Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Päihdetiedotuspalkinto Hannu Ylöselle

A-klinikkasäätiö

Päihdetiedotuspalkinto Hannu Ylöselle

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 10:45
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiön vuoden 2016 Päihdetiedotuspalkinnon saa kokemusasiantuntijana ja -neuvojana toimiva Hannu Ylönen.
 
Hannu Ylönen on tehnyt uraauurtavaa työtä kokemusasiantuntijana Vantaan kaupungin terveysasemilla. Hän on antanut käyttöön omat kasvonsa ja oman tarinansa kokemusasiantuntijuuden edistämiseksi päihde- ja mielenterveystyössä. Ylönen on ollut auliisti median käytettävissä, kun on haluttu haastatella alkoholiongelmia kokenutta ihmistä tai kun on haluttu tietoa kokemusasiantuntijuudesta. Työhistoriansa aikana toimittajanakin työskennellyt Hannu Ylönen ymmärtää median toimintaa ja toiveita.
 
Ylönen on myös kertonut kokemusasiantuntijuudesta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille lukuisissa koulutuksissa ja seminaareissa ja tuonut esiin vertaistuen merkitystä päihdeongelmien hoidossa ja päihdeongelmattoman elämäntavan opettelussa.
 
Hannu Ylönen on toiminut vuodesta 2012 lähtien koulutettuna kokemusasiantuntijana Vantaan kaupungin terveysasemilla. Lääkärit ja hoitajat ohjaavat hänen vastaanotolleen alkoholiongelmaisia ihmisiä ja heidän läheisiään, joiden arvioidaan hyötyvän keskustelusta kokemusasiantuntijan kanssa. Ylönen tarjoaa asiakkaille vertaistukea päihteistä toipumiseen ja tietoa eri päihdepalveluista. Vastaanotolle voi tulla myös suoraan ajanvarauksen kautta. Vastaanotto toimii Vantaan Hakunilan, Korson ja Martinlaakson terveysasemilla. Palvelu on luottamuksellista, maksutonta ja suunnattu vantaalaisille.
 
Se että kokemusasiantuntijuus on löytänyt paikkansa kunnallisessa terveydenhuollon järjestelmässä, ei ole ollut mitenkään itsestään selvää. Hannu Ylönen on tehnyt pioneerityötä ja rakentanut kokemusasiantuntijan vastaanottotoimintaa oman persoonansa kautta rauhallisen pitkäjänteisesti ja myönteisellä otteella perustehtäväänsä keskittyen. Hän myös tunnistaa työnsä rajat ja suhtautuu realistisesti siihen, mitä kokemusasiantuntijalla voi olla tarjottavana.
 
Hannu Ylösen työ ja persoona on ollut myös omiaan muuttamaan terveydenhuollon ammattilaisten asenteita päihdeongelmaisia ihmisiä kohtaan. Hannu Ylönen haluaa välittää uskoa ja toivoa muutoksen mahdollisuuteen: muutos on mahdollinen, vaikka tie siihen olisi pitkä ja kivinen.
 
Hannu Ylönen oli 2013–2015 perustamassa A-klinikkasäätiön KokeNet-palvelua, jossa kokemusneuvojat vastaavat netissä alkoholiongelmiin liittyviin kysymyksiin. Hän jatkaa edelleen KokeNetin (http://www.kokenet.fi) kokemusneuvojana. Ylönen toimii aktiivisesti myös Vantaan A-killassa ja A-Kiltojen Liitossa toipumiskulttuuria edistäen.
 
A-klinikkasäätiö on jakanut Päihdetiedotuspalkintoa vuodesta 1998 alkaen. Se on tunnustus päihdetiedotuksen saralla ansioituneelle henkilölle tai taholle.
 
Lisätietoa: Hannu Ylönen, p. 050 5736 197, hannu.ylonen@windowslive.com

Liitetiedostot

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö sekä asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa. A-klinikkasäätiön sähköiset palvelut tavoittavat yli 160 000 yksilöityä kävijää kuukausittain.
  
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs