Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » MULLA ON TÄRKEETÄ ASIAA!

Autismi- ja Aspergerliitto ry

MULLA ON TÄRKEETÄ ASIAA!

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2013 klo 13:15
Julkaisija: Autismi- ja Aspergerliitto ry

Jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Autismin kirjon henkilön mielipide on yhtä tärkeä kuin muidenkin - kysy häneltä itseltään!

Mulla on tärkeetä asiaa

Autismi- ja Aspergerliiton Kyllin hyvä tuettu elämä -projekti kampanjoi ihmisten tasavertaisen kohtaamisen puolesta.

Autismin kirjon erityispiirteet ovat yksilöllisiä, henkilö voi itsekin kokea olevansa erilainen kuin muut. Tarve tehdä yhdessä ja kuulua kaveriporukkaan on samanlainen kuin muillakin. Tukea voi antaa pyytämällä mukaan porukkaan, kyselemällä mistä toinen on kiinnostunut ja vaikka antamalla mahdollisuuden seurata yhdessäoloa ja tekemistä. Kun jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä asioita omalla tavallaan, on kaveriporukka rikas ja rohkea.

Erilaiset kohtaamiset rikastuttavat arkea ja auttavat ymmärtämään toisten tapaa toimia. Autismiin ja moniin muihin neurologisiin erityispiirteisiin kuuluu usein käyttäytymisen erilaisuus. Erilaisuuden kohtaaminen auttaa sen hyväksymisessä.

Autismi- ja Aspergerliitto ry:n Kyllin hyvä tuettu elämä -projekti järjestää viisi maksutonta koulutustilaisuutta eri puolilla Suomea syksyllä 2013. Paikkakunnat ovat Kajaani, Kouvola, Oulu, Rovaniemi ja Turku. Tilaisuuksissa tarjotaan tietoa runsaasti tukea tarvitsevien autismin kirjon henkilöiden osallisuudesta, vaikuttamisen mahdollisuuksista ja erilaisista tuen muodoista.

www.autismiliitto.fi/kylli

”Hyvä arki – Työkaluja asumisen ja toiminnan kehittämiseen” -kirja julkaistaan 21.8.2013. Kirjassa kuvataan projektin aikana asumisen ja toiminnan yksiköissä tehtyjä kehittämistöitä. Toimintojen kuvauksista on helppo poimia vinkkejä omaan käyttöön.

Lisätietoa, haastattelupyynnöt ja ”Hyvä arki – Työkaluja asumisen ja toiminnan kehittämiseen” -kirjan toimittajakappaleet:

  • projektipäällikkö Elina Vienonen, puh. 050 359 8443, elina.vienonen(at)autismiliitto.fi
  • tiedottaja Katariina Mäkelä, puh. 050 591 5899, katariina.makela(at)autismiliitto.fi

 

Liitetiedostot

Autismi ja Aspergerin oireyhtymä ovat neurobiologisia keskushermoston kehityshäiriöitä. Häiriöstä aiheutuvat toimintarajoitteet ilmenevät muun muassa poikkeavina reaktioina aistiärsykkeisiin, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikoinnissa ja rajoittuneena tai stereotyyppisenä käytöksenä. Autismin kirjoon kuuluvat autismin ja Aspergerin oireyhtymän lisäksi Rettin oireyhtymä ja disintegratiivinen kehityshäiriö. Autismin kirjoon lukeutuvia henkilöitä on Suomessa arviolta 54 000. Vuonna 1997 perustettu Autismi- ja Aspergerliitto ry on valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jolla on 27 jäsenyhdistystä. Esteettömyys, saavutettavuus ja osallisuus ohjaavat liiton toimintaa.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs