Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Suomalaiset pienyritykset tuntevat huonosti sähköisen allekirjoittamisen uusia EU-sääntöjä

Adobe

Suomalaiset pienyritykset tuntevat huonosti sähköisen allekirjoittamisen uusia EU-sääntöjä

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 13:18
Julkaisija: Adobe

Lehdistötiedote
28.6.2016

40 prosenttia suomalaisista pienyrityksistä kertoo tekevänsä noin puolet sopimuksista asiakkaiden ja alihankkijoiden kanssa sähköisesti. Niinpä tulevalla EU-lainsäädännöllä on suuri merkitys yritysten toiminnalle. Kuitenkin jopa 55 prosenttia yrityksistä on epätietoisia uudesta EU-lainsäädännöstä. Tämä käy ilmi Adoben teettämästä tuoreesta kyselystä, jonka toteutti YouGov.

Yli puolet suomalaisyrityksistä kaipaisi lisää tietoa tulevasta sähköisiä sopimuksia ja allekirjoituksia koskevasta EU-lainsäädännöstä, joka tulee voimaan 1.7.2016.

Kyselyn mukaan 40 prosenttia suomalaisista pienyrityksistä tekee noin puolet sopimuksista asiakkaiden ja alihankkijoiden kanssa sähköisesti, mutta 55 prosenttia yrityksistä tuntee uuden EU-lain huonosti. Kysymykseen ”Jos käytät sähköistä allekirjoitusta, miten uusi EU-lainsäädäntö vaikuttaa liiketoimintaasi?” 31 prosenttia vastasi, ettei ole varma mitä uusi lainsäädäntö sisältää, ja 24 prosenttia vastasi ”en osaa sanoa”.

Tähän asti jokainen EU:n jäsenmaa on voinut itse tulkita erilaisia sääntöjä, jolloin sähköinen allekirjoittaminen rajat ylittävässä liiketoiminnassa on ollut mutkikasta. Tämän ongelman uusi elDAS-laki ratkaisee.

Lisätehoa EU:n sisämarkkinoille  

elDAS-laki tulee voimaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä, jolloin sen kanssa ristiriidassa oleva aikaisempi lainsäädäntö kumoutuu automaattisesti tai sopeutetaan uuteen lainsäädäntöön.

”Uuden yhteisen lainsäädännön myötä kaikenkokoiset yritykset saavat mahdollisuuden hoitaa kaikki sopimuksensa sähköisesti – olivat asiakkaat tai alihankkijat sitten Suomessa tai muualla Euroopassa. Se myös lisää vapautta, sillä asiakkaat voivat allekirjoittaa sopimuksia tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella”, sanoo Anne Andreasson, Adoben pohjoismainen sähköisten allekirjoitusten ja sopimusten asiantuntija.

Viidennes suosii kynää ja paperia

Vaikka liike-elämän digitalisaatio on vahva ja jatkuva trendi, jotkut yritykset suosivat yhä vanhaa tuttua kynää ja paperia. Kyselyn mukaan lähes joka viides yritys, 18 prosenttia, allekirjoittaa sopimukset käsin.

Lähes yhtä moni sanoo, ettei käytä sähköistä allekirjoitusta, koska yksikään asiakkaista tai alihankkijoista ei käytä sitä. Seitsemän prosenttia ei tiedä, miten sähköiset sopimukset toimivat ja kuuden prosentin mielestä niitä on liian vaikea käyttää.

Tietoa kyselystä

Kyselyn toteutti markkinatutkimusyritys YouGov. Verkkokysely toteutettiin 13.–20.5.2016 ja siihen osallistui 211 yli 18-vuotiasta suomalaista, jotka vastaavat jossain tai suuressa määrin asiakkaiden tai alihankkijoiden kanssa sopimisesta yrityksessään. Heistä 96 prosenttia edusti yrityksen ylintä johtoa. Vastaajat työskentelivät suurimmalta osin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Kaikkien Pohjoismaiden tasolla vastaajia oli yhteensä yli 2000.

Adobe tarjoaa Document Cloudin kautta digitaalisen allekirjoituspalvelu Adobe Signin, jolla on yli 66 miljoonaa käyttäjää ja joka mahdollistaa dokumenttien allekirjoittamisen täysin digitaalisesti. Adobe Signia voi kokeilla 14 päivän ajan ilmaiseksi osoitteessa: https://acrobat.adobe.com/fi/fi/sign/free-trial-global.html.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Anitta Pirnes
+358 40 486 9436
anitta.pirnes@hkstrategies.com

Adobe Systems
Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. www.adobe.com/fi 

© 2016 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs