Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Mobiilisovellus vahvistaa Medialähetys Sanansaattajien työtä Kiinassa

Medialähetys Sanansaattajat

Mobiilisovellus vahvistaa Medialähetys Sanansaattajien työtä Kiinassa

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2014 klo 07:15
Julkaisija: Medialähetys Sanansaattajat

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Kiinan-työ täyttää 40 vuotta ja laajenee entisestään. Järjestö ryhtyy tukemaan yhteistyökumppaninsa Far East Broadcasting Companyn (FEBC) mandariinikiinankielistä mobiilisovellusta Baobao. Sansan työn painopiste on yhä Aasiassa ja erityisesti Aasian suurkaupungeissa.

– Kiinalaiset ovat siirtyneet lyhytaaltoradio- ja internet-aikakaudesta sosiaalisen median aikaan, jossa ääni, teksti ja video toimivat yhdessä. Suurkaupungin asukkaalle kännykkä on koko elämä: ystävä, musiikkikanava, objektiivinen uutismaailma, toivon kipinä, sanoo Sansan mediatutkija-lähetystyöntekijä Eila Murphy.

Älypuhelimilla ja tableteilla käytettävä Baobao on nimetty FEBC:n suositun radio-ohjelmakokonaisuuden mukaan. Ohjelmat on suunnattu erityisesti nuorille ja hyvin koulutetuille kiinalaisille. Sovelluksella voi kuunnella Baobao-ohjelmia ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa, paikantaa muita käyttäjiä, tehdä suosikkilistoja ja lukea käsikirjoituksia. Myös digitaalinen lehti on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

Kiinalaiset luottavat sosiaaliseen mediaan

Aasialaisten mediankäyttöä tutkiva Eila Murphy tietää, että kaupungeissa radiota kuunnellaan vähemmän kuin maaseudulla. Kiinassa laajan yleisön tavoittaa parhaiten mobiililaitteilla. Kiinassa onkin maailman maista eniten mobiililaitteiden ja sosiaalisen median käyttäjiä.

Kännykkää käyttää yli 800 miljoonaa ja sosiaalista mediaa 600 miljoonaa kiinalaista. Ulkomaisiin palveluihin, kuten Facebookiin, Twitteriin ja YouTubeen ei ole pääsyä, mutta Kiinassa on omia, erittäin suosittuja sosiaalisia medioita.

FEBC:n Kiinan-työn toimitusjohtaja Eddie Lo kertoo, että kiinalaiset pitävät sosiaalista mediaa luotettavampana uutislähteenä kuin lehteä, radiota tai televisiota, joiden käyttöä valvotaan ja rajoitetaan. Keskimääräinen kiinalainen sosiaalisen median käyttäjä viettää palveluissa 46 minuuttia päivässä.

Radioseminaari auttaa työntekijäpulasta kärsivää kirkkoa

Kun Medialähetys Sanansaattajat perustettiin vuonna 1973, ensimmäinen Sansan tukema radio-ohjelma oli venäjänkielinen. Mandariinikiinankielisen, FEBC:n tuottaman nuortenohjelman tukeminen alkoi seuraavana vuonna.

Uuden mobiilisovelluksen ohella Sansa tukee tällä hetkellä medialähetysjärjestö TWR:n mandariinikiinankielistä teologista koulutusohjelmaa, Radioseminaaria. Kiinan kirkko kasvaa ja seurakuntia perustetaan niin paljon, että varsinkin maaseudulla on pulaa koulutetuista johtajista. Etäopiskeluna internetin välityksellä suoritettava 3-vuotinen koulutus auttaa osaltaan työntekijäpulassa.

Lisäksi Sansa tukee Voice of Salvation -studion Taiwanilla tuottamia lasten- ja nuortenohjelmia, joita TWR radioi Manner-Kiinaan. Etenkin monelle syrjäseudulla asuvalle kiinalaiskristitylle radio on yhä tärkeä hengellisen ravinnon lähde.

Lisätietoa:
www.sansa.fi
Tiedottaja Annaleena Pakkanen, p. 050 437 2155

 

Liitetiedostot

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Sansa tukee kristillistä mediatyötä noin 40 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Nykyajan tekniikka vie viestin Jeesuksesta suoraan vastaanottajan korvaan tai silmien eteen, ajattomasti ja rajattomasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs