Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Sana soi riparilaisten tv-jumalanpalveluksessa

Kirkon tiedotuskeskus

Sana soi riparilaisten tv-jumalanpalveluksessa

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2015 klo 13:56
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Tulevana sunnuntaina (9.8.) päästään kesäiseen rippikoulutunnelmaan, kun Yle TV1:n jumalanpalvelus palaa Espoon Velskolan leirikeskuksessa kesäkuussa järjestetylle rippikoululeirille. Lähetyksessä tutustutaan Olarin seurakunnan musiikkiriparin arkeen, ja leirin iloista tunnelmaa muistellaan niin kuvin kuin riparilaisten sanoin.

”Riparimme innostunut ilmapiiri välittyy varmasti myös televisiokatsojille”, uskoo jumalanpalveluksessa liturgina toimiva seurakuntapastori Juha Virta. ”Leirillä ehdottomasti parasta oli tekemisen meininki ja kannustava yhteishenki.”

Oman erityissävelensä jumalanpalvelukseen antaa nuorten riparilaisten itse esittämä raikas hengellinen musiikki. Jumalanpalveluksen monipuolisessa musiikkikattauksessa soivat kappaleet Nuoren seurakunnan veisukirjasta ja virsistä aina gospeliin ja pop-musiikkiin. Nuoret esittävät myös leirin aikana yhdessä säveltämänsä ja sanoittamansa kauniin Kotiinpaluu-nimisen konfirmaatiokappaleen.

Velskolan leirikeskuksen kappelissa kuvatussa jumalanpalveluksessa tekstit ja esirukouksen lukevat riparilaiset. Jumalanpalveluksessa saarnaa diakoni Kristiina Huotari ja musiikista vastaa nuorisomuusikko Auroora Kiiski. Jumalanpalvelus nähdään Yle TV1:ssä sunnuntaina 9.8. kello 10. Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa 30 päivän ajan sen ensiesityksestä.

Rippikoulu kuuluu syksyn aikana myös radiossa

Kulunutta riparikesää muistelevat Yle Radio 1:n aamuhartauksissa rippikoulutyötä tekevät pastorit. Kesäisiä tervehdyksiä kuullaan tiistaiaamuisin klo 6.15 aina lokakuun 27. päivään saakka. Jälkikäteen hartauksia voi kuunnella Yle Areenassa 30 päivän ajan niiden ensiesityksestä.

 

Lisätiedot:

Kuva riparijumalanpalveluksen kuvauksista median käyttöön löytyy Kirkon kuvapankista hakusanalla musiikkirippikoulu.

Ohjelmapäällikkö Kimmo Saares / Kirkon tiedotuskeskus, kimmo.saares@evl.fi, p. 050 5519 611

Seurakuntapastori Juha Virta / Olarin seurakunta, juha.virta@evl.fi, p. 09 8050 7736

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs