Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Mistä Suomi puhui 2013: Mustikoista, muusikoista, misseistä ja mentalistista

Aller Media

Mistä Suomi puhui 2013: Mustikoista, muusikoista, misseistä ja mentalistista

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2013 klo 07:00
Julkaisija: Aller Media

Mistä Suomi puhui 2013 -raportti kertoo, ketkä suomalaisia kiinnostivat ja mistä verkossa keskusteltiin vuoden aikana. Pääosin suosituimmat uutiset ja keskustelunaiheet olivat kevyitä ihmissuhteisiin sekä julkkisten tekemisiin tai taustoihin liittyviä aiheita, mutta myös muun muassa mustikan hinta puhutti kesällä 2013.

Vuoden aikana keskustelujen kärjessä ovat olleet myös koko kansaa puhuttaneet rikokset ja ihmisten katoamiset. Raportti perustuu Suomi24-palvelussa kuluvan vuoden aikana kirjoitettuihin 6,7 miljoonaan verkkokeskusteluviestiin.

- Verkkokeskusteluista haetaan vastauksia niin parisuhteeseen kuin ajankohtaisista uutisista pinnalle nouseviin kysymyksiinkin. Ihmiset etsivät usein lisätietoja julkisuuteen nousseista henkilöistä, pohtivat ajankohtaisia ilmiöitä tai etsivät näkökulmia ihan arkisiinkin aiheisiin, tuotepäällikkö Laura Avonius Suomi24-palvelusta kertoo.

Keskustelupalstoilta haetaan samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, joita ei välttämättä omasta ystäväpiiristä löydy. Usein keskustelupalstoille hakeudutaankin esimerkiksi ensimmäisen lapsen synnyttyä. Ihmiset jakavat kokemuksiaan myös ruokavalioista ja jopa laihduttavat yhdessä. Suosittuja keskustelunaiheita ovat myös tiettyjen tuotteiden tai tuotemerkkien käyttökokemukset.

Kotimaiset julkkisjuorut kiinnostivat

Vuoden luetuimmaksi uutisaiheeksi nousi Julia Tukiaisen kuolema. Runsaasti kommentteja keräsivät myös Haloo Helsingin laulaja ja Jenni Dahlman-Räikkönen sekä mustikan hinta. Kaksintaistelussa Katainen löi keskustan Sipilän, suklaakakku omenapiirakan ja Toyota Skodan, kun verrataan keskusteluissa kerättyjä mainintoja.

Vuoden haetuin henkilö Suomi24-palvelussa vuonna 2013 oli 8-vuotiaan tytön murhasta tuomittu isä. Muut listan kärjessä olivat Taisto Tammi, Alppilan koulun rehtori, kestosuosikki Johanna Tukiainen ja mentalisti Noora Karma.

- Entinen tangotähti Taisto Tammi joutui listalle puhtaasti nimikirjainten vuoksi, kun 8-vuotiaan tytön murhanneen isän, Touko Tarkin, nimeä etsittiin kuumeisesti keskustelupalstoilta, Avonius kertoo.

 

Suomi24 vuonna 2013

  • Lähes 300 000 uutta käyttäjää
  • Palvelussa on 3 000 aktiivista keskusteluketjua
  • Uudistettuun treffipalveluun tuli yli 37 miljoonaa viestiä, kun vastaava luku viime vuonna oli noin 25 miljoonaa
  • Käyttäjien luoman sisällön osuus on kasvanut lähes miljoonalla
  • Keskusteluissa kirjoitettiin 6,7 miljoonaa viestiä eli enemmän kuin suomalaisia on
  • Palvelun aktiivisimmalla käyttäjällä on lähes 17 000 kirjoitettua viestiä; nimimerkillä vapunen esiintyvä henkilö jakaa käyttäjille ilmaiseksi it-tukea ja ohjeita

 

Lisätietoja Mistä Suomi puhui 2013 -koosteesta saa osoitteesta www.suomi24.fi/2013.

 

Lisätietoja:

Pirjo Väyrynen, päällikkö, Suomi24, Aller Media Oy, puh. 050 5713380

Laura Avonius, tuotepäällikkö, Suomi24, Aller Media Oy, puh. 044 796 0069

Liitetiedostot

Suomi24 on Aller Media Oy:n omistama, Suomen suurin verkkoyhteisö, jossa TNS Metrixin mukaan vierailee viikoittain yli 1,4 miljoonaa käyttäjää. Verkkoyhteisön yli 2 800 keskustelupalstalle on kirjoitettu jo yli 80 miljoonaa viestiä. Suomi24:n muita palveluita ovat Suomen suosituin treffipalvelu Suomi24 Treffit, sekä neljännesmiljoonan suomalaisen käyttämä sähköpostipalvelu.

Aller Media Oy on innovatiivinen ja moderni mediatalo, joka on tunnettu vahvoista brändeistään. Uskomme vapaaseen sanaan, tiedon avoimuuteen ja vuorovaikutukseen. Aller Median ydinosaamista ovat viihde, lifestyle, digitaaliset mediakonseptit, sosiaalinen liiketoiminta ja sen kehittäminen. Vision ja uudistumiskyvyn ansiosta Aller Medialla on vahva markkina-asema. Aller tuottaa Suomen himotuimmat aikakausbrändit. Allerin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Seiska, Oma Aika, ELLE, Koti ja keittiö, Fit, Katso, TOPModel, Suomi24 ja All Over Press. Yritys työllistää Suomessa noin 250 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs