Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kopiosto jakoi apurahoja Yle Fem -kanavan freelancereille

Kopiosto

Kopiosto jakoi apurahoja Yle Fem -kanavan freelancereille

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2013 klo 13:09
Julkaisija: Kopiosto

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on jakanut Yle Fem -kanavan freelancereille apurahoina vuoden 2012 opetustallennuskorvauksista yhteensä 69 000 euroa. Apurahoja jaettiin 21 henkilölle, ja ne myönnettiin pääosin ohjelman kehittelyyn ja ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Freelancereille jaettu summa perustuu siihen, miten paljon Yle Fem -kanavaa on tallennettu opetuskäyttöön. Apurahoja jaettiin nyt viidettä kertaa. Apurahahakemuksia tuli määräaikaan mennessä 31 kappaletta.

Hakemukset käsitteli Kopioston av-jaoston asettama stipendityöryhmä, jonka jäseninä oli Suomen Journalistiliiton, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n edustaja. Hakemuksia käsiteltäessä kiinnitettiin huomiota apurahan käyttötarkoituksen lisäksi muun muassa siihen, kuinka paljon ja minkä tyyppisiä ohjelmia kyseinen henkilö oli tehnyt Yle Fem -kanavalle vuonna 2012.

Kopiosto sopii vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa tv-ohjelmien tallentamisesta opetuskäyttöön. OKM:n hankkiman keskitetyn luvan mukaisesti oppilaitoksissa oli vuonna 2012 lupa tallentaa ohjelmia seuraavilta televisiokanavilta: Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem sekä MTV3.

Lista apurahan saaneista henkilöistä
http://www.kopiosto.fi/kopiosto/ajankohtaista/uutiset_arkisto/2013/fi_FI/kopiosto_jakoi_apurahoja_ylefem_freelancereille/

Lisätietoja
Tilitys- ja tutkimuspäällikkö Rainer Vallius
rainer.vallius(at)kopiosto.fi
09 4315 2342 / 040 533 9170

Liitetiedostot

Kopiosto – luovan työn asialla
Kopiosto on Suomen luovaa alaa kattavimmin edustava tekijänoikeusjärjestö. Vuonna 1978 perustettuun Kopiostoon kuuluu 44 eri kulttuurin ja viestinnän alojen järjestöä. Jäsenjärjestöjensä kautta Kopiostolla on valtakirja yli 50 000 suomalaiselta oikeudenomistajalta. Ulkomaisten sisarjärjestöjensä kanssa tehtyjen vastavuoroisuussopimusten nojalla Kopiosto edustaa kattavasti myös ulkomaisia luovan toimialan oikeudenomistajia.

Kopiosto myöntää lupia valokopiointiin ja julkaisujen digitaaliseen käyttöön, radio- ja televisio-ohjelmien tallentamiseen ja tallenteiden käyttämiseen sekä tv-kanavien edelleenlähettämiseen. Muuttuvan tiedonvälityksen haasteisiin kehitetään aktiivisesti uusia luparatkaisuja. Perityt korvaukset Kopiosto tilittää hallintokulujen vähentämisen jälkeen teosten oikeudenomistajille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs