Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Sähköposti on toimittajien suosima tietolähde

ePressi.com

Sähköposti on toimittajien suosima tietolähde

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2013 klo 08:00
Julkaisija: ePressi.com

Laajan toimittajakyselyn mukaan lehdistötiedottaminen on tehokas tapa viestiä yrityksen tai organisaation asioista, koska tiedotteet ovat toimittajille merkittävä lähde uutisten työstämisessä. Tehokkain kanava tiedottamiselle on sähköposti, joka on käytetyin lähde toimittajille seurata tiedotteita.  Muita kanavia, kuten julkisia tiedotesivustoja, yrityksen omia sivustoja ja sosiaalisen median kanavia seurataan huomattavasti vähemmän kuin sähköpostia. Kyselyyn vastasi 813 toimittajaa.

Vaikka sosiaalisen median kanavien suosio on kasvanut, ne eivät vielä ole kovin merkityksellisiä tiedottamisen näkökulmasta ja useimmat toimittajat eivät seuraa tiedotteita lainkaan niiden kautta.

Toimittajien mukaan suurin osa medioista muokkaa tiedotteista erillisiä uutisia sen sijaan, että julkaisisivat tiedotteet suoraan. Tiedotteiden toivotaan olevan ennemmin faktapitoisia tiedoksiantoja kuin kerronnallisia uutisia.

Selvityksessä kysyttiin muun muassa, mikä on optimaalinen ajankohta lähettää tiedotteet mediaan, mitä mieltä toimittajat ovat puhelinkontaktoinnista tiedotteen lähettämisen jälkeen, sekä millainen heidän mielestään on hyvä tiedote ja millainen puolestaan huono.

Yllättävää oli, että toimittajien mukaan tiedotteiden yhteydessä olevaa kuvamateriaalia käytetään mediassa hyväksi vain vähän.


Selvityksen on tehnyt ePressi.com. Raportin saa tilata maksutta antamalla yhteystietonsa ja lähettämällä ne osoitteeseen asiakaspalvelu@epressi.com. Lähetämme raportin pdf:nä.

 

Lisätiedot:
Riina Vasala
Toimitusjohtaja
ePressi.com
040 528 2670
riina.vasala@epressi.com

ePressi.com on monikanavainen mediajakelupalvelu, jonka avulla yritykset ja organisaatiot jakavat lehdistötiedotteet mediaan, sekä muille kohderyhmille. Palvelu on aloittanut toimintansa vuonna 2010 ja sen kautta on tiedottanut yli 600 suomalaista yritystä ja organisaatiota. ePressi.com on kotimainen palvelu ja yrityksen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Oulussa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs