Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Tapani Ruokanen: "Sananvapaus ei periydy, se pitää opettaa"

Kansanvalistusseura

Tapani Ruokanen: "Sananvapaus ei periydy, se pitää opettaa"

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 11:08
Julkaisija: Kansanvalistusseura

Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Tapani Ruokanen muistuttaa, että sananvapaus täytyy opettaa jokaiselle sukupolvelle uudelleen. Se ei periydy automaattisesti.

Ruokanen sai perjantaina 21. marraskuuta Kansanvalistusseuran palkinnon tunnustuksena sananvapauden ja journalismin vaalimisesta aikana, jolloin mediaympäristö on ollut ankarissa muutospaineissa.

Päätoimittajan mukaan on tärkeää, että Suomessa säilyy monipuolinen media, joka kilpailee keskenään, paljastaa ja korjaa toinen toisensa virheitä.

– Median velvollisuus on kertoa rehellisesti, miten asiat ovat, sillä kansalaisilla on oikeus tietää. Silminnäkijän raportointi on entistä tärkeämpää.

Ruokanen kritisoi tutkivan journalismin nimissä tehtyjä sensaatiohakuisia juttuja. Ongelmaa ei ratkaista rajoittamalla sananvapautta, vaan kannustamalla journalistiseen kilpailuun.

– Voi tuntua uskomattomalta, mutta mediassakin työskentelee vastuuntuntoisia, jopa moraalisia ihmisiä, jotka haluavat pyrkiä totuuteen. Heitä kannattaa rohkaista työssään.

Kansanvalistusseuran palkinto on jaettu vuodesta 1974. Se annetaan vuosittain tunnustuksena työstä aikuiskasvatuksen ja vapaan sivistystyön, tieteen, taiteen, julkisen sanan ja kulttuuripolitiikan piirissä. Palkinto on suomalaista nykytaidetta. Tänä vuonna Kansanvalistusseura päätti jakaa mediasivistyspalkinnon.

Palkintona ojennettiin kuvanveistäjä Tarja Malisen Green peace -veistos. Sen perusajatuksena on YK:n lapsen oikeuksien sopimus, jonka mukaan jokaisella lapsella tulisi olla yhtäläinen oikeus säilyä hengissä ja elää arvokas ja turvallinen elämä.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Tapio Kujala, 0400 436 690, tapio.kujala@kvs.fi

Kuva: Kansanvalistusseura

Liitetiedostot

KANSANVALISTUSSEURA – Tilaa sivistykselle. Rakennamme oppivan elämäntavan yhteiskuntaa. Julkaisemme, koulutamme ja vaikutamme, Suomessa ja maailmalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs