Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Laavapurkauksia, robotteja ja sirkkafarmi Tutkijoiden yössä Heurekassa 30.9.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Laavapurkauksia, robotteja ja sirkkafarmi Tutkijoiden yössä Heurekassa 30.9.

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 22:25
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tutkijoiden yössä Heurekassa pääsi kutittamaan Pepper-robottia, kehittämään oman salakirjoituksen ja tekemään taidetta nanoselluloosalla. Esineiden internetin esittely vei kohti tulevaisuutta ja aistikokemusretket syvälle omaan kehoon ja mieleen.

Kohtaamiset olivat välillä yllättäviä niin koululaisille, perheille kuin tutkijoillekin. Yllätyksellisen kysymyksen sai myös Akatemiatutkija Jussi Heinonen.

- Paras kysymys tänään geotieteilijälle oli, missä on maailman pienin tulivuori. Siinä piti kyllä miettiä, kuinka pienestä aukosta laavaa voi purkautua. Ja heti kun tulivuori alkaa purkautua, sehän alkaa kasvaa. Joskus voi siis miettiä sitä pienintäkin, eikä aina sitä suurinta.

Tulevaisuuden proteiiniherkkuja saattoi pohtia tuijottaessaan ryömiskeleviä jauhomatoja ja siritteleviä sirkkoja. Hyönteiset tuonut tutkija Matti Tähtinen VTT:ltä vinkkaa, että oman sirkkafarmin perustajan kannattaa pohtia äänieristystä huolellisesti.

- Parisataa sirkkaa valvottivat aika tehokkaasti, vaikka olin sulkenut ne hotellin kylpyhuoneeseen.

Heurekassa sirkat söivät ahneesti salaattia, vilistivät piiloon ihmisen hengityksen havaitessaan – ja herättivät paljon keskustelua muun muassa biotaloudesta.

Tutkijoiden yöhön osallistui Heurekassa 700 kävijää. Videoita ja valokuvia päivän muustakin runsaasta sisällöstä on nähtävillä Heurekan facebook-sivuilla www.facebook.com/heurekafi.

Tutkijoiden yö järjestetään seuraavan kerran 29.9.2017. Eri puolilla Eurooppaa toteutettavien Tutkijoiden yö -tapahtumien järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman Marie Skłodowska-Curie -toimilta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita.

Lisätietoja:

Paula Havaste
Vastaava tapahtumatuottaja
040 9015 375
paula.havaste@heureka.fi

Siina Vasama
Tapahtumatuottaja
040 9015 260
siina.vasama@heureka.fi

Kuvateksti: VTT:n tutkija Matti Tähtinen esitteli Tutkijoiden yössä sirkkafarmia. Kuva: Anniina Nissinen/Heureka

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on keskimäärin lähes 300 000 vuosittain. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs