Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Startup-yritys OiOin vuorovaikutteisella teknologialla tehdään mielenterveyttä tutuksi Heurekan uudessa näyttelyssä

Miktech Oy

Startup-yritys OiOin vuorovaikutteisella teknologialla tehdään mielenterveyttä tutuksi Heurekan uudessa näyttelyssä

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2013 klo 08:08
Julkaisija: Miktech Oy

OiOi on toteuttanut Heurekan uuteen mielenterveysaiheiseen näyttelyyn kaksi vuorovaikutteiseen teknologiaan perustuvaa kohdetta. Yksi kohteista rohkaisee lapsia kohtaamaan vaikeita ja pelottavia asioita ja toinen havainnollistaa, miten mielenterveyden häiriö voi kohdata kenet tahansa.

Maailman ensimmäinen tiedekeskusnäyttely mielenterveydestä, Heureka tulee hulluksi, avataan tiedekeskus Heurekassa 12.10.2013. Näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja, rohkaista ihmisiä pitämään huolta hyvinvoinnistaan sekä avata julkista keskustelua mielenterveydestä. OiOi on toteuttanut näyttelyyn lapsille suunnatun Pelottaako? -pelin sekä kaikenikäisille tarkoitetun Olenko se minä? -näyttelykohteen.

– Näyttelykohteissa on hyödynnetty viimeisintä sensoriteknologiaa, omaa ohjelmistoamme sekä kokemustamme tilaan suunniteltujen vuorovaikutteisten palveluiden rakentamisesta, kertoo suunnittelija ja perustajajäsen Sami Kämppi OiOista. – Kohteet osoittavat, kuinka teknologiaamme voidaan valjastaa havainnollistamaan oman kokemuspiirin ulkopuolisia asioita. Tämä on yksi esimerkki vuorovaikutteisten pintojen hyödyntämisestä; käyttökohteita teknologialle on rajattomasti.

Pelottaako? -pelissä lapset liikkuvat vuorovaikutteisessa metsämaisemassa ja kohtaavat siellä kiiluvia silmiä. Jännitystä lisää yöllisen metsän äänimaisema. Lapsi voi valaista vaaroja ojentamalla kättään, jolloin hän löytääkin tuttuja metsän eläimiä. Videotykkien, sensoritekniikan ja tietokoneen avulla toteutettu ympäristö mukautuu pelaajien määrään ja kokoon, antaen haastetta eri ikäryhmille viihdyttäen ja opettaen lapsia. Intuitiivinen käyttökokemus ei vaadi erillistä ohjeistusta.

Olenko se minä? -näyttelykohde panee puolestaan kyseenalaistamaan mielenterveyden häiriöstä kärsivien ulkonäköön liittyviä ennakkoluuloja ja käsityksiä heidän toiseudestaan. Kun näyttelyvieras astuu Edvard Munchin Huuto-maalauksen eteen, hänen kasvonpiirteensä alkavat hahmottua taulun kasvojen tilalle. Taulun kasvot reagoivat reaaliaikaisesti käyttäjän kasvoihin aiheuttaen yllätyksen ja hämmennyksen tunteita. Kohdetta on testattu eri-ikäisillä ihmisillä, ja vastaanotto on ollut innokas: käyttäjät ovat spontaanisti alkaneet leikkiä kohteen kanssa.

– OiOi:n innostus sekä osaaminen ja kokemus vastaavan kaltaisten kohteiden toteutuksesta vakuutti meidät. Yhteistyömme on sujunut erinomaisesti, mikä näkyy lopputuloksessa. Heidän ohjelmoimansa kohteet lukeutuvat näyttelyn vetonaulakohteisiin, sanoo näyttelysuunnittelija Jussi Kahlos Heurekasta.

Heureka tulee hulluksi -näyttely on avoinna Heurekassa 12.10.2013–21.9.2014. Tämän jälkeen näyttely on esillä Lissabonissa ja Pariisissa. 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

OiOi on mukana Miktech Oy:n start up -intensiivivalmennuksessa, jota toteutetaan Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus -hankkeessa. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

OiOi on startup-yritys, jonka tuote on älykäs tila. Yrityksen perustajilla on yli 10 vuoden kokemus digimedia-alasta Suomen johtavissa ja palkituissa digitoimistoissa. OiOin sovelluksilla ja käyttöliittymillä mikä tahansa tila voidaan muuttaa vuorovaikutteiseksi, jolloin käyttäjä voi vaikuttaa ympäristöönsä liikkeillään, eleillään, kosketuksellaan tai mobiililaitteilla. OiOi on pioneeri tiloihin suunnitelluissa palveluissa: yrityksen teknologia mahdollistaa monipuolisten palveluiden kehittämisen mille tahansa pinnalle. oioi.fi

  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs