Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » MENESTYKSEKÄS KAUPPIASMALLI KÄYTTÖÖN KAIKISSA R-KIOSKEISSA

MENESTYKSEKÄS KAUPPIASMALLI KÄYTTÖÖN KAIKISSA R-KIOSKEISSA

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 13:30
Julkaisija: R-kioski

Kauppiastoiminta on ollut vahva osa R-kioskin liiketoimintaa jo vuodesta 1987. Kuluvan vuoden aikana R-kioski on kehittänyt ja testannut uudenlaista kauppiastoimintamallia ja siihen liittyviä uusia tukipalveluja. Uudistettu kauppiasmalli on ollut menestys. Mukana olleet kauppiaat ovat kiitelleet työnjaon selkeyttä, minkä ansiosta kauppias pystyy entistä paremmin keskittymään myyntiin ja asiakaspalveluun. Tästä syystä R-kioski jatkaa aiemmin itse hallinnoimansa kioskien siirtämistä kauppiasvetoisiksi kioskeiksi. Tavoitteena on, että kaikki R-kioskit ovat kauppiasvetoisia vuoden 2014 loppuun mennessä.

R-kioski tarjoaa sadoille suomalaisille mahdollisuuden aloittaa R-kauppiaina, kun R-kioski siirtyy vuoden 2014 aikana kokonaan kauppiasvetoiseen toimintamalliin.

- Olemme tämän vuoden aikana pilotoineet uutta kauppiastoiminnan mallia, joka on saanut mukana olleilta noin 40:lta kauppiaaltamme myönteisen vastaanoton. Uuden mallin mukaan toimivissa kioskeissa on saavutettu aiempaa paremmat kasvuluvut. Jatkossa otamme käyttöön uuden mallin mukaisen toimintatavan kaikissa R-kioskeissa, kertoo R-kioskin toimitusjohtaja Johannes Sangnes.

- Uusi kauppiasmalli on helppo ja työnjako osapuolten välillä on selkeä. Sopimuskausi on kolme vuotta, jatkaa Sangnes.

Kynnys ryhtyä R-kauppiaaksi on matala

- Yrittäjän kokonaisrahoitustarve on alhainen. Se muodostuu 6 000 euron aloitusmaksusta ja keskimäärin noin 30 000 euron vakuustarpeesta. R-kioski tarjoaa kauppiaalle mahdollisuuden hyvään tuottoon, valmiin liiketilan ja vastaa kaikista investoinneista, Sangnes lisää.

R-kioski uskoo vahvasti itsenäisiin kauppiaisiin, joilla on omistajuus omassa kioskissaan ja vastuu niin kioskin operatiivisesta toiminnasta kuin omasta henkilökunnastaan.

- Tarjoamme kauppiaille vahvan toiminnan tuen, yhden Suomen tunnetuimmista brändeistä, perusteellisen koulutuksen ja parhaat työkalut. R-kioski on franchising-toiminnan edelläkävijä ja Suomen Franchising-yhdistyksen varsinainen jäsen. R-kioskin kauppiastoimintamalli noudattaa yhdistyksen eettisiä sääntöjä, Sangnes sanoo.

R-kioski on kuluvan vuoden aikana järjestänyt aluekokouksiensa yhteydessä tiedotustilaisuuksia, joissa on kerrottu mahdollisuudesta ryhtyä kauppiaaksi ja uudesta kauppiastoimintamallista.

R-kioskit tarjoavat satoja uusia työmahdollisuuksia

R-kioski ilmoitti aiemmin lokakuussa, että se etsii 100 uutta R-kauppiasta ja 200 myyjää. Nämä rekrytointitarpeet ovat edelleen ajankohtaisia. R-kioski tukee jatkossakin kauppiaita uusien myyjien rekrytoinnissa.

Nykyisestä 640 R-kioskista n. 40 % ovat kauppiasvetoisia. R-kioski Oy tarjoaa ensin omalle henkilöstölleen mahdollisuutta hakea kauppiaaksi.  

- Kauppiasmalliin siirtyminen toteutetaan liikkeen luovutuksina, jolloin nykyiset työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden R-kauppiaan palvelukseen. Toivomme, että mahdollisimman moni nykyisistä työntekijöistämme aloittaa R-kauppiaina, Sangnes sanoo.

R-kioski suhtautuu myönteisesti siihen, että työntekijät kuuluvat liittoon.

- Meillä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Palvelualojen ammattiliiton PAM:in kanssa, Sangnes toteaa.

R-kioski on käynnistänyt historiansa suurimman investointiohjelman

R-kioski on investoinut toimintansa kehittämiseen tänä vuonna 10M€ ja suunnittelee samansuuruista investointia myös ensi vuonna. Investointeja tehdään uusien kioskien lisäksi esimerkiksi kahvikonseptin, myymäläkonseptin ja tietojärjestelmien kehittämiseen.

Lisätietoja:

R-kioski Oy

Ketjunohjaus, Teemu Rissanen, R-kioski Oy, 020 554 4035, teemu.rissanen(at)r-kioski.fi
Viestintä, Karin Gummerus, R-kioski Oy, 020 554 4150, karin.gummerus(at)r-kioski.fi

Liitetiedostot

R-kioski Oy on kannattava, keskitetysti ohjattu myymäläketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman perustuotteita ja palveluja sekä viihdettä, jännitystä ja mielihyvää nopeasti ja mukavasti, aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto 642 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %.

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kioski Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2012 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,8 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 500. Vuonna 2012 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,5 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 34 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs