Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Mikkelin digitaalinen kaupunkiseikkailu aktivoi nuoria taas syyskuussa

Miktech Oy

Mikkelin digitaalinen kaupunkiseikkailu aktivoi nuoria taas syyskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2014 klo 09:00
Julkaisija: Miktech Oy

Digitaalinen kaupunkiseikkailu muuttaa Mikkelin keskustan nuorison pelikentäksi 5.9.2014 alkaen. Miktech Oy on mukana järjestämässä kaupunkiseikkailua, joka houkuttelee nuoria mukaan tapahtumiin ja tutustumaan alueen työ-, opiskelu- ja harrastemahdollisuuksiin. Seikkailun voittaja palkitaan 3000 euron matkalahjakortilla, toiseksi sijoittuneelle on luvassa 1000 euron matkalahjakortti.

Digitaalinen kaupunkiseikkailu starttaa kansallisena yrittäjäpäivänä 5.9. Avaustapahtumassa Arman Alizad innostaa nuoria herättelemään sisäistä yrittäjyyttään. Tapahtumassa ESEDUn opiskelijat saavat testata yrittäjävalmiuksiaan myyntikisassa, jossa he myyvät kilpaa mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden tuotteita torilla. Mikkelin taloudellisia ja poliittisia vaikuttajia haastetaan puolestaan mittelemään halonhakkuussa osana seikkailua. Ely-keskus järjestää seikkailun puitteissa tiistaina 9.9. Elämä on peliä -seminaarin, jossa nuoret voivat tutustua pelialaan ja -yrityksiin sekä tavata alalla työskenteleviä henkilöitä.

Digitaalisen kaupunkiseikkailun lähtökohtana on valtakunnallinen nuorisotakuuhanke – Nuorisotakuun tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja edistää alle 29-vuotiaiden työllistymistä. Kaupunkiseikkailu tukee näitä tavoitteita osallistamalla nuoria ja innostamalla heitä pelin keinoin tutustumaan kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin, kertoo Olli Marjalaakso Miktech Oy:stä.

Kaupunkiseikkailu on myös osa Valon, Etelä-Savon liikunnan ja Mikkelin kaupungin yhdessä järjestämää Täydellistä liikuntakuukautta, jota vietetään Mikkelissä 22.8. alkaen. Digitaalinen kaupunkiseikkailu saa nuoret liikkumaan pelin merkeissä; viime vuonna osallistujat liikkuivat rastilta rastille viikon aikana yhteensä 5000 kilometrin matkan.  

Digitaalinen kaupunkiseikkailu järjestetään nyt toista kertaa. Kaupunkiseikkailun tapahtumatuotannosta vastaa Mikke ry, ja pelikonseptin ovat toteuttaneet mikkeliläiset startup-yritykset Observis Oy ja OiOi. – Konsepti osoittautui toimivaksi, sillä siinä todellinen kaupunkiympäristö yhdistyi saumattomasti innostavaan pelipedagogiikkaan, toteaa Sami Kämppi OiOista. – Seikkailu sai osallistujilta erittäin myönteistä palautetta, ja konsepti on herättänyt kiinnostusta muiden suomalaisten kaupunkien lisäksi myös ulkomailla, vahvistaa Tommi Kainulainen Observis Oy:stä.

Lisätiedot:

Olli Marjalaakso, MikkeliES-bisnesyhteisön rakentaja, Miktech Oy, 050 439 8148, olli.marjalaakso@miktech.fi

www.digitaalinenkaupunkiseikkailu.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs