Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Sisäinen viestintä kuuluu kaikille - Viestinnän Open Space tuo näkemykset yhteen ja selkiyttää strategiaa

Pilgrim Oy

Sisäinen viestintä kuuluu kaikille - Viestinnän Open Space tuo näkemykset yhteen ja selkiyttää strategiaa

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2013 klo 15:45
Julkaisija: Pilgrim Oy

Pilgrimin Viestinnän Open Space on polku parempaan sisäiseen viestintään ja viestinnällä johtamiseen. Kolmivaiheisen prosessin aikana yrityksen henkilöstö ja johto kohtaavat aidosti, ja sisäisen viestinnän uudet mallit luodaan yhdessä.


Palvelun ideana on vahvistaa organisaation keskinäisiä suhteita ja luoda sitä kautta vaikuttavuutta sisäiseen viestintään. Sisäinen viestintä toimii, kun aiheet ovat yhteisiä! Palvelu yhdistää myös viestinnän ja henkilöstöhallinnan näkemyksiä uudella tavalla – sisäinen viestintä ei jää yksisuuntaiseksi.

Pilgrimin luoma palvelu tuo ratkaisun tilanteeseen, missä sisäinen viestintä ei syystä tai toisesta toimi. Palvelu tarjoaa työkaluja myös vastuullisen ja viestintämyönteisen johtamisen käytännön toteutuksiin. Palvelun tavoitteena on yrityksen hyvän työilmapiirin, korkean motivaation ja tuloskunnon tukeminen. Strategia on totta, kun se on kaikkien oma.

Viestinnän Open Space

Kolme toteutusvaihetta.

Vaihe 1: Sana on vapaa

Ennakkokysely sisäisen viestinnän tilasta koko henkilöstölle. Kyselyn tulokset analysoidaan, ja niitä hyödynnetään toisen vaiheen suunnittelussa.

Vaihe 2: Seinät alas

Koko henkilöstölle tarkoitettu 2-3 tunnin ohjattu tapahtuma, missä sisäisen viestinnän haasteet tehdään näkyviksi ja niihin haetaan ratkaisua yhdessä. Myös hyvin toimivat käytännöt huomioidaan – kaikkea ei tarvitse muuttaa!

Luovien ja tehokkaiden fasilitointimenetelmien avulla tapahtumassa keskustellaan ja kootaan yhteistä, ajankohtaista tietoa, joka analysoidaan. Aiheiksi sopivat kaikki tärkeät sisäisen viestinnän aiheet kuten esim. uusi toimitusjohtaja, uusi liiketoimintastrategia, päivitetty brändistrategia tai uusi graafinen ilme.

Analyysistä luodaan sisältö sisäisen viestinnän ja henkilöstöjohtamisen näkökulmasta asioita tarkastelevaan kolmanteen vaiheeseen.

Vaihe 3: Kirkas visio

Viestinnän ja henkilöstöhallinnon 2-3 tunnin hautomo, jossa luodaan yhdessä uudet prosessit sisäisen kommunikoinnin ylläpitoon, kasvuun ja kehittämiseen.

Hautomossa kootusta ideamateriaalista kootaan analyysi, josta luodaan myös sisäisen kommunikaation kartta. Kommunikaatiokartan tärkein tehtävä on mallintaa uudet prosessit sisäiseen viestintään sekä taata, että sisäinen viestintä kasvaa aidoksi sisäiseksi kommunikaatioksi, joka tukee työyhteisön hyvinvointia.

Soita tai tilaa meidät kylään – kerromme mieluusti lisää siitä, miten viestinnän Open Space -palvelu sopii sinun yrityksellesi!

 

Parhain terveisin,

 

Nina Alivirta

Strategiajohtaja, osakas

Pilgrim Oy, Edelman Affiliate

p. 040 589 7752

nina.alivirta@pilgrim.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs