

Lisätietoa luentokiertueesta: Suomen Tule ry, toiminnanjohtaja Marja Kinnunen, puh. 050 354 5635, marja.kinnunen@suomentule.fi

Lisätietoa luennoista: http://www.suomentule.fi/toiminta/tule-kuntoon-seniori-luennot/

Facebook: https://www.facebook.com/TULE-kuntoon-seniori-luennot-1450203321902062/

Liitetiedostot

Suomen tuki- ja liikuntaelinliitto – Suomen Tule ry luo edellytyksiä tuki- ja liikuntaelinterveyden edistämiseksi sekä tule-sairauksien ja niistä aiheutuvien ongelmien vähentämiseksi. Suomen Tule ry toimii jäsenyhteisöjensä valtakunnallisena yhteistyöelimenä. Jäsenyhteisöjä ovat Huoltoliitto, Invalidiliitto, Orton Invalidisäätiö, Selkäliitto, Suomen Fysiatriyhdistys, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI, Suomen Kiropraktikkoliitto, Suomen Luustoliitto, Suomen Naprapaattiyhdistys, Suomen Nivelyhdistys, Suomen Ortopediyhdistys, Suomen Osteopaattiliitto, Suomen Sjögrenin syndrooma -yhdistys, Työfysioterapeutit ja Työterveyslaitos.

www.suomentule.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs