Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » KUTSU Kokottien kultakausi -kirjan julkistustilaisuuteen ke 23.10. klo 17

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

KUTSU Kokottien kultakausi -kirjan julkistustilaisuuteen ke 23.10. klo 17

Kutsu.
Julkaistu: 16.10.2013 klo 12:53
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Tervetuloa Harri Kalhan Kokottien kultakausi -kirjan julkistamistilaisuuteen Suomen valokuvataiteen museossa keskiviikkona 23.10.2013 klo 17–18.30

Mistä on moderni nainen tehty? Kirjassaan Kokottien kultakausiBelle Époquen mediatähdet modernin naiseuden kuvastimina palkittu tutkija ja Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyn kuraattori Harri Kalha hakee vastausta 1800−1900-luvun vaihteen julkkiskulttuurista, viihdemaailman näyttämöiltä – koreiden kokottien uumilta. Kirja vie lukijansa juuri nyt niin ajankohtaisen historiallisen epookin, Belle Époquen pyörteisiin.

Kalha haastaa modernin naiskuvan kirjoittamalla ”huonon naisen” historiaa. Varhaiset naisjulkkikset olivat skandaalinkäryisiä seikkailijattaria, joiden epäsovinnaista elämää paheksuttiin äänekkäästi – ja ihailtiin salaa. Moderni naiseus tanssittiin maailmankartalle varieteenäyttämöillä. Se poseerattiin julki paheellisissa parrasvaloissa, joiden hämärässä loisteessa tarkentui myös suomalainen naisihanne. Kirjassaan Kalha analysoi Belle Époquen kuvastoa osana modernin naiseuden kehityskertomusta, mutta myös visuaalisen taiteen, teatterin, tanssin, muodin ja mediakulttuurin näkökulmasta.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemassa kirjassa kohdevaloihin asettuu 1900-luvun alun miljoonayleisön tavoittanut valokuvateollisuus, joka teki kokoteista globaaleja, modernin elämän ikoneita.Monet koketit poseeraavat Valokuvataiteen museossa esillä olevan Surrealismia ja silmälumetta -näyttelyn postikorttien malleina.

Julkaisutilaisuuden ohjelma

Museonjohtaja Elina Heikka toivottaa vieraat tervetulleiksi, jonka jälkeen Harri Kalha ja  kustannuspäällikkö Raimo Endén keskustelevat kirjasta. 

Keskustelun jälkeen Harri Kalha ja Elina Heikka esittelevät museon kokoelmista löytyneen, kirjan aihepiiriin kuuluvan, varieteetähti Élise de Vèreä esittävän upean ja harvinaisen art nouveau -potrettikuvan.

Museo on auki kello 20:een asti, joten vierailla on mahdollisuus tilaisuuden jälkeen tutustua Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyyn.  Lämpimästi tervetuloa kokottijuhlaan!

 

Suomen valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180

www.valokuvataiteenmuseo.fi

Lisätiedot tilaisuudesta: museonjohtaja Elina Heikka, 050 527 8885

Arvostelukappaleet ja lisätiedot kirjasta:

SKS:n tiedottaja Minttu Nikkilä, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

Liitteenä kirjan kansikuva

Liitetiedostot

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs