Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Päihdetyö muuttuu - seuraa seminaaria maksutta verkossa torstaina 9.6.2016 klo 9-16

A-klinikkasäätiö

Päihdetyö muuttuu - seuraa seminaaria maksutta verkossa torstaina 9.6.2016 klo 9-16

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 12:55
Julkaisija: A-klinikkasäätiö


Median edustajat voivat ilmoittautua tapaamaan ja haastattelemaan asiantuntijoita paikan päälle Balderin saliin sähköpostilla tiina.laurila(at)a-klinikka.fi | www.paihdetiedotusseminaari.fi

Esimerkiksi 12.00–14.00 sessiossa Moninainen asiakastyö tutustutaan läheisten ja kotihoidon työntekijöiden kokemuksiin ja jaksamiseen päihdeongelmaisten tukiverkkona. Lisäksi pohditaan ajankohtaista erityisherkkyyden teemaa.

Päihteiden ongelmakäytöstä kärsii suuri joukko läheisiä, joista kaikki eivät kuulu ydinperheeseen. Joukossa on myös isovanhempia ja viikonloppulapsia. Läheisen kokema kuormitus heijastuu usein sairastamisena. Läheiset tarvitsevat tukea myös itselleen. Heidän auttamisekseen on kehitetty tutkimukseen perustuvia toimintamalleja, kertoo A-klinikkasäätiön vanhempi tutkija Tuuli Pitkänen.

Läheisen päihdeongelmat voivat heikentää työssä jaksamista. Tällaisissa tilanteissa työn ja muun elämän yhteensovittaminen korostuu. Onnistuminen näkyy sekä työhyvinvoinnin että työn tuottavuuden kasvuna, josta myös työpaikka ja työnantaja hyötyvät, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Jaana Vastamäki.

Yli 65-vuotiaiden alkoholinkäyttö on lisääntynyt merkittävästi, ja naisten juominen nopeammin kuin enemmän juovien miesten. Viidentoista vuoden kuluttua jo joka neljäs suomalainen on täyttänyt 65 vuotta. Suomen vanhuspolitiikassa koti on iäkkäiden henkilöiden ensisijainen asuin- ja hoivapaikka.
Millaisiin tilanteisiin kotihoidon työntekijät joutuvat, kun asiakkaat käyttävät liikaa alkoholia? Miltä tulevaisuus näyttää? THL:n erikoistutkija Christoffer Tigerstedt avaa tuoretta tutkimustietoa.

Noin joka viides suomalainen on erityisherkkä. Se ilmenee tunne- ja aistiherkkyytenä ja muun muassa alttiutena kuormittua. Psykologi Heli Heiskanen kertoo, mitkä erityisherkkyyden piirteet ovat suojaavia ja altistaako jokin erityisherkkää käyttämään päihteitä.

Katso ohjelmasta kaikki kiinnostavat teemat ja puhujat: www.paihdetiedotusseminaari.fi

Linkki suoraan verkkolähetykseen: http://videonet.fi/web/aklinikkasaatio/20160609/

Keskustelua käydään myös Twitterissä: #ptsemma

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö sekä asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa. A-klinikkasäätiön sähköiset palvelut tavoittavat yli 160 000 yksilöityä kävijää kuukausittain.
  
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs