Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » TAMKissa voi syksyllä opiskella musiikin tuottamista (Degree Programme in Media)

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKissa voi syksyllä opiskella musiikin tuottamista (Degree Programme in Media)

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2012 klo 15:15
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Haku englanninkieliseen AMK-koulutukseen alkaa 7. tammikuuta

TAMKissa voi syksyllä opiskella musiikin tuottamista

Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa syksyllä 2013 musiikin tuottamisen koulutuksen Tampereella. Musiikin tuottaminen on yhtenä opintopolkuna nelivuotisessa kansainvälisessä koulutusohjelmassa Degree Programme in Media. Opetuskieli on englanti, ja tutkintonimike tulee olemaan Bachelor Of Culture and Arts.

Ensimmäinen haku uudistetun opetussuunnitelman mukaisiin median opintoihin on 7.1.–12.2.2103. Koulutusohjelma on avoin sekä suomalaisille että ulkomaisille hakijoille. Kaikkiaan aloituspaikkoja on 30, joista musiikin tuottamisen opintopolulle on suunnattu 10 paikkaa. Koulutus painottuu tuotannolliseen osaamiseen, joten hakijalta ei edellytetä esim. musiikin teorian tai jonkin instrumentin hallintaa.

Degree Programme in Media vastaa media-alan kysyntään ja tarjoaa kaksi pääopintopolkua: interaktiivisen median tuottaminen ja musiikin tuottaminen. Interaktiivisen median tuotannossa opiskeltavat aihepiirit painottuvat mm. pelien tuottamiseen sekä visuaaliseen suunnitteluun ja web-suunnitteluun. Musiikin tuotannossa on mahdollista opiskella mm. musiikkibisnestä, biisien kirjoittamista, studiotuottamista, pelien äänisuunnittelua, tapahtumatekniikkaa ja –tuotantoa sekä alan yrittäjyyttä.

- Nyt alkamassa oleva koulutus tulee operoimaan äärimmäisen potentiaalisessa kansainvälisessä toimintaympäristössä ja tarjoaa opiskelijalle ainutlaatuiset puitteet kehittyä kansainvälisen tason huippuosaajaksi, sanoo koulutuspäällikkö Timo Kivikangas.

- Opettajina ja luennoijina toimivat alan kokeneet ammattilaiset sekä koti- että ulkomailta. Opetus tulee olemaan hyvin käytännönläheistä ja tehdään useimmiten yhteistyössä alan yritysten kanssa. Tämä antaa hyvän pohjan työllistymiselle ja uusien innovatiivisten yritysten synnylle.

Monialaisen Tampereen ammattikorkeakoulun toimintaympäristö on erittäin monipuolinen. Median opiskelijalle se tarjoaa läheisen kosketuspinnan esimerkiksi elokuvan ja television, kuvataiteen, musiikin ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelmiin. Opinnoissa hyödynnetään TAMKin kansainvälisiä partneriverkostoja, työelämäprojekteja ja TKI-toiminnan hankkeita.

Opiskelijat aloittavat opinnot syksyllä 2013 Tampereella Finlaysonin kampuksella. Syksyllä 2014 koulutus on suunniteltu siirrettäväksi Tohloppiin, jonne on muodostumassa uusi erittäin merkittävä media-alan osaamiskeskus, Mediapolis. Siinä toimijoina ovat TAMKin kulttuurialan opetuksen lisäksi mm. Yleisradio sekä lukuisia media- ja ICT-alan yrityksiä.

 

Lisätietoa

Timo Kivikangas
Viestinnän koulutusohjelman koulutuspäällikkö (1.1.2013 alkaen Head of Degree Programme in Media)
timo.kivikangas@tamk.fi, p. 040 869 8840

TAMK:
www.tamk.fi

Degree Programme in Media ja hakuinfo:
www.tamk.fi/media

TAMKin mediakoulutuksen blogi:
http://tamk-artmedia.blogspot.com

Mediapolis:
http://www.tamk.fi/cms/tamk.nsf/%28$All%29/54991E5EF5394111C2257A9B00425624?OpenDocument

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs