Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Mediataitoviikkoa vietetään lähes 1400 koulussa ja kirjastossa

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mediataitoviikkoa vietetään lähes 1400 koulussa ja kirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 09:06
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordinoimaa valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään jälleen 10.-16. helmikuuta. Mediataitoviikko korostaa vastuullista kuvien julkaisemista ja muistuttaa siitä, että paremman Internetin luominen on kaikkien netinkäyttäjien vastuulla.

”Otin kuvan kaverista ja haluun laittaa sen nettiin. Mitäs nyt?”

Kuvaaminen on tämän ajan lasten ja nuorten tapa havainnoida ympäröivää maailmaa. Kuvilla tutkitaan ja ilmaistaan myös omaa persoonaa. Älypuhelimen sovelluksilla kuvat vilahtavat parilla näpäytyksellä nettiin.  Kannattaa kuitenkin miettiä, mitä seurauksia kuvan julkaisemisella voi olla niin itselle kuin kuvissa näkyville kavereille.

Mediataitoviikon järjestäjäorganisaatiot ovat laatineet laajan opetusmateriaalin, jonka avulla kouluissa voidaan käsitellä kuvaamista ja kuvien julkaisemista eri näkökulmista. Materiaalissa keskitytään omakuvien eli selfieiden ottamiseen ja julkaisemiseen.

Mediataitoviikko näkyy vessoissa ja busseissa

Mediataitoviikkoon on ilmoittautunut mukaan lähes 1400 koulua, nuorisotaloa ja kirjastoa ympäri Suomen. Kukin niistä järjestää omannäköistään toimintaa Mediataitoviikolla, esimerkiksi valistuskampanjoita vessoissa.  Mediataitoviikon Tuunaa vessa! -kilpailu nuorten ryhmille järjestetään nyt toista kertaa. Kilpailun ideana on saada vessassa kävijä pohtimaan, millainen olisi parempi Internet. Parhaat valistusvessat palkitaan maaliskuussa.

Vastuullisesta kuvaamisesta muistuttava juliste näkyy Mediataitoviikon ajan pääkaupunkiseudun ja Turun lähiliikenteen busseissa.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön koordinoima Mediataitoviikko on 41 organisaation yhteishanke. Mediataitoviikkoon kytkeytyy kansainvälinen Safer Internet Day.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Suvi Tuominen, suvi.tuominen @ kavi.fi, p. 029 5338 009

Suunnittelija Tommi Tossavainen, tommi.tossavainen @ kavi.fi, p. 029 5338 010

Materiaali: Vastuullisesta kuvaamisesta kertovaa julistetta saa käyttää osana juttua. Lataa juliste: http://kavi.fi/sites/default/files/documents/kuvaamisjuliste.pdf

Juttuvinkki: Mediataitoviikkoon ilmoittautuneiden koulujen ja kirjastojen lista löytyy osoitteesta www.mediataitoviikko.fi. Löytyykö lähialueeltasi ilmoittautuneita? Ole yhteydessä suoraan niihin ja kysy, miten niissä aiotaan viettää Mediataitoviikkoa!

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs