Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Radio- ja tv-alan ammattilaisten työmuistot talteen

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Radio- ja tv-alan ammattilaisten työmuistot talteen

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 11:40
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Oletko ollut jossain elämäsi vaiheessa YLE:n tai jonkun kaupallisen radio- ja televisioyhtiön palveluksessa tai kirjoittanut radio- ja tv-alasta tai -ohjelmista? Nyt sinulla on mahdollisuus tallettaa muistosi tutkimuksen käyttöön!
 
Suomen radio- ja televisiotoimiala on laajentunut voimakkaasti viime vuosikymmenten aikana. Samaan aikaan tekniikan kehitys ja kilpailutilanteen kiristyminen ovat aiheuttaneet alan sisällä monia merkittäviä muutoksia. Lehdistössä radiota ja televisiota käsittelevät palstamäärät ovat kasvaneet, toisaalta muutama radioon ja televisioon erikoistunut lehti on lakkautettu ja kirjoittajien määrää on monissa lehdissä supistettu.

Muutoksista huolimatta useimmat radio- ja televisioalan ammattilaiset tuntevat edelleen, että ovat tehneet upeaa työtä, jolla on merkitystä heille itselleen ja koko kansakunnalle. Radiopersoona Unto Miettinen on kiteyttänyt tämän tunteen lauseeseen: Me kaikki olemme ohjelmia varten – toimittajasta autonkuljettajaan ja vahtimestariin saakka.  

Kaikkien radio- ja tv-alalla toimineiden työmuistoja keräävät nyt Radio- ja televisiohistorian seura ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Radion ja television palveluksessa -keruu jatkuu 30.11.2015 saakka. Alan historian dokumentoinnin ja mediatutkimuksen kannalta ovat yhtä arvokkaita kertomukset ohjelmatoiminnasta, tuotanto- ja jakelutekniikasta, hallinnosta ja erilaisista tukitoiminnoista sekä teollisesta laitevalmistuksesta. Keruuseen toivotaan rehellisiä ja totuudenmukaisia arvioita, joissa ei kaihdeta vaikeitakaan asioita. Lähetetty aineisto on arkistossa vapaasti käytettävissä heti arkistoinnin jälkeen.

Muistella voi esimerkiksi sitä, milloin ja miksi radion ja television palvelukseen hakeuduttiin tai miksi alasta kirjoittaminen kiehtoi. Kertoa voi myös koulutuksestaan, muiden odotuksista ohjelmien sisältöön, mieleen jääneistä ohjelmista, uran käännekohdista, saadusta palautteesta tai työssä jaksamisestaan. Lisäksi järjestäjiä kiinnostaa, miten digitekniikan käyttöönotto, radio- ja tv-tekniikan muutokset tai kilpailutilanne vaikuttivat työhön ja millaisia olivat neuvottelut tekijänoikeusjärjestöjen ja taiteilijoiden kanssa.

Keruun tuloksista tiedotetaan joulukuussa 2015. Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: http://www.finlit.fi/radio_ja_tv

Lisätietoja:
SKS:n kansanrunousarkisto, p. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs