Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Trendi Fashion Export -palkinto tukee nuoria muotisuunnittelijoita

A-lehdet Oy

Trendi Fashion Export -palkinto tukee nuoria muotisuunnittelijoita

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 08:55
Julkaisija: A-lehdet Oy

Suomalainen muoti on nosteessa maailmalla, mutta kaupalliset läpimurrot puuttuvat

 

Trendi Fashion Export -palkinto jaetaan tänä vuonna toista kertaa. 3 000 euron arvoisen palkinnon tarkoituksena on tukea suomalaisen muodin kansainvälistymistä ja vauhdittaa suomalaisten suunnittelijakykyjen läpimurtoa maailmalla.

Ulkomailla kaikki puhuvat nyt Suomi-muodista

Trendi Fashion Export on uusi suomalainen muotialan palkinto, joka jaetaan 20. toukokuuta Pre Helsinki
-muotiviikoilla. Vuoden 2014 palkinnon sai suunnittelija Satu Maaranen. Maarasen ura on kovassa nosteessa maailmalla – kuluneen vuoden aikana hän on työskennellyt merkittäville kansainvälisille asiakkaille muun muassa Kiinassa, Etelä-Amerikassa ja Ranskassa. Maaranen pääsi myös Lontoon Design Museumin arvostetulle Designs of the Year 2015 -listalle. ”Trendi Fashion Export -palkinto toi hyvää huomiota ja tietysti erittäin arvokasta käytännön apua tähän vuoteen”, Satu Maaranen kertoo.

Suomalaisessa muotisuunnittelussa on kansainvälistä imua. ”Pariisissakin kaikki puhuvat nyt suomalaisista suunnittelijoista! Pärjäämme muotialan kilpailuissa, ja suomalainen estetiikka miellyttää”, Maaranen sanoo. ”Muodin kaupallistamisessa Suomessa on vielä haasteita. Juuri nyt muotialalle voisi kuitenkin syntyä lisää ihan oikeaa bisnestä ja työpaikkoja.”

Suomesta tähdättävä suoraan globaaleille markkinoille

Trendi Fashion Export -palkinto on perustettu tukemaan suomalaisten muodintekijöiden kansainvälistymistä. ”Muotimarkkinat ovat globaalit, ja Suomestakin täytyy tähdätä suoraan maailmalle. Suunnittelijamme luovat erittäin kilpailukykyistä muotia ja meillä on upeita Suomessa tunnettuja merkkejä, mutta muodintekijöille on tarjolla hyvin vähän konkreettista apua kansainvälisille markkinoille breikkaamisessa. Haluamme palkinnon avulla tukea suomalaisten muodintekijöiden mahdollisuuksia kansainvälisiin läpimurtoihin”, Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto kertoo.

 

Trendi Fashion Export 2015 -palkinnon tuomaristoon kuuluvat Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun lehtori Tuomas Laitinen, viime vuoden voittaja, muotisuunnittelija Satu Maaranen, muotisuunnittelija Samu-Jussi Koski, stylisti Claudia Cifu, Pre Helsinki -hankkeen viestintäjohtaja Martta Louekari, Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto sekä kansainvälinen muotialan asiantuntija.

 

Pre Helsinki -muotitapahtuma käynnistyy 20. toukokuuta

Trendi Fashion Export -palkinto jaetaan yhteistyössä Pre Helsinki -hankkeen kanssa. Myös sen tavoitteena on tehdä suomalaista suunnittelua tunnetuksi maailmalla. Helsingissä 20.–24.5.2015 järjestettävä Pre Helsinki -muotiviikko on laajin vain suomalaista muotia esittelevä tapahtuma. Se kokoaa yhteen näytöksiä, seminaareja, näyttelyitä, työpajoja ja muuta ohjelmaa muodista kiinnostuneille kuluttajille ja alan suomalaisille ja kansainvälisille ammattilaisille. Ohjelma osoitteessa www.prehelsinki.com.

 

LISÄTIEDOT:

A-lehdet Oy, Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto, 050 414 4218, jenni.lieto@a-lehdet.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs