Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kun somettajat livettää

Viestintä-Piritta

Kun somettajat livettää

Kutsu.
Julkaistu: 29.11.2014 klo 00:00
Julkaisija: Viestintä-Piritta

Mitä tapahtuu, kun sosiaalisessa mediassa samoja kiinnostuksen kohteita ja keskusteluja jakaneet toisilleen aiemmin tuntemattomat ihmiset kohtaavat ensimmäistä kertaa tosielämässä? He halaavat ikään kuin toisilleen vanhat tutut, heiltä eivät jutut lopu kesken ja keskustelua käydään samaan aikaan niin livenä kuin Twitterissä.

Somejoulut on kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa sosiaalisessa mediassa aktiivisesti viestivät, kaikenikäiset ihmiset kokoontuvat yhteen. Tilaisuudessa verkossa käyty keskustelu saa kasvot, kun päästään samaan tilaan niiden ihmisten kanssa, jotka aiemmin ovat olleet vain 140 merkkiä pitkiä viestejä ja erikoisia nimimerkkejä Twitterissä.

Somejoulut sai alkunsa, kun tapahtuman järjestäjä Piritta Seppälä kohtasi Foursquare-sovelluksen kautta Twitter-tuttunsa lentokentällä. Kun naiset sattuivat päätymään vielä samalle lennolle, oli idea Somejouluista valmis ja koneen laskeuduttua ensimmäisen tilaisuuden ajankohta lyöty lukkoon. Myöhemmin järjestelytiimiin tuli mukaan myös Jyrki Ollinen, jonka kanssa Seppälä tapahtumaa nyt kolmatta kertaa järjestää.

”Somejoulut haluttiin järjestää joulun tienoilla, sillä tuntui siltä, että tätä somesta tuttua porukkaa olisi kiva nähdä muulloinkin kuin keväisin järjestettävässä SomeTimessa.”, Seppälä kertoo tapahtuman taustoista. Tilausta somejouluille selkeästi on, sillä Cafe Loose Helsingissä on joka vuosi tullut tupaten täyteen.

”Tätä ’Twitteristä tuttua’ väkeä yhdistävät luontainen avoimuus, positiivisuus ja into verkostoitua toisten kanssa, niin somessa kuin tosielämässä. Somejouluissa ei myöskään paukutella henkseleitä, vaan halutaan kohdata kasvotusten ja ihmisinä ne henkilöt, kenen kanssa päivittäin somessa keskustellaan muutenkin.”, Seppälä tiivistää.

Someihmisten kokoontumisajoissa titteleillä ja saavutuksilla ei ole merkitystä, vaan ratkaisevaa ovat yhdessäolo ja yhteiset keskustelut. Toiset kutsuvat tätä jengiä somesuvuksi, toiset Twitteristä tutuiksi. Paikalla voi samaan aikaan heilua niin somemummo-lempinimen saanut melkein 70-kymppinen kuin somen kautta alun perin tutustunut lemmenpari lapsensa kanssa.

Somejoulut täydentää suomalaista sosiaalisen median tapahtumien kenttää. Kun SomeTime ja CMAD (Community Manager Appreciation Day) ovat enemmän ammattilaisille ja somea työkseen tekeville suunnattuja, tosin edelleen yhteisöllisesti ja vapaaehtoisvoimin rakennettuja tapahtumia, ja SomeAwards puolestaan maksullinen somejulkkiksia palkitseva tilaisuus, tarjoavat Somejoulut ja pari viikkoa sitten järjestetty Twitterpikkujoulut tavallisille ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan ja nauraa sekä jutella livenä.

Somejoulut järjestetään lauantaina 29.11.14 klo 18-21 Café Loosessa, Annankatu 21, Helsinki. www.barloose.com

Toimitusten edustajat ovat tervetulleita tekemään tapahtumasta juttua.

 

Järjestäjä ja lisätiedot: Piritta Seppälä, 0400-622046, piritta@viestintapiritta.fi

Bloggaus vuoden 2013 somejouluista: http://www.viestintapiritta.fi/mista-on-some-ihmiset-tehty/

Piritta Seppälä (Viestintä-Piritta) on sosiaalisen median asiantuntija ja kouluttaja, joka tekee somea työkseen ja osallistuu vapaaehtoisesti some-tapahtumien järjestämiseen. Seppälä on kirjoittanut kaksi sosiaalisen median kirjaa, joista tuorein ”Kuuntele ja keskustele - Näin järjestösi toimii tavoitteellisesti sosiaalisessa mediassa” julkaistiin syyskuussa 2014. www.viestintapiritta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs