Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Metsähallituksella edelleen hyvä maine

Metsähallitus

Metsähallituksella edelleen hyvä maine

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 09:15
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksella on edelleen hyvä maine, tuoreesta sidosryhmätutkimuksesta ilmenee. Yleisesti ottaen tulokset ovat samalla tasolla kuin viime vuosina.

Maine on hiukan heikentynyt edellisvuodesta, mutta oli sama tai vähän parempi kuin 2013.

Metsähallitusta pidetään vastuullisuudessa esimerkinomaisena organisaationa, ja myös tehtävissä onnistumisesta annetaan mainio arvosana. Joustavuudesta ja kehityskyvystä annetaan sitä vastoin heikot arviot.

Kun kysyttiin käsitystä muutamasta erikseen nimetystä päätehtävästä, parhaat arvosanat Metsähallitus sai onnistumisestaan luonnonsuojelussa. Kaikki ryhmät kansalaisjärjestöjä ja mediaa lukuun ottamatta katsoivat Metsähallituksen onnistuneen luonnonsuojelussa hyvin. Eri intressien yhteensovittamisessa on eniten parantamisen varaa.

Liiketoiminta sai parhaat arviot tutkimuksen ja koulutuksen parissa työskenteleviltä, heikoimman kansalaisjärjestöiltä.

Tutkimukseen vastasi 183 henkilöä, vastausprosentti oli perinteiseen tapaan korkea eli 42 %. Suurin vastaajaryhmä oli hallinto (ml. kunnat) ja politiikka, seuraavaksi suurimmat kansalaisjärjestöt (erä-, suojelu-, liikunta- ym. järjestöt) ja liiketoiminnan asiakkaat. Tilastollisesti riittävät vastausmäärät saatiin myös metsäsektorin järjestöiltä ja ammattiliitoilta, tutkimuksesta ja koulutuksesta sekä matkailusektorilta.

Kansalaisjärjestöjen ja matkailun käsitykset poikkesivat selvästi muiden sidosryhmien varsin myönteisistä näkemyksistä.

Metsähallitus-lakihanketta kritisoitiin. Vain muutama vastannut suhtautui hankkeeseen positiivisesti.

Tutkimuksen vapaissa vastauksissa oli paljon kommentteja lakihankkeesta, erityisesti epäselväksi koettua organisaatiomallia ja johdon kaksipäisyyttä kohtaan. Vastauksissa oli lähes 50 mainintaa asiasta tyyliin ”aika sekava johtamismalli; pitäisikö erottaa kahdeksi virastoksi?”

Metsien hoidon ja hakkuiden kehittämistä perättiin runsaassa kymmenessä vastauksessa. Metsähallituksen eri toiminnot saivat vapaissa vastauksissa myös myönteistä palautetta.

Metsähallituksen julkisuuskuvaan liittyy erikoinen ristiriita. Sidosryhmät näkevät Metsähallituksen myönteisessä valossa, ja lähes 80 % vastanneista luottaa Metsähallitukseen ja pitää yhteistyötä tuloksellisena. Silti vastaajat kokevat, että yksi Metsähallituksen ongelmista on huono julkisuuskuva.

Kyselytutkimus tehtiin tammikuun alkupuolella. Tutkimuksesta vastasi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Juha Mäkinen, p. 040 570 9307

Metsähallitus hoitaa ja hallinnoi valtion omistamaa maa- ja vesialuetta ja vaalii luontoarvoja suojelu- ja monikäyttömetsissä. Metsähallitus toimittaa puuta teollisuuden käyttöön vuosittain noin 350 miljoonan euron arvosta ja työllistää tuhansia ihmisiä.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs