Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Lauren Libby Medialähetyspäivillä: Suomalaisille medialähetystyön tekijöille olisi käyttöä

Medialähetys Sanansaattajat

Lauren Libby Medialähetyspäivillä: Suomalaisille medialähetystyön tekijöille olisi käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2013 klo 19:34
Julkaisija: Medialähetys Sanansaattajat

Maailman suurimman kristillisen medialähetysjärjestön TWR:n pääjohtaja Lauren Libby kertoi viikonloppuna Hyvinkäällä, että TWR etsii parhaillaan uusia mediatyön tekijöitä, mielellään myös Suomesta: – Etsimme monikulttuuriseen ympäristöön sopivia ihmisiä, sellaisia kuin suomalaiset! Etsimme esimerkiksi mediapastoreita ja insinöörejä. Tai osaatpa melkein mitä vain, meillä voisi olla sinulle käyttöä. Kysymys kuuluukin: sallitko Jumalan käyttävän sinua, Lauren Libby sanoi Medialähetyspäivillä.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kesätapahtuma, Medialähetyspäivät, järjestettiin viikonloppuna Hyvinkäällä yhdessä Hyvinkään seurakunnan kanssa. Samalla vietettiin vuonna 1973 perustetun Sansan 40-vuotisjuhlia.

Medialähetyspäivillä puhuttiin paljon Aasiasta ja erityisesti Aasian suurkaupungeissa tehtävästä kristillisestä mediatyöstä. Maailmassa on 400 yli miljoonan asukkaan "megakaupunkia". Kymmenestä suurimmasta kaupungista seitsemän sijaitsee Aasiassa.

60 prosenttia maapallon asukkaista on aasialaisia, ja puolet aasialaisista on alle 25-vuotiaista. Medialähetysjohtaja Juha Auvinen kertoi, että siksi myös Sansa suuntaa työtään yhä enemmän Aasiaan ja suurkaupunkeihin:

– Kun ottaa huomioon, että 83 prosenttia maailman ei-kristityistä asuu Aasiassa, on selvää, että myös lähetystyötä on yhä vahvemmin suunnattava Aasian suurkaupunkeihin.

Radiota kuunnellaan yhä

Tuoreen tutkimuksen mukaan länsieurooppalaiset ja pohjoisamerikkalaiset käyttävät erilaisten audiomateriaalien kuunteluun keskimäärin 2 tuntia 45 minuuttia päivästä. Ajasta puolet kuluu radion parissa. Yli 18-vuotiaista 77 prosenttia kuuntelee yhä radiota.

Mediateknologia muuttuu vauhdilla, mutta erimaalaiset media-alan ammattilaiset ovat varsin samanmielisiä radion merkityksestä:

– Vaikka ihmiset ovat kiinnostuneita uudesta digitaalisesta teknologiasta, radio kuuluu yhä arkeen. Autossa esimerkiksi kuunnellaan autoradiota. Ja vaikka digitaalinen maailma edellyttää meiltä medialähetystyön tekijöiltä uudenlaista ajattelutapaa, työn tavoite on yhä ennallaan: saada ihmisiä uskomaan Jeesukseen, muistutti Lauren Libby.

Myös maailman toiseksi suurimman kristillisen radiolähetysjärjestön, Far East Broadcasting Companyn (FEBC) seniorineuvonantaja Frank Gray ja TWR-Europen johtaja Felix Widmer vakuuttivat, että radiolla on edelleen oma tärkeä paikkansa. Esimerkiksi Aasian maaseudulla moni on yhä riippuvainen radioviestinnästä. Toisaalta varsinkin suurkaupungeissa radiota kuunnellaan yhä enemmän mobiililaitteilla.

Lähetystyöntekijöitä jopa 10:nnelle työkaudelle

Medialähetyspäivien messussa sunnuntaina siunattiin Sansan uusia työntekijöitä työhön ja lähetystyöntekijöitä matkaan. Messua oli toimittamassa ja siellä saarnasi Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

Kymmenennelle työkaudelle ovat lähdössä nuorisotyöntekijä Raili Tapio ja mediatutkija, filosofian lisensiaatti Eila Murphy. Raili Tapio tekee Kroatian evankelisen kirkon seurakunta- ja radiotyötä Kutinassa, ja Eila Murphy jatkaa tutkimustyötä FEBC:n työyhteydessä Aasiassa Suomesta käsin.

Ensimmäiselle työkaudelle Intiaan hindinkieliseen televisiotyöhön ovat lähdössä televisiotoimittaja Amarjit Chugh ja luokanopettaja Marjut Chugh. Myös diplomi-insinööri Jari Vähäsarja ja erityisopettaja Eeva Vähäsarja siunattiin ensimmäiselle työkaudelle. He lähtevät TWR-Europen työyhteyteen Itävaltaan, jossa he tekevät Lähi-itään ja Aasiaan suuntautuvaa medialähetystyötä.

Messussa siunattiin perinteiseen tapaan myös uudet kotimaan työntekijät. Pastori, kauppatieteiden maisteri Timo Lankinen on aloittanut Sanan hallintopalvelujohtajana ja sosionomi AMK, nuorisotyönohjaaja Mirta Martin nuorten aikuisten verkostokoordinaattorin määräaikaisessa tehtävässä.

Ensi vuonna Oulussa

Medialähetyspäivillä vietettiin myös Sansan 40-vuotispäiviä. Joukko nuoria, rohkeita aikuisia perusti Sansan 9.6.1973 hyvinkääläisessä autotallissa.

– Puitteet olivat pienet ja vaatimattomat, mutta näky oli suuri, sanoi Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittaja Inga-Lill Rajala, joka on seurannut Sansan työtä läheltä alusta asti.

Sansan syntymäpäiväjuhlassa esiteltiin myös uusi järjestön työtä ja työntekijöitä esittelevä video Yhteistyössä on voimaa. Seuraavia Medialähetyspäiviä vietetään Oulussa 14.–15.6.2014.

Lisää uutisia Medialähetyspäiviltä: www.sansa.fi ja www.seurakuntalainen.fi
Katso Sansan työtä esittelevä video Yhteistyössä on voimaa
Katso Medialähetyspäivien tilaisuuksia Bambuserista

 

Liitetiedostot

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Sansa tukee kristillistä mediatyötä 43 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Nykyajan tekniikka vie viestin Jeesuksesta suoraan vastaanottajan korvaan tai silmien eteen, ajattomasti ja rajattomasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs