Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » KNT: Kolmannes 15-19-vuotiaista kokee itsensä yksinäiseksi

HelsinkiMissio

KNT: Kolmannes 15-19-vuotiaista kokee itsensä yksinäiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 13:34
Julkaisija: HelsinkiMissio

Elokuussa julkistettavan Kansallisen nuorisotutkimuksen 2012 mukaan jopa 33.6 % lukioikäisistä suomalaisnuorista kokee itsensä yksinäiseksi. KNT.ssa yksinäisyyden teema tutkittiin yksinäisyyttä vastaan taistelevan HelsinkiMission pyynnöstä.

- Luku on liian korkea, mutta asiakastilastojemme pohjalta se on odotettava, toteaa HelsinkiMission Nuorten kriisityön johtaja Olavi Sydänmaanlakka. - Yksinäisyys ei teemana aina yllä otsikoissa tärkeydeltään päihde-, rikos-, kiusaamis- ja muiden nuorisotilastojen tasolle. Huolestuttavaa kuitenkin on, että tilastoitujen ongelmien takaa löytyy useimmiten juuri yksinäisyys. Oireiden sijaan pitäisi päästä puuttumaan niiden syyhyn eli yksinäisyyteen.

Suomalaisten nuorten arvoja, asenteita ja elämäntyylejä kartoittava  tutkimustoimisto 15/30 Researchin Kansallinen nuorisotutkimus 2012 kertoo myös, että samasta 15-19-vuotiaiden ryhmästä 23% on sitä mieltä, että heillä ei ole riittävästi ystäviä.

- Parasta maamme nuorten yksinäisyyden ennaltaehkäisyä aikuisten näkökulmasta on nuoren osallistaminen yhteiseen toimintaan kotipiirissä ja naapurustossa. Oleellista on olemassa olevan yhteisöllisyyden hyödyntäminen. Vuorovaikutuksessa syntyvät myös ymmärrys sääntöihin, normeihin ja vuorovaikutustaitoihin suhteissa toisiin ihmisiin, ohjeistaa Olavi Sydänmaanlakka. - Nuorille ohjeena on, että yksinäisyyteen ei pidä jäädä makaamaan. Yksinäisyys on vangitsevaa. Mieltään on hyvä avata joko puheella tai toiminnalla muiden kanssa. Ammattiauttajalle meneminen tai päivystävään puhelimeen soittaminen ei ole häpeällistä!

Nuorten Kriisipiste tarjoaa ammattiapua koko kesän

Yksinäisyyteen, ahdistukseen, parisuhdeongelmiin ja muihin nuoruuden ongelmiin ammattiapua tarjoava HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste ja Krisjouren för unga ovat auki läpi koko kesän. Maksuton ja lähetteettä palveleva ammattiapu päivystävät osoitteessa Albertinkatu 33. Krisjouren för unga.ssa alkaa syksyllä myös Vänskap-grupp muualta muuttaneille tai muuten vain seuraa kaipaaville. Nuorten Kriisipiste päivystää ti-to klo 9.00-13.00 sekä vastaanottona että puhelimitse ja Krisjouren puhelimitse ti–to klo 11–13

.

Lisätietoja:

www.helsinkimissio.fi

Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, HelsinkiMissio, helena.hulkko@helsinkimissio.fi, puh: 050 582 22 11.

Mikko Ampuja, kehitysjohtaja, 15/30 Research, mikko.ampuja@1530.fi, puh: 050 306 70 00

 

 

 

 

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 90 työntekijän ja yli 1600 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs