Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Suomalainen Epuuk tuo sarjakuvat kännykkään ja tietokoneille

Epuuk

Suomalainen Epuuk tuo sarjakuvat kännykkään ja tietokoneille

Julkaistu: 07.06.2010 klo 11:41
Julkaisija: Epuuk

Tekijänoikeudet turvaava teknologia muuttaa sarjakuvan markkinoita

Digitaalisia sarjakuvia tarjoava Epuuk on avannut kännyköillä ja internet-selaimilla käytettävän palvelunsa kaikkien ulottuville. Suomessa kehitetty palvelu tuo digitaaliselle sisällölle uudenlaisen tekijänoikeuksia kunnioittavan jakelumallin. Julkisessa testivaiheessa olevassa palvelussa on aluksi pääosin suomenkielistä sisältöä. Valikoima ulottuu tunnetuista kansainvälisistä hahmoista suomalaisiin pientuotantoihin.

Epuukissa on tarjolla sekä yksi kerrallaan ilmestyviä sarjakuvastrippejä että kokonaisia albumeja. Palvelusta ostetut sarjakuvat tallentuvat omaan digitaaliseen kirjahyllyyn, josta ne ovat luettavissa koska ja missä vain kännyköillä ja tietokoneilla. Sarjakuvat ovat Epuuk-palvelussa aina ehjiä ja järjestyksessä, ja ne säilyvät tallessa vaikka tietokone vaihtuisi tai kännykkä häviäisi.

”Kirjahyllyt digitalisoituvat levyhyllyjen perässä. Musiikin kohdalla mentiin aluksi piraattien ehdolla, ja vahinkoa on vaikea korjata. Kirjojen osalta pitää toimia nopeasti, jotta kehitys kulkee alusta asti oikein: käyttäjien ohella haluamme palvella myös tekijöitä ja kustantajia”, Epuukin kehitysjohtaja Lauri Gorski sanoo.

Epuukia käytetään useimmissa kännyköissä toimivalla Epuuk-sovelluksella tai millä tahansa kännykän tai tietokoneen internet-selaimella, kirjautumalla palveluun omilla tunnuksilla. Sarjakuvista voi myös tallentaa yhden kopion omaan kännykkään luettavaksi ilman verkkoyhteyttä.

Epuukin sisältöä voi lukea monenlaisilla laitteilla. Parhaiten sisältö soveltuu uudehkoihin suurinäyttöisiin kännyköihin. Sisältö ei vaadi laitteelta suurta muistitilaa tai tehoa, toisin kuin esimerkiksi PDF-tiedostot. Jatkossa Epuukin sisältö toimii kännyköiden ja internet-selainten lisäksi myös uusilla sähköisillä lukulaitteilla.

”Tekijänoikeuksia kunnioittava jakelukanava vauhdittaa digitaalisten julkaisuoikeuksien hyödyntämistä ja tarjoaa uuden julkaisutavan indie-sarjakuvan tekijöille. Verkko auttaa löytämään yleisön ja tekee julkaisusta kannattavaa”, Lauri Gorski kertoo.

Sisällön sovittaminen jaeltavaksi Epuukissa on kevyt ja nopea prosessi. Epuukin edullinen hinnoittelu ja helppokäyttöinen tekniikka vähentävät sarjakuvataiteilijoiden tarvetta tarjota töistään ilmaisia näytteitä. Palvelu alentaa kynnystä tuoda teoksia markkinoille ja tarjoaa tavan testata kysyntää ennen paperiversion painamista, sillä internet tavoittaa lukijat ympäri maailman.

Lehdistökuvia: www.netprofile.fi/pressphotos/epuuk, www.epuuk.com/media

Lisätietoja:

Lauri Gorski, kehitysjohtaja, Epuuk
Puh. 040 549 6749
Email: lauri (at) epuuk.com

Vuokko Aro, Netprofile Finland
Puh. 050 371 5082
Email: vuokko (at) netprofile.fi

Epuuk tuo sarjakuvat kännykkään. Epuuk tarjoaa sarjakuvan ystäville sähköisen sarjislaarin, jossa digitaaliset sarjakuvat säilyvät aina tallessa, ehjinä ja järjestyksessä. Omaan laariin ostetut sarjakuvat ovat käytettävissä koska ja mistä vain Epuuk-mobiilisovelluksella tai internet-selaimella. Sarjakuvan tekijöille ja kustantajille Epuuk avaa kannattavan tavan julkaista pienillekin ryhmille suunnattuja teoksia, kasvattaa hahmojen tunnettuutta internetissä ja laajentaa niiden potentiaalista ostajajoukkoa merkittävästi. Tekijänoikeudet turvaavan tiedostoformaatin ja jakelujärjestelmän ansiosta sarjakuvien muuntaminen digitaalisesti jaettavaan muotoon on kevyt, nopea ja riskitön prosessi. Lisätietoa: www.epuuk.com, www.facebook.com/epuuk ja www.twitter.com/epuuk

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs