Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » News Engine Oy lahjoittaa joulukorttivarat MLL:n mediakasvatusohjelmalle

News Engine Oy

News Engine Oy lahjoittaa joulukorttivarat MLL:n mediakasvatusohjelmalle

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2010 klo 16:04
Julkaisija: News Engine Oy

Internet 21.12.2010. News Engine Oy lahjoittaa joulukorttivarat tänä Jouluna Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatusohjelmalle. Toivomme näin pystyvämme auttamaan tulevaisuuden tekijöitä toimimaan oikein kiehtovassa mediamaailmassa. Verkkomedia yleisenä ilmiönä on vielä lapsen iässä. Esimerkiksi Helsingin Sanomien ensimmäinen verkossa ilmestyvä osa Verkkoliite avattiin vuonna 1996 neljätoista vuotta sitten. YLE:n laajamittainen uutistoimitus verkkoon alkoi vasta 2000-luvulla eli alle kymmenen vuotta sitten. Verkkomedian kehityskaari on vielä lyhyt, mutta suuntaa antava. Netti on noussut nuorten merkittävämmäksi mediaksi ja ohittanut paperilehden ja television. On siis vain ajan kysymys, kun nuoret varttuvat aikuisiksi, joiden mediankäyttötottumukset on jo opittu uudenlaisiksi.

Kun verkkomedia ilmiönä kasvaa teini-ikäiseksi, muuttuu luonnollisessa kriisissä toiminnan luonne vääjäämättä. Verkkomedian teinikriisiä ei aiheuta aikuistumista vauhdittavat hormonit vaan talouden lait. Kannattamatonta ja perinteisen median tukemaa nettiuutisointia ei voida jatkaa nykymuodossaan vaan talousvelhot ryhtyvät loihtimaan ansaintamalleja, jotka vääjäämättä tulevat teinivuosien aikana löytämään oman tapansa tehdä nettimediasta sisällöllisen ja uutisellisen merkittävyyden ohella myös taloudellisen perustan tuleville aikuisvuosille. Ensi makua tästä on jo saatavissa Yhdysvalloista, jossa merkit viittaavat todellisen uusmedian syntymiseen. Maissa, kuten Suomessa, joissa toimii vahva valtiollinen yleisradioyhtiö, tilanne on vielä haastavampi ja murrosiän kriisit voivat kaikua paukkuvina ovina jopa median käyttäjille.

Joka tapauksessa tänäkin Jouluna tuhannet ja taas tuhannet uudet ja uudenlaiset medianlukulaitteet löytävät tiensä pukin pussista uudelle onnelliselle omistajalle. Moni näistä lahjan saajista on vielä lapsia.

Mannerheimin Lastesuojeluliitto kuvailee mediakasvatusohjelmaansa näin: "Media on 2000-luvun lasten ja nuorten leikki- ja elämisympäristö. Lapsilla ja nuorilla on oikeus oppia käyttämään ja tulkitsemaan mediaa. Heitä tulee suojella sellaiselta sisällöltä, joka ei heille kuulu heidän ikänsä tai kehityksensä perusteella. MLL tekee mediakasvatustyötä lasten ja nuorten mutta myös vanhempien parissa. MLL kouluttaa mediakasvatukseen perehtyneitä kouluttajia, jotka voi kutsua koululle pitämään tietoiskuja nuorille, opettajille tai vaikkapa vanhemmille."

Lisätiedot
News Engine Oy
Jussi Vasala
toimitusjohtaja
0405565737
www.newsengine.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs